Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Infracţiuni
Economic
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Publicitate
Pamflet
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
44507
De la 07 Ianuarie 2003
118341023

Laura Chiţoiu, audiată la DNA în dosarul Carpatica - ASF

  • 14 February 2014, 23:00
Laura Chitoiu, sotia ministrului de Finante, este audiata vineri dimineata la sediul Directiei nationale Anticoruptie in dosarul ASP- Carpatica Asig in care este acuzata de abuz in serviciu contra intereselor publice, transmite B1TV.
Potrivit Agerpres, la intrarea in sediul DNA, Laura Chitoiu a refuzat sa raspunda intrebarilor jurnalistilor.
Laura Chitoiu, director al Directiei Avizari din cadrul Autoritatii pentru Supraveghere Financiara (ASF), este acuzata de procurorii DNA de abuz in serviciu contra intereselor publice. DNA o acuza pe Laura Chitoiu ca a trucat interviul pentru acceptarea de catre ASF a numirii a lui Ina-Ana Crudu in functia de director general al Carpatica Asig. Reamintim ca ASF este condusa de Dan Radu Rusanu, nasul familiei Laura Chitoiu (director ASF) - Daniel Chitoiu (PNL, ministrul Finantelor). DNA a anuntat pe 28 ianuarie ca a inceput urmarirea penala fata de Laura Elena Chitoiu, sotia ministrului Finantelor Daniel Chitoiu, in dosarul Ilie Carabulea - Carpatica Asig - ASF.
Procurorii sustin ca, in perioada 10-16 iunie 2013, la cererea unei persoane (membru neexecutiv in conducerea ASF, reprezentand interesele unei societati de asigurari), Laura Elena Chitoiu a devansat interviul pentru ocuparea functiei de director general al acelei societatii de asigurari. Astfel, desi interviul era stabilit pentru data de 10 iulie 2013, in urma demersurilor Laurei Chitoiu, interviul a fost devansat pentru data de 19 iunie 2013.
Procurorii arata ca, pentru a se asigura ca functia de director general va fi ocupata de o anumita persoana care ii fusese indicata, Chitoiu Laura Elena a modificat componenta comisiei de examinare, asigurandu-se ca membrii care o vor examina pe candidata nu vor pune intrebari incomode, facilitand acesteia ocuparea functiei de director general al societatii de asigurari.
Laura Chitoiu, sotia ministrului de Finante a ajuns la actuala Autoritate de Supraveghere Financiara (ASF) fiind director in cadrul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, unde lucra din 2008, dupa ce Daniel Chitoiu ajunsese parlamentar de Giurgiu. Reamintim ca ASF s-a format prin comasarea activitatilor Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM), Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) si Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).
Institutia controleaza o piata de circa 15 miliarde de euro, avandu-l in frunte pe Dan Radu Rusanu, considerat eminenta cenusie a liberalilor si nasul ministrului Chitoiu. Imaginea ASF s-a degradat inca de la infiintare, iar actualul scandal in care este implicata nu face decat sa confirme proasta gestiune a imaginii si a activitatii ei. Scandalurile in care a fost implicata Autoritatea au inceput la foarte scurta vreme dupa ce institutia s-a format.
Numarul mare de personal (circa jumatate din cel al Bancii Nationale, desi ASF controleaza active de peste 8 ori mai mici), numarul mare de sefi care a trebuit redus, o birocratie interna uriasa care a indepartat angajati valorosi, externalizari cu cantec ale unor servicii, scandaluri legate de piata pe care o controleaza, si nu in ultimul rand faptul ca ASF se autofinanteaza din comisioanele de la cei pe care ii reglementeaza.
Pana si oficiali ai Ambasadei SUA au atras atentia asupra comisioanelor mari percepute de ASF: "Piata de capital din Romania este una dintre cele mai scumpe din Europa Centrala si de Est, din cauza comisioanelor ridicate practicate de ASF si BVB", a spus insarcinatul cu afaceri al SUA in Romania, Duane Butcher.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: De ce mor bărbaţii mai repede decât femeile
Horoscopul zilei
Guvernul ar putea reduce plafonul de platp a impozitului forfetar
Guvernul, către FMI: 2,8 miliarde de euro, risc de dezangajare a fondurilor UE în 2014
Ministerul Finanţelor şi Ministerul Muncii vor face o analiză a rezultatelor pilonului doi de pensii
Nicolae Negru: UE încrezător în forţele sale
Joe Biden, vicepreşedintele SUA, a discutat la telefon cu Traian Băsescu despre starea statului de drept în România
Părinţii permisivi din Suedia au dat naştere unei generaţii de monştri?
ce se întâmplă cu copiii lăsaţi să facă tot ce vor - de la prăbuşirea disciplinei în şcoli pana la suicid
Un zvon cu sâmbure de adevăr
Ioan Rotundu
În plasa poliţiştilor au căzut doar porcuşorii
Nemaiavând cine să-i felicite, s-au felicitat între ei
Premiantul Traian Apetrei lăsat corigent la… fizică
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 14.02.2014
Victor Ponta s-a răzgândit în privinţa cotei progresive de impozitare
Iulia Ionescu, adolescenta dispărută în urmă cu 4 zile, a fost găsită
Atracții dulci pentru vizitatorii Uvertura Mall
Informaţii noi despre aventura adolescentei Iulia Ionescu
Botoşani: Pune Portariuc la cale un tun mai mare ca al lui Comariţa?
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă