Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
22736
De la 07 Ianuarie 2003
122882803

Laura Codruta Kovesi, atac la SIE:

  • Nu pot sa imi explic de ce de la SIE in ultimii ani nu am primit vreo sesizare. Cred ca este de siguranta nationala cind cineva transfera milioane de euro in alta tara sau deschide conturi offshore
  • 26 April 2016, 23:00
Laura Codruta Kovesi, sefa DNA, a criticat marti Serviciul de Informatii Externe pentru lipsa de colaborare: "Nu pot sa imi explic de ce de la SIE in ultimii ani nu am primit vreo sesizare. Mi-e greu sa cred ca ofiterii SIE nu au informatii. In 2015, din 5988 de dosare, 90 au avut la baza sesizari SRI, 22 au avut la baza sesizari DIPI (MAI) si 4 de la Directia de Informatii a Armatei, insa de la SIE nu am avut nici o informare".
Aflata la o conferinta organizata de Freedom House, Expert Forum si CRPE pe baza lansarii unui raport privind indicele sustenabilitatii DNA pe 2015, Kovesi a mai spus ca situatia continua chiar daca cei mai multi dintre inculpatii anchetati de DNA isi deschid conturi in strainatate sau exista firme straine anchetate in tara lor pentru mita data in Romania.
"Nu am primit niciodata informari de la SIE, am aflat din comisii rogatorii sau din investigatii jurnalistice. Mi-e greu sa cred ca ofiterii de informatii nu dau peste aceste elemente si nu inteleg de ce nu sesizeaza DNA. Am vazut ca foarte multi dintre cercetati isi muta averea si bunurile in strainatate. Este de siguranta nationala, ca atunci cand milioane de euro sunt transferate in off-shore, sau cand sume considerabile de bani sunt date ca mita prin off-shoreuri pentru licitatii publice". Kovesi s-a mai intrebat cum se poate ca un suspect sa achizitioneze o casa de sase milioane de euro in Franta si ofiterii de informatii SIE sa nu afle aceasta informatie si sa nu sesizeze DNA.
Fost sef SIE, in 2014: "Lupta anticoruptie nu e apanajul SIE"
In 2014, pe vremea cand era sef la SIE si candidat independent la presedintie, Theodor Melescanu declara ferm ca lupta anticoruptie nu intra in apanajul SIE. "SIE nu a avut niciodata o sarcina speciala pentru afacerile off-shore, sarcinile noastre erau in special pentru informatii de natura politica", declara Teodor Melescanu intr-un interviu pentru HotNews.ro.
Candidatul independent la presedintie a mai spus ca in fiecare an se stabileste programul national de prioritati informative prin care se dau sarcini fiecarui serviciu secret. Citeste aici interviul.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Reţeta zilei: Ciorbă de miel cu borş şi leuştean
Bancul zilei: Răspuns cu subînţeles
Horoscopul zilei de 27.04.2016
Iliescu il apara pe Dragnea: "Ce autoritate are Zgonea in partid
Care fraude, a chemat lumea sa iasa la vot"
Seful CSM a sesizat Inspectia Judiciara in cazul afirmatiilor facute de Calin Popescu Tariceanu
dupa condamnarea lui Dragnea
Prognoza meteo pentru doua saptamani
Prognoza meteo pentru miercuri si joi
Israelienii acuzati ca au incercat sa o intimideze pe Laura Codruta Kovesi raman in arest
Elena Udrea a plans in fata judecatorilor instantei supreme, care au audiat-o in dosarul Gala Bute
Ce au descoperit oamenii de stiinta olandezi la cativa ani dupa ce fumatul a fost interzis in locurile publice
Mihai Razvan Ungureanu, chemat la Comisia SIE pentru lamuriri privind acuzatiile lui Kovesi
Klaus Iohannis a fost internat si operat la umarul drept.
Nu a fost un accident, maine isi va relua activitatea
Costin Borc, ministrul Economiei, anunta facilitati fiscale pentru cercetare similare cu sprijinul pentru IT-isti
Botoşani: Întreg judeţul miroase a asfalt electoral
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog