Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Sport
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mediu
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
7160
De la 07 Ianuarie 2003
122579099
La solicitarea primarului Pitorac

Inspectoratul Şcolar va pompa sume frumuşele în învăţământul din Flămânzi

  • 4 May 2009, 23:00
În recenta întâlnire pe care a avut-o în municipiul reşedinţă de judeţ cu Ada Macovei, noul inspector general al Inspectoratului Şcolar Judeţean, primarul Constantin Pitorac a discutat cu primul reprezentant al cadrelor didactice locale câteva probleme urgente, a căror rezolvare ar putea îmbunătăţi considerabil soarta învăţământului local.
În primul rând a fost solicitat pentru Grupul Şcolar "Nicolae Bălcescu", încă un microbuz deoarece cel actual nu poate face faţă numărului foarte mare de elevi care se deplasează la liceu şi la SAM. Zilnic, zeci de elevi din satele mai îndepărtate sau din localităţile învecinate sunt nevoiţi să vină de la distanţe mari pe jos, uneori chiar de la 7-8 kilometri. „Nu trebuie să uităm că, prin reorganizarea actualului SAM şi transformarea sa în liceu tehnologic, singurul din zonă, vor veni la şcoală şi mai mulţi copii”, a afirmat primarul de Flămânzi.
Un alt aspect discutat, a fost cel al profesorilor navetişti. Numai la Grupul Şcolar "Nicolae Bălcescu" Flămânzi predau la ora actuală 37 de profesori domiciliaţi în Botoşani, Gorbăneşti, Frumuşica, Băluşeni, Vorona, Coşula, Ungureni şi chiar în Dorohoi, deplasarea acestora de acasă la serviciu şi înapoi implicând cheltuieli imense, pe care primăria este obligată să le achite. „Asta a făcut fostul inspector Rusu, a dus profesorii din Flămânzi în judeţ şi a adus aici cadre didactice din localităţi destul de îndepărtate. Intenţia noastră este de a-i aduce pe profesorii din Flămânzi acasă, pentru a diminua cheltuielile primăriei şi pentru a putea creşte totodată randamentul educaţional”, ne-a mai spus Constantin Pitorac.
În cadrul aceleiaşi discuţii, inspectorului Macovei i-a fost solicitată şi repartizarea la Flămânzi a unei sume de bani destinată reparării Şcolii cu clasele I-VIII Cordun, construită în anul 1930, care are nevoie urgentă de reparaţii. „Ni s-a promis că vom primi bani necesari reparaţiilor, respectiv 400.000 lei şi că nu vom nu vom fi uitaţi, în perspectivă, nici cu o clădire nouă de şcoală, pentru clasele I-IV, la Poiana Velniţa, unde şcoala primară şi grădiniţa „funcţioneaz㔠într-o casă din chirpici, care stă să cadă”, ne-a mai spus primarul Pitorac. (B.P.F.)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Aruncarea gunoaielor în apele râului Miletin, drastic sancţionată
Jurnaliştii basarabeni au ieşit în stradă pentru apărarea libertăţii presei
Mafia Uniunii Europene încearcă să-i acopere pe criminalii regimului Voronin
Dreptate, ipocrizie şi diversiune!
Ioan Rotundu
Bovine salvate de pompieri
Verificări la baraje
PROGRAM TELE'M BOTOŞANI MARTI - 5 MAI
La Frumuşica se coase, petic cu petic, echipamentul viitoarei echipe de fotbal
Horoscop
Necazul virginităţii
O muncă urât mirositoare
E drum lung până când îşi vor găsi dreptatea… dacă o vor găsi vreodată!
Şi cultura botoşăneană e pe…jantă!
Mutarea Vămii în sediul Primăriei - speculaţii, zvonistică şi poveşti fără acoperire
Paul Popa va depune jurământul de subprefect joi
Manolache nu se îndură să-şi lase elevii
A fugit ca laşul, apoi a bravat, dar tot a fost amendat
Nici până acum nu s-au alocat fondurile pentru bolnavii cronici
Promisiunile guvernamentale le-a muiat cheful de grevă
Şi cadrele medicale se pregătesc de grevă
Huţuleac consideră ceva necurat în eliberarea reţetelor la medicamente
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog