Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Editorial
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
6525
De la 07 Ianuarie 2003
122866592

„La începutul tuturor lucrurilor măreţe se află o femeie.”

  • 7 March 2013, 23:00
( Alphonse de Lamartine )
De dimineaţă, în drum spre serviciu, după ce am dăruit zâmbete copiilor zgribuliţi care-şi cărau imensele ghiozdane la şcoală, doamnelor care au uitat să zâmbească, m-am „oţârât” la şoferii care nu-mi ofereau dreptul de a traversa strada (pe trecere de pietoni), am schimbat două vorbe cu prietenii mei, căţeii care se bucură sincer, dând din codiţă când mă reîntâlnesc, am ajuns la destinaţie cu veşnica-mi mimică zâmbăreaţă.
Am descuiat uşa, m-am făcut comodă, am pus ibricul „la muncă” pentru a respecta tabieturile colegilor care mai întârzie. Copii tineri ce să le zici? Ce, la vârsta lor eu nu întârziam zilnic la serviciu?
Nu mă pot apuca de lucru pe motiv ca suntem in U.E. si programul trebuie să înceapă după ora 9. Aşa că, pregătesc felicitările de 8 Martie pentru Mama mea, pentru nurori şi pentru fată. Cu prietenele ne felicităm reciproc prin telefon, cu duşmancele prin telepatie le voi transmite gândul cel bun că doar nu-i vina lor că mă urăsc este vina „celui urât” care nu dă pace lumii de azi. Şi cu asta, gata mă apuc de muncă!
Nu se poate să mă apuc de muncă fără să mă gândesc şi la mai noua mea prietenă, Adriana de la emisiunea „Bucuria poveştilor”. Pentru mine este o veche prietenă, veche de peste un an de când a lansat în eter la radio Trinitas emisiunea.
Căutând acum un an cine este acest personaj am descoperit – Google ştie tot – că: "Tu trebuie să fii schimbarea pe care vrei să o vezi în lume" este motto-ul după care se ghidează Adriana. Am analizat fraza, am început să mă schimb de ziceau prietenele că … nu mă mai recunosc. Da! Îţi mulţumesc Adriana Ene că exişti, trebuia să mă schimb, să fiu mereu veselă, ce motive aveam de supărare decât gândurile negative.
Am început să gândesc pozitiv, să mă bucur că suntem sănătoşi, că putem munci atât noi cât şi copiii. Copiii se respectă şi ne respectă şi mai mult decât atât rămân tineri şi fericiţi chiar dacă nepoţii noştri cresc.
Mama! Mama e primul cuvânt. E cuvântul cel mai înălţător şi un sentiment de dragoste ce ne învăluie chipul de fiecare dată când îl rostim. Mama, blândă şi ocrotitoare, ne urmăreşte fiecare pas al vieţii, ne sprijină la greu, ne dă un sfat când avem nevoie, e umărul pe care plângem la greu şi alături de care ne bucurăm în momentele fericite. Totul în viaţă, primul zâmbet, primul pas, primul cuvânt, prima carte de poveşti, copilăria, adolescenţa, prima iubire, toate sunt legate de EA. De 8 Martie, şi în fiecare moment cât o mai avem în lumea noastră, e rândul nostru să Îi arătăm mamei cât de mult o preţuim
Mama mea singura „rădăcină” din arborele nostru genealogic acum pe pământ, este oarbă dar ne bucurăm de dumneaei când, în fiecare dimineaţă trebuie să o informez ce am mai vorbit cu „tineretul”. Deşi nepoţii o sună destul de des, mama vrea să ştie adevărul despre toţi de la mine. Mama mă informează cu noutăţile din sat şi asta este una din marile bucurii ale vieţii mele.
Nefiind copil nu prea am îndrăznit să o abordez pe Adriana nici electronic măcar, dar am făcut tot posibilul să nu pierd emisiunile. Am devenit ca un copil care nu poate adormi până nu aude povestea lui preferată. „Povestea mea” preferată de relaxasare după o zi de muncă este „Bucuria poveştilor” cu vocea Adrianei şi jocurile pe care le conduce foarte bine cu invitaţii în studio şi cei care o sună.
Într-una din ultimele seri, deşi Adriana-l ruga pe prietenul ei cu care vorbea la telefon să închidă radioul pentru a opri ecoul, prietenul nu i-a respectat ruga, Adriana a continuat emisiunea, jucându-se cu Ecoul, rugând chiar şi pe colaboratorii săi din studio să nu întrerupă convorbirea. Atunci am trimis un e-mail la [email protected] cu mesajul că-i stresant ecoul. Era stresant pentru anii mei, pentru copiii din studio şi nu numai era o adevărată bucurie, bucuria poveştilor.
Pasul a fost făcut! Draga de ea, Adriana Ene mi-a răspuns cu un zâmbet (figurină) Cel mai frumos răspuns la un e-mail. De aseară, am auzit că şi ea mă consideră prietenă. S-a pronunţat în direct la emisiune, deşi vroiam să rămână secretul nostru. Inima-mi spunea că dacă eu o iubesc pentru ce este şi ce face şi Adriana mă iubeşte că o ascult.
Tuturor mamelor, nurorilor, fetelor, prietenelor, vecinelor şi duşmancelor ştiute şi neştiute Măicuţa Domnului să le călăuzească paşii spre a ajunge la vorba Adrianei Ene : "Tu trebuie să fii schimbarea pe care vrei să o vezi în lume"(I.C.)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Scufiţa Roz
Gastronomie: Supă cremă de roşii cu busuioc
Botoşani/Dorohoi: Jaful banului public la Dumbrava Roşie are dimensiuni uriaşe
Coreea de Nord ameninţă cu un atac nuclear "preventiv"
Traian Băsescu trimite spre reexaminare o lege prin care se impozitează pensiile mai mari de 750 lei
Premierul Ponta a reîntregit salariile dar reduce personalul bugetar
Ministrul Bănicioiu reînvie Daciada
Direcţiile judeţene de Sănătate Publică vor fi desfiinţate
Deciziile Guvernului creează tensiuni în interiorul PNL
liderii locali ai PNL, nemulţumiţi de ministrul Finanţelor Daniel Chitoiu
Judecătorii CSM vor să scape de incoruptibilul Daniel Morar
O instanţă din România a stabilit că pagina de Facebook este spaţiu public
Curată şarlatanie
Ioan Rotundu
Focuri de armă la frontiera cu R. Moldova pentru reţinerea unor contrabandişti
Ipoteşti: Cum este jumulit postmortem Eminescu la el acasă
Botoşani: O ispravă ţigănească care nu va intra în istorie
Când se plictiseşte, prefectul Macaleţi invită parlamentarii la o şuetă
Iar ca şueta să fie plictisitoare, vin şi liderii de sindicat
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog