Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Cultură
Anunţuri
Editorial
Sport
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
22880
De la 07 Ianuarie 2003
122882947

Laurent Fabius: Uniunea Europeana nu este pregatita sa integreze Ucraina

  • 8 June 2014, 23:00
Uniunea Europeana nu este pregatita sa integreze Ucrainei, a reiterat sambata seful diplomatiei franceze Laurent Fabius, la revenirea de la ceremonia de investire a presedintelui ucrainean Petro Porosenko ocazie cu care noul lider la Kiev a insistat asupra vointei de aderare a tarii sale la UE, transmite AFP.
Porosenko a sustinut "un discurs foarte pro-UE, poate mai mult decat sunt pregatite sa accepte statele UE", a declarat Fabius pentru I-tele.
"Atunci cand Porosenko spune ca (Acordul de Asociere cu UE - n.red.) este prima etapa a unei Ucraine membre UE, atunci cand discut cu partenerii mei europeni nu exista o majoritate pentru asta, este clar", a insistat Fabius.
"Convingerea noastra este sa spunem ca Ucraina este in Europa, dar ca Ucraina ar trebui sa aiba relatii bune atat cu UE, cat si cu Rusia", a adaugat el.
Presedintele ucrainean s-a angajat sambata, in discursul de investire sustinut in Parlamentul de la Kiev, sa mentina unitatea tarii, a carei parte de est este devastata de o insurectie separatista prorusa, si sa conduca aceasta fosta republica sovietica spre UE.
Porosenko a promis "semnarea cat mai rapid posibil" a sectiunii economice a Acordului de Asociere cu UE si introducerea unui regim de calatorie fara vize pentru ucraineni. "Consideram acest lucru drept un prim pas catre aderarea la UE", a spus noul presedinte ucrainean.
Fabius a mai apreciat ca ultimele evenimente - intanirea Putin-Porosenko desfasurata vineri in Normandia si investirea presedintelui ucrainean sambata - reprezinta "posibilul inceput al unei detensionari" a crizei si a dat asigurari ca negocierile pentru un armistitiu intre autoritatile ucrainene si separatisti prorusi "trebuie sa inceapa in oreleurmatoare".
Ales la 25 mai cu 54,7% din voturile exprimate, Porosenko, un miliardar prooccidental in varsta de 48 de ani, a depus sambata juramantul in Parlament si a fost declarat al cincilea presedinte al Ucrainei independente. Fost ministru al Economiei si de Externe, magnatul ciocolatei i-a succedat lui Viktor Ianukovici, destituit la sfarsitul lui februarie, in urma unei bai de sange in piata Independentei din Kiev, dupa trei luni de contestare proeuropeana.
Considerat o personalitate de consens, Porosenko va avea dificila sarcina sa concretizeze aspiratiile europene, sa scoata tara dintr-o profunda recesiune, agravata de criza actuala. Insa cea mai urgenta provocare pe care o are de infruntat este sa reuneasca o tara care se afla pe marginea razboiului civil.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Avocatul materialist
Anunț Urban Serv
Bani de la Guvern pentru cămine culturale
Elena Udrea a fost aleasa presedintele PMP
Casa Alba: SUA au deblocat ajutoare financiare simbolice pentru Republica Moldova si Georgia
Diaconescu este candidatul Partidului Miscarea Populara la alegerile prezidentiale
Simona Halep a explicat de ce a plans la finalul meciului cu Maria Sharapova
Klaus Iohannis: Concluzia discutiilor din PNL este ca as fi o solutie pentru alegerile prezidentiale
Kyiv Post: Cinci lucruri care au trecut neobservate la investirea lui Petro Porosenko
Cea mai buna solutie este un "divort civilizat" intre Transnistria si Republica Moldova
Horoscopul zilei
Deputatul Șoptică spune că liberalii n-u vrut să-și murdărească mâinile cu Roșia Montană
Deputatul Tamara Ciofu alocă bani pentru copiii merituoși
Botoşani: Patronul Electroalfei contraatacă prin comunicate de presă
Părăduirea banului public la Poliţia comunitară
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog