Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Cultură
Infracţiuni
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
32465
De la 07 Ianuarie 2003
76627969
Lăsat fără carnetul de conducere

Şoferul ministru Budăi conduce abil pe autostrada propagandei PSD

  • Ioan Rotundu
  • 20 February 2019, 21:13
În această seară, de la ora 18.15, ministrul Muncii, botoşăneanul Marius Budăi a fost invitatul jurnalistului Tudor Muşat, realizatorul emisiunii „Piaţa Victoriei” la radio Europa FM pentru a răspunde de unde sunt banii necesari majorării alocaţiilor de stat pentru copii, salariile la bugetari şi pensiile.
Discuţia a fost una aprinsă, Budăi evitând răspunsurile directe la întrebările puse de jurnalist dar folosindu-se din plin de şabloanele demagogice ale propagandei PSD pe care le-a deprins, spre cinstea PSD-ului şi ruşinea botoşănenilor, foarte repede, memoria sa de şofer obligat să reţină traseele pe care circulă fiindu-i de un ajutor real.
Cu toate încercările jurnalistului de-al ţine pe subiect, Budăi tot la şabloanele PSD-ului ajungea precum şi prostovanul lui Caragiale din schiţa Pedagog de şcoală nouă care, la orice întrebare pusă de dascăl, tot despre castravete ajungea să vorbească.
Rezum discuţia care a avut loc, cu întrebările puse şi răspunsurile primite:

1. De ce a fost urgenţă cu ordonanţa care a permis ministrului Justiţiei să-ş subordoneze procurorii şefi?
Budăi n-a putut explica cum a decurs în Guvern adoptarea acestei ordonanţe şi în ce-a constat urgenţa ei în adoptare, eschivându-se că întrebarea trebuie pusă ministrului Tudorel Toader, fără a explica el de ce-a votatŹ-o. A mai declarat că ordonanţa a venit la Guvern cu puţin timp de începerea şedinţei şi n-a fost dezbătută ci doar votată.

2, De ce a fost nevoie de o ordonanţă de urgenţă pentru majorarea alocaţiilor la copii de vreme ce a fost amendată Legea bugetului de către PNL şi, deci, exista cadrul legal pentru majorare?
La această întrebare Budăi a răspuns cu o întreagă peroraţie despre binele pe care PSD îl doreşte familiei, copiilor şi a tot insistat că PSD-ul a majorat alocaţiile şi la copii cu dizabilităţi pe care PNL nu i-a băgat în seamă. Altfel spus, Budăi a disociat copii cu dizabilităţi de ceilalţi copii numai ca să nu recunoască amendamentul PNL şi să-l poată confisca în favoarea PSD

3. De ce n-a majorat PSD de la bun început alocaţiile şi de unde se vor plăti noile majorări?
Nici la cest aspect Budăi n-a răspuns direct. A revenit la explicaţia că PSD s-a orientat spre copii cu dizabilităţi şi binele familiei pe care PNL nu-l doreşte. Cât despre sursa de plată, bugetul Guvernului PSD este unul solid şi acoperă majorările, fără a răspunde, la insistenţele jurnalistului, de unde vor fi luaţi banii.

4. Dacă Guvernul are bani pentru majorările de salarii şi pensii?
Răspunsul lui Budăi a fost să-i amintească jurnalistului că Băsescu a tăiat salariile şi pensiile iar PSD le majorează pentru că are grijă de bunăstarea familiei.(Constat că Budăi are un fix cu „bunăstarea familiei”) Băsescu a majorat TVA-ul cu 5%, PSD nu.
Budăi a respins posibilitatea ca Guvernul să se împrumute pentru plata salariilor şi pensiilor. În schimb, susţine Budăi, PNL vrea să taie jumătate din salariul minim pe economie ca să facă pe plac patronilor.

5. De ce nu s-au majorat pensiile conform legii?
Fac precizarea că legea prevedea o majorare a pensiilor începând cu 1 ianuarie a.c. plus majorarea cu rata inflaţiei pe anul trecut, Însă Budăi a spus că PSD realizează ce-a promis prin Programul de guvernare şi că pensiile se vor majora începând cu 1 septembrie, fără a preciza sursa finanţării.
A mai susţinut că toţi bugetarii au venituri majorate. Aici jurnalistul nu l-a întrebat dacă este aşa de ce salariaţii din Sănătate se pregătesc de proteste pentru că în urma majorărilor de anul trecut şi a unei ordonanţe din acest an primesc mai puţini bani.

6. Consiliul Fiscal şi specialiştii în domeniul financiar au afirmat că bugetul pe acest an nu este unul sustenabil iar Comisia de prognoză a Guvernului PSD a majorat nejustificat anumiţi indicatori pentru a putea menţine deficitul bugetar de 3%.
La această constatare a jurnalistului Budăi a trecut din nou pe cunoscutele şabloane ale PSD-ului, afirmaţii mincinoase şi manipulatorii. El a susţinut că creşterea economică acoperă veniturile necesare plăţii tuturor majorărilor şi că această creştere trebuie să se regăsească în buzunarul românilor. A evitat să aducă în discuţie rata inflaţiei.
Cât despre opinia specialiştilor în domeniu că bugetul nu este sustenabil, Budăi a mutat discuţia la FMI care ar fi mulţumit cu actualul buget propus de PSD. Şi-a încheiat pledoaria cu sloganul că avem un buget istoric care va depăşi PIB-ul de 1000 de miliarde de lei iar creşterea economică se bazează pe producţie şi nu pe consum. Aici l-a prins pe picior greşit pe jurnalist care n-a ştiut care sunt raporturile de creştere economică dintre producţie şi consum ca să-l poată contrazice.

7. Care sunt măsurile luate pentru a stopa migraţia forţei de muncă şi în toarcerea românilor să lucreze în ţară?
Budăi a afirmat că medicii nu mai pleacă din România. Realitatea îl contrazice dar ca ostaş disciplinat al PSD nu putea recunoaşte asta. A mai spus că antreprenorii vor califica forţa de muncă necesară pentru că primesc finanţare pentru aşa ceva. Cât despre şomajul generat de creşterea bruscă a salarului minim pe economie şi a gradului de fiscalitate, despre falimentul în lanţ a micilor întreprinzători, Budăi a evitat orice discuţie.

Concluzia: Ca botoşănean, cred că ar fi mai bine pentru ţară ca Poliţia Rutieră să-i restituie carnetul de şofer, ridicându-i la schimb pe cel de conducere a ministerului Muncii. Ar avea şi ei de câştigat!


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Partidul lui Ponta cere demisia preşedintelui Autorităţii Electorale, Daniel Barbu,
după ce acesta a participat la o reuniune ALDE: A încălcat principiul
Cioloș, despre Dragnea
E nevoie de mult tupeu să te duci la Timmermans și să vorbești despre valori comune, după ce ți-ai pus slugile să-l dea în judecată
Invidia directorului şcolar Vasiliu pe munca profesorului Manolache
Ioan Rotundu
Lupul paznic la oi:
solicităm retragerea propunerii lui Mircea Drăghici pentru postul de președinte al Autorității Electorale Permanente
Impostorul ticălos Tudorel Toader trebuie canonizat sfântul infractorilor
Ioan Rotundu
O ticăloşie menită să distrugă cariera unei învăţătoare
Ioan Rotundu
Baronul de Drăguşeni ştie să scoată câştig şi din apa chioară
Ioan Rotundu
Nici nu vă dați seama cât fierbe sistemul judiciar
Guvernul și Coaliția de guvernare vor ieși în genunchi
Ministru iranian: Există un risc mare de război cu Israelul
Ce drepturi și obligații avem în timpul unei percheziții domiciliare
sau a sediului social și ce avem de făcut?
Horoscopul săptămânii 18 – 24.02.2019
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Bancul săptămânii
Lumea lu' Rotundu: Fabrica dispărută
Lumea lu Rotunu: O treabă ţigănească
Lumea lu Rotunu: O treabă ţigănească
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 15.02.2019
Inculpata Raluca Stâncescu şi maliţiozitatea judecătorului
Ioan Rotundu
Lupaşcule, şi un mincinos profesionist s-ar fi ruşinat!!
Ioan Rotundu
Presa-n gura lu ' Rotundu: Emisiunea din 22.02.2019
În lipsă de poliţişti la sate, hoţii fură şi violează în zori de zi. Cazul Lişna
Ioan Rotundu
Huiduit de Gomes, urecheat de Timmermans., Dragnea îşi vede de-ale sale
Ioan Rotundu
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă