Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Editorial
Administraţie
Horoscop
Umor
Comentarii
Religie
Anchete
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
5089
De la 07 Ianuarie 2003
81787928
La comuna Suliţa

Mediul va verifica investiţiile derulate de ex-primarul Ciubotariu

  • Ioan Rotundu
  • 12 October 2020, 15:44
Nu s-au făcut măsurători sociologice pentru a se stabili cât a contat la eliminarea din funcţie a primarului comunei Suliţa, liberalul Costinel Ciubotariu, în urma dezvăluirilor făcute de către omul de afaceri suliţan Traian Popa cu privire la modul în care primarul a derulat o serie de investiţii finanţate din banii publici, investiţii care nu şi-au atins scopul pentru care au fost realizate dar de pe urma cărora averea personală a primarului a explodat într-o prosperitate uimitoare. Însă este cert că aceste dezvăluiri au avut o contribuţie majoră la trimiterea acasă a baronului primar
Traian Popa a sesizat mai multe instituţii ale statului despre modul abuziv şi ilegal în care ex-primarul Ciubotariu ar fi gestionat realizarea unor investiţii printre care şi proiectul intitulat „Platforma de colectare şi managementul gunoiului de grajd” care a primit finanţare nerambursabilă din partea Băncii Internaţionale pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare.
De monitorizarea modului în care s-a derulat i9nvestiţia s-a ocupat Unitatea de Management al Proiectului (UMT) „Controlul Integrat al Populării cu Nutrienţi” din cadrul Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor..
O astfel de sesizare a ajuns şi pe masa ministrului Mediului în ziua de 3 septembrie 2020, iar ministrul, prin Direcţia de Comunicare, Transparenţă şi IT i-a şi răspuns lui Traian Popa în data de 21 septembrie.
Iată un fragment din răspunsul remis de către Ministerul Mediului către Traian Popa: „Având în vedere numărul mare a acestor investiţii, selecţia pentru verificări în teren se face prin eşantionare. Totuşi, ca urmare a solicitării Dvs., urmează să includem şi investiţia din comuna Suliţa în monitorizarea ex-post, fapt ce va determina verificări administrative şi în teren în perioada următoare. Odată finalizate aceste verificări vă vom comunica rezultatele.”
În urma alegerilor din duminica de 27 septembrie Costinel Ciubotariu n-a mai fost ales primar al comunei Suliţa. Cum pentru perioada cât a fost primar i se impută multe abuzuri şi ilegalităţi, urmează ca instituţiile sesizate să-şi facă datoria şi să stabilească dacă aspectele sesizate sunt reale şi ce măsuri se impun a fi luate.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Bancul săptămânii . Defect matrimonial
Horoscopul săptămânii 12 – 18.10.2020
Presa-n gura lu ' Rotundu: Emisiunea din 9.]0.2020
Dosarul zilei: Este socialismul o doctrină politică criminală?
Preotul betivan şi curvar
Darul vieţii tr4ebuie apărat, nu jertfit întru prosperitatea preoţilor
Ioan Rotundu
Contrabanda cu ţigări înfloreşte sub privirile admirative ale DIICOT Botoşani
Ioan Rotundu
Muntele de piatră s-a micşorat,Localnicii, noaptea, au tot furat!
Ioan Rotundu
Viaţa de nabab a contrabandistului de ţigări Chihaia
Ioan Rotundu
Presa`n gura lu` Rotundu: Emisiunea din16.10.2020
Dosarul zilei: Prorocirile lui Conţac
Nevolnicilor, nu tulburaţi tihna morţilor!
Ioan Rotundu
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă