Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Fapt divers
Editorial
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Religie
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.7786 lei
1 USD = 4.2746 lei


Număr accesări
Astăzi:
10824
De la 07 Ianuarie 2003
72597976

Lăcomia preotului Marius Păduraru de la Parohia Lişna

  • 19 January 2018, 23:00
Preotul Marius Păduraru, până în anul 2015 a slujit la Parohia Dragalina, comuna Cristineşti. Pentru că preotul Doru Andreescu din Lişna s-a plictisit să ţină slujbe cu două babe ştirbe şi trei moşnegi surzi a renunţat la preoţie şi a plecat în Anglia pentru a-şi găsi alt rost în viaţă.
Rămas liber, postul de preot aflat sub autoritatea Protopopiatului Darabani păstorit de preotul protopop Constantin Pânzaru, perceput în zonă ca fiind mai bun om de afaceri decât slujbaş al Domnului, care ştie să scoată bani şi din piatră seacă a devenit pentru Pânzaru o oportunitate de a scoate ceva bani.
Au fost mai multe variante de nou preot, inclusiv un nepot al protopopului de la Parohia Baranca, comuna Hudeşti, dar la Mitropolia Iaşi a avut mai mult succes preotul Marius Păduraru. Preotul Păduraru voia să părăsească parohia Dragalina pentru că localitatea este dominată de sectanţi şi nu-i o sfârâială pentru un preot care încă nu s-a rostuit cu un apartament la oraş, o casă de vacanţă pe undeva şi o maşină bengoasă.
Chiar dacă lişneii s-au opus aducerii preotului Păduraru, ştiindu-l de la Dragalina că nu-i cheie de biserică şi-i cam place să descoase femeile pe la spovedanie pentru ca apoi să fructifice informaţiile în stilul său, vicarul administrativ de la Mitropolia Iaşi, preotul Timofte, de loc din Horodiştea, deci din Protopopiatul Darabani şi amic cu protopopul Pânzaru, l-a impus la Lişna pe Marius Păduraru. Modul necreştines în care Păduraru a ajuns preot la Lişna n-a rămas nepedepsit de Dumnezeu. În 23 decembrie 2015, când umbla prin sat cu Ajunul Crăciunului însoţit de dascălul Ilie Leancă, ambii fiind într-o căruţă şi bine aghesmuiţi, un autoturism a dat peste ei pe când traversau drumul principal. Dascălul a murit pe loc iar preotul a fost grav rănit.
Semnul dat de Dumnezeu n-a prea fost luat în seamă de preot. De atunci şi-a trecut în palmares şi alte „realizări”. A demolat casa parohială (foto), deşi nu i s-a eliberat autorizaţie de demolare de la Primăria Suharău. În această clădire funcţiona cabinetul medicului de familie, care medic a investit bani mulţi şi a creat grup sanitar în interior, a tras apă curentă şi a instalat centrală proprie de încălzire. Acum, din cabinetul medical n-a mai rămas nici urmă, totul fiind demolat de părinte pe motiv că el „are nevoie de morţi şi nu devii”.
De ce o fi având preotul nevoie de mai mulţi morţi? Pentru că în decembrie anul trecut a înfiinţat cu Violeta, fostă Calistru, o firmă care desfăşoară activităţi de catering pentru praznice.
După ce preotul s-a văzut asociat, a început să facă scandal şi să ceară a avea 70% din acţiunile firmei şi nu 50% cât a primit pe motiv că el aduce morţii care fac venitul. Mai mult, i-a cerut Violetei să mute toate oalele şi cratiţele la casa praznicală şi să facă mâncarea aici, sub controlul său ca să nu fie înşelat la numărul de porţii. I s-a explicat preotului că mâncarea nu poate fi gătită decât în spaţii autorizate sanitar. Preotul a replicat că el „are autorizaţie de la Dumnezeu” şi îi este îndeajuns.
Sătenii spun că preotul are nevoie acută de bani şi caută să-i obţină pe orice cale. El vrea să ridice în locul fostei case parohiale o vilişoară cu două niveluri şi aşa ceva costă.
Se pare că prea repede a uitat preotul de semnul dat de Dumnezeu, plătit cu viaţa de fostul dascăl Ilie leancă. Părinte, lăcomia strică omenia! Dumnezeu îi poate pedepsi pe farisei şi în preajma Paştelui, nu numai în Ajunul Crăciunului.

Ioan Rotundu 18.01.2018


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (0)]


D. Trump, scandalul declaratiilor rasiste.
Ambasadoarea americana la ONU isi exprima regretul
Pățania unei românce care a dat în judecată magazinul unde a suferit un accident din cauza unei pungi
CCR: Probele obtinute in mod nelegal si declarate nule in procesul penal trebuie inlaturate din dosare
Attila Korodi: UDMR nu vrea in Guvern
Presa din Iasi: Fiul cel mic al lui Tudorel Toader, acuzat de colegi
ca ar fi favorizat de profesori. Ascensiune fulminanta la Facultatea de Drept din Iasi - de pe locul 351 la admitere, in topul studentilor
Un profesor de religie din Copsa Mica, preot,
este acuzat ce s-a masturbat la scoala, in fata elevilor. Profesorul a demisionat din invatamant
Programatorii cu studii medii, scutiti de impozit de la 1 februarie
Bancul zilei: Onomastica geloziei
Horoscopul zilei de 20.01.2018
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din ]9.01.2018
La Botoşani, sărbătoarea Unirii confiscată de ticăloşii politici
Umiliţi de unguri ]n propria noastră Casă
Aseară, după emisiunea Acces direct, poliţistului Gorgan i-a sunat ceasul
Creadă fiecare ce vrea, dar politica tot curvă rămâne
Cred că preşedintele Iohannis a luat o decizie corectă
Lumea lu Rotundu Botosanenii si Unirea t
Lumea lu Rotundu Botosanenii si Unirea 2
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă