Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Publicitate
Pamflet
Anchete
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
9833
De la 07 Ianuarie 2003
79739834

Lăsăm să moară, România?

  • 4 November 2008, 23:00
O retrospectiva a ultimului an in Italia, arata ca luna noembrie 2007 a fost luna patimilor romanilor, denigrati nu ca indivizi, izolati, dar colectiv, ca popor.
Prima lovitura a fost cea a primarului de atunci al Romei, Walter Veltroni, ex-comunist, care a declarat ca Romanii ocupa primul loc in statistica criminalitatii din Italia; s-a adaugat la scurt timp, de la celalalt capat al esicherului politic, declaratia deputatei Alessandra Mussolini, fosta subreta de spectacol, care a declarat ca „Romanii sunt un popor de hoti, violatori si criminali”.
Ziarul „Il Tempo” din Roma, pusese la dispozitie un numar de telefon gratuit pentru a semnala delictele, nu in general, dar ale romanilor, iar ziarul „Padania”, al Ligii Nord, scria ca Romanii sunt descendentii Hunilor, indicand –cu evidenta rea credinta sau ignoranta- in spatiul geografic romanesc, locul de origine al Hunilor, de unde acestia s-au revarsat asupra Europei. Se ajunsese, in noembrie 2007, dupa uciderea Giovannei Reggiani, la o adevarata psihoza, in randul masei, intoxicata de propaganda antiromaneasca a mass-mediei, incat era periculos sa vorbesti romaneste in locurile publice, in autobuz, in tramvai sau in metrou.
Principalii actori politici se intreceau, in atmosfera de nesiguranta amplificata de mass-media in urma a catorva delicte, ca sa se puna deasupra valului de panica starnit in randurile populatiei, pentru a-i capta voturile, promitand legi severe de expulzare, reintroducerea vizei cu Romania, ba chiar examinarea de masuri pentru expulzarea Romaniei din Uniunea Europeana. In sfarsit, cartea „Immigrazione e criminalita in Italia” a Profesorului de sociologie de la facultatea de statistica a Universitatii din Bologna, Marzio Barbagli, recent aparuta, face azi lumina, desumfland minciuna tesuta mediatic in jurul Romanilor, demostrand ca totul a fost un plan pus la cale de principalele partidele politice, atat de stanga cat si de dreapta, in acord cu elemente ale serviciilor secrete italiene, pentru a crea o clima de panica in peninsula, pe seama intregii comunitati de romani cinstiti.
Vreau sa atrag insa atentia asupra unor mecanisme ale manipularii, mai putin cunoscute, despre care am informat in van autoritatile noastre la timpul respectiv; intr-un articol din 26 aprilie 2008, -pe care-l atasez- ziarul „Corriere della Sera” atragea atentia asupra unei e-mail primita de un asesor al primarului Veltroni, Mario Di Carlo, si publicata pe internet; in acea e-mail, reluata de agentia ANSA, se desvaluia ca se descoperise la politie, in buzunarul lui Ioan Rus, presupusul violator al unei tinere africane, cartea de vizita a avocatului care i-a aparat pe Berlusconi, pe Previti si pe magistratul Squillante, acuzati de coruptie, in procesul Lodo Mondadori! Cum era posibil ca un om, fara locuinta, locuind intr-o tabara de nomazi –tigani- la marginea Romei, sa mearga la o agresiune, gata pregatit, cu cartea de vizita in buzunar, a avocatului celor mai faimosi politicieni din Italia?
Mai mult, la locul agresiunii, aparusera imediat, ca din pamant, chemand carabinierii, doi simpatizanti ai partidului lui Berlusconi. Era totul pus la cale, o „facatura”, pentru a amplifica senzatia de nesiguranta a cetatenilor, in zilele dinaintea alegerilor pentru primaria Romei si a-i determina sa-si dea voturile candidatului opozitiei?
Un alt fapt, trecut fara a fi bagat in seama, la putine zile dupa cazul Mailat, a fost acela al unui cetatean austriac, arestat intr-o tabara de nomazi de la marginea Romei, unde se intalnea cu o familie de nomazi din Romania, carora, din cauza unor neintelegeri, le-a dat foc la masina, fapt relatat de ziarul „Il Tempo” din Roma, la 12 noembrie 2007. Ce cauta tocmai in acele zile, un cetatean austriac(!), intr-o tabara de nomazi din Romania?
Trebuie adaugat ca se ducea deja de mult timp, cu mult inainte de delictul Mailat sau de cazul „umbrela”, o campanie desantata –probabil in toata Europa, caci se desfasura si la TV franceza- de confundare a Romanilor cu Tiganii. Ori de cate ori era vorba de Romania, TV italiene nu aratau niciodata, de exemplu Sibiul, capitala culturala a Europei in 2007, sau natura splendida a Romaniei, ci, ca un sablon, numai satre de tigani, cu copii desbracati, etc., acreditand cu usurinta ideea in randurile telespectatorilor italieni, ca aceea si numai aceea era Romania si erau Romanii.
La 11 noembrie 2007 aparea in ziarul „Il Giorno” din Milano, fotografia mare a unei satre, sub care era un curios articol –pe care-l atasez- cu titlul „Rom la casa lor cu ajutorul nostru”. Redau in traducere cateva pasaje din acest articol: „Ferme colective in care familiile rom sa poata trai si desfasura activitatile lor traditionale. O oportunitate pentru a da casa si lucru unor grupuri familiare care in acest moment nu au nimic. Ideea, chemata „Proiectul Romanes”, de la numele geografic care se leaga de limba nomazilor, romanes, s-a nascut acum cateva saptamani si prevede crearea in Romania (literele accentuate imi apartin) a unei prime ferme care sa gazduiasca familii care se afla astazi in Italia.”
„Proiectul Romanesia” –explica Roberto Malini, studios de Istoria si cultura popoarelor nomade- se naste pentru a crea in Romania ferme colective in care familii rom sa poata trai si desvolta activitatile lor traditionale. Colaborarea cu cercul Pasolini de la Pavia, condus de consilierul comunal Irene Campari si de editorul Giovanni Giovannetti, se reveleaza fundamentala pentru realizarea sa.” Apoi, in articol se scrie ca pretul pamantului este in Romania ieftin (350 de euro hectarul) si se invita cititorii sa participe la cumpararea de obiecte la o expozitie virtuala, on-line, pentru strangere de fonduri pentru cumparare de pamant in Romania. Articolul conchide: „Este foarte important ca cetatenii sa participe activ, pentru ca de la Romanesia poate incepe un nou model de existenta rezervat popoarelor nomade (rom, sinti si kale), fara conflicte etnice, evacuari, ronde rasiste, intoleranta si discriminare.” „Ar fi foarte important ca institutiile sa adere la Proiectul Romanesia, pentru a oferi lucru si locuinte pentru Rom in Romania”. Este clar ca este vorba de un proiect nu (numai) pentru tigani din Romania, dar din toata Europa (Sinti, din Germania, etc., Kale din Spania, etc.). Intrebarea este: A devenit Romania, in U.E., o tara de colonizat la mendrele oricui fara minte din Italia sau Europa? Un sat fara caini?
Grecia a facut opozitie ani de zile la admiterea Republicii Macedonia la ONU, pana cand aceasta nu si-a schimbat numele in... F.Y.R. (Former Yougoslav Republic), numai pentru ca Republica Macedonia purta numele unei provincii din Grecia. Bulgaria s-a opus la recunoasterea numelui monetei comune EURO, pana cand aceasta nu a fost scrisa si EVRO, in versiune bulgareasca.
Noi ne lasam insa plagiati, confundati cu alte popoare, institutionalizand la noi numele inventate, in scopuri putin prietenesti, de Rom si romanes, care plagiaza identitatea si numele nostru national. Cu alte cuvinte, ne sapam singuri groapa.
Si ceea ce este si mai curios, chiar grotesc, este ca in alte state Romanii nu sunt considerati Romani, ci Vlahi, Moldoveni, etc., in timp ce Tiganii sunt considerati „romani”!
Daca un Proiect ca „Romanesia”, pleaca din U.E. si Italia, de ce sa ne miram ca, mai incepatori in ale democratiei, Sarbii colonizeaza in Voivodina, in satele romanesti, tigani din Kosovo?
Dupa recenta lamentabila prestatie a premierului Tariceanu la Belgrad, in care aspiratiile legitime la viata nationala ale fratilor nostri din Timoc au fost trecute in coada comunicatului, intr-un desiderat platonic, fara nici o implicatie practica, sa ne mai miram daca la planuita trilaterala de la Belgrad din decembrie, colonizarile din Voivodina vor fi ratificate cu Serbia, si cele in „Romanesia” cu Italia?
O lasam sa moara, Romania? Asteptand, la 19 ani de la Revolutie, un izbavitor care inca nu se arata?
Pentru Romanian Global News, EMIL PETRU RATIU

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Românul şi febra alegerilor
Oprişanu vine în ajutorul bolnavilor cronic
Programul activităţilor în Zilele Colegiului Economic "Octav Onicescu"
Horoscop
Lecţia juridică a poliţistului către avocat
Profesorul Morcov, un pedagog care înjură şi plestenşe birjăreşte
Vă cere votul, pentru că ştie ce va face cu el!
A pus scut abuzurilor asupra consumatorilor
Băncile CRIMINALE au făcut încă o victimă
o femeie din Neamţ s-a spânzurat din cauza ratelor majorate de la bancă
De ce-a ajuns Stolojan la urologie!
Nu ne vindem ţara, dar am vândut-o!
Ioan Rotundu
PSD-ul şi-a tras un sondaj care ridică multe semne de întrebare
Poliţia n-are leac pentru un ţigan de 14 ani, cu 188 spargeri la activ
„Oraşul Botoşani nu-i ţara PD-L”
sesizare la BEJ fiindcă steagul României a fost înlocuit cu cel portocaliu
Şeful poliţiei botoşănene este anchetat de DNA
Vrea să reactiveze Universitatea populară la Ungureni
Peste 30 vaci bolnave de TBC şi leucoză au fost trimise la abator
Tarlaua Chişculiţa va fi cercetată azi cu detectoare de metale
Agenţia de plăţi sociale şi-a început activitatea
Generalul Rusu scoate gunoiul de sub preşul şcolilor
Şi ceferiştii fac o pauzuă de… activitate
Şomajul creşte alarmant
Şomajul creşte alarmant
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă