Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Sănătate
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Comentarii
Pamflet
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.7789 lei
1 USD = 4.4241 lei


Număr accesări
Astăzi:
11975
De la 07 Ianuarie 2003
73836589

Lansare de carte creştino-legionară

  • 14 June 2009, 23:00
Sâmbătă după amiază, la Sala de marmură a Teatrului „Mihai Eminescu” a avut loc un eveniment mai ciudat. În prezenţa unei asistenţe pestriţă din punct de vedere al persoanelor prezente, doi membri ai Grupului de Acţiune Naţională, asociaţie ce-şi are sediul în Braşov, au prezentat la Botoşani lansarea a două cărţi, aparent cu conţinut total diferit şi fără legătură între ele.
Florin Stuparu (foto 2) a lansat cartea intitulată „Iustin”, fiind vorba de părintele Iustin de la mănăstirea Petru Vodă, membru al Legiunii lui Codreanu, fapt pentru care comuniştii l-au încarcerat vreme de 16 ani.
Mugur Vasiliu (foto 1) a prezentat volumul I din „Cartea Căpitanului Corneliu Zelea Codreanu”, cel care a pus în România bazele Mişcării legionare, o mişcare creştin-socială unică în lume. Aşadar, legătura dintre cele două cărţi o face Mişcarea legionară, unul dintre personaje fiind fondatorul iar celălalt membru al mişcării, un duhovnic de renume al Bisericii ortodoxe. În cartea „Iustin”, Florin Stuparu prezintă puţine însemnări adunate despre „părintele nostru întru Hristos Iustin Pârvu din zicerile sale”. Sunt însemnări din perioada când părintele a fost judecat şi condamnat de comunişti, din perioada cât a stat încarcerat în puşcăria din Aiud, dar şi însemnări de după eliberarea sa. Însă cele mai relevante mi se par însemnările despre motivaţia părintelui de a ridica mănăstirea de la Petru Vodă, ajunsă celebră în întreaga Românie tocmai datorită harului său duhovnicesc.
Mugur Vasiliu încearcă să ni-l prezinte pe fondatorul Mişcării legionare pus într-o altă lumină decât ne-au obişnuit conducătorii comunişti să-l vedem. Cartea este extrem de voluminoasă şi cuprinde multe documente, fotografii care atestă că personalitatea lui Codreanu este total diferită de cea consemnată în manualul de istorie din perioada regimului comunist.
Odată cu cele două volume, cei doi autori au mai înmânat asistenţei câte un exemplar din publicaţia bilunară „de antipolitică şi cultură” editată de Grupul de Acţiune Naţională şi intitulată „AXA”.
Spre deosebire de Stuparu, care s-a limitat să prezinte cartea despre părintele Iustin Pârvu, Vasiliu a abordat şi probleme de actualitate, probleme consemnate în publicaţia AXA, dorind astfel să inoculeze ideea că atât Căpitanul Codreanu cât şi părintele Iustin au anticipat anumite măsuri pe care acum ni le impun cei din Uniunea Europeană: cip pe paşapoarte, ca un prim pas pentru cipul ce se va implanta în corpul uman, generalizarea monedei euro şi peste România, drept pârghie de control al economiei noastre de către cei din UE, dar şi ca formă pregătitoare generalizării cadrului bancar pentru renunţarea la orice formă bănească lichidă.
Cu unele dintre punctele sale de vede nu pot fi de acord, cum ar fi de exemplu eliminarea agriculturii ca segment economic de bază în alimentaţia omului, urmând a ne alimenta sintetic.
Nici că se caută impunerea unei religii unice la nivel mondial, primul pas urmând a se face prin stabilirea unei date fixe a sărbătorii Paştelui, din raţiuni economice. Nu cred vreodată că islamicii vor accepta altă religie decât a lor, cum nici catolicii nu vor renunţa la religia creştină pentru o alta. Religiile monoteiste au apărut printr-un fenomen de sincretism, dar dacă observăm, deja se simte fenomenul dispersiei. Trinitatea la creştini, sau puzderia de sfinţi de diferite ranguri deja au dat naştere la culte. Nu spre o religie unică, mondială, se îndreaptă lumea ci spre o slăbire a celor monoteiste. Este vorba despre repetarea istoriei, dar la alt nivel.
Cărţile sunt îndeajuns de scumpe (cea intitulată „Iustin” costă 30 lei, iar cea a Căpitanului 100 lei) dar se merită să le ai în biblioteca personală. Cea despre părintele Iustin, pentru curăţenia sufletească, iar cealaltă constituie un izvor de documentare util celor care vor să-şi îmbogăţească cunoştinţele generale. (Ioan Rotundu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Spargere cu surpriză pentru hoţ, la Oficiul Poştal Frumuşica
culmea, clădirea se află în plin centul localităţii şi peste drum de Postul de Poliţie
Bursă pentru Codruţa!
PROGRAM TELE' M BOTOŞANI LUNI 15 iunie
Ce se vede din satelit nu bate cu ceea ce e pe teren
Tâlhărie invocată de dragul răzbunării
Localitatea Truşeşti, luată la „purecat” de poliţiştii botoşăneni
Ciurul lui Ţurcanu
Ioan Rotundu
Restituire banilor pe medicamentele cumpărate, o şarlatanie guvernamentală
Ministrul Bazac calcă pe urmele lui Nicolaescu, dar ceva mai apăsat
Cel mai bălegat drum al judeţului
peste 2000 de căruţaşi circulă zilnic, haotic, pe cel mai important drum din judeţ
Băncuţe noi, din cherestea de plop, pentru staţii vechi
Criză de sânge, fără precedent
Horoscop
Dacă sunteţi generos şi stilat, sunaţi-o!
Nu face sex cu „chiştoace”
Între Miky Mouse şi Jose Mourinho
Comentariul comentariilor LXLVII
(Ioan Rotundu)
Nu sunt infractor
Românul şi recuperările
Economiile anticriză ale preşedintelui Ţâbuleac
Generozitatea lui Boc faţă de Năstase
Eminescu tratat cu sictir de către ministrul Paleologu şi autorităţile locale
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă