Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
13284
De la 07 Ianuarie 2003
122898933

Legături ţesute din poveştile oraşului

  • 20 June 2008, 23:00
În urmă cu câteva zile, la Casa de Cultură din Dorohoi a avut loc festivitatea de încheiere a proiectului educaţional ”Legături ţesute din poveştile oraşului”. În cadru acestei festivităţi au fost prezentate evenimente şi jocuri din istoria oraşului Dorohoi, dar şi întâmplări din viaţa celor care au participat la ele, strânse în broşura cu acelaşi titlu. Prezentarea a fost urmată de o dezbatere asupra relaţiilor dintre generaţii, asupra locului şi rolului istoriei locale în educarea tinerei generaţii.
Proiectul a fost derulat de către Şcoala cu clasele 1-8 nr. 8 „Mihail Kogălniceanu” în colaborare cu Direcţia de Asistenţă Socială Dorohoi, cu sprijinul consiliului elevilor şi al consiliului părinţilor din şcoala, în perioada martie-iunie 2008, în cadrul programului Phare „O şcoală pentru comunitate. Dezvoltarea socială prin parteneriat educaţional şi cooperare transfrontalieră” coordonat de Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei şi de Fundaţia Naţională pentru Dezvoltare Comunitară.
Grupul ţintă direct a fost format din 40 de vârstnici din cadrul comunităţii locale. Proiectul „Legături ţesute din poveştile oraşului” a urmărit conştientizarea elevilor la apartenenţa la un anumit spaţiu şi la o anumită cultură locală, conturarea unor repere comunitare, întărirea coeziunii comunităţii prin cunoaşterea istoriei şi tradiţiilor locale de la cei care au contribuit la clădirea acestora.
Proiectul şi-a propus să îmbunătăţească relaţiile dintre generaţii şi să ofere grupului ţintă o alternativă de petrecere a timpului liber .”Participarea la şcoala de vară din cadrul proiectului în luna iulie a acestui an la Vatra Dornei împreună cu reprezentanţii de la alte 14 şcoli din judeţul Botoşani, trei şcoli din judeţul Iaşi şi cinci şcoli din republica Moldova care au derulat proiecte asemănătoare, va oferi elevilor şi profesorilor prilejul de a împărtăşi din experienţa acumulată în timpul derulării proiectului, de a identifica noi parteneri şi noi posibilităţi de colaborare, de a conştientiza că sunt capabili să schimbe ceva în comunitatea unde trăiesc” a declarat inspector pe programe de cooperare, Rodica Mighiu.(Andreea UNGUREANU)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Sărbătoarea otlacanilor
Românii din Spania nu pot primi ajutorul de şomaj în schimbul întoarcerii acasă
O nouă Nadie Comaneci, de 11 ani, a primit cetăţenia spaniolă
Un europarlamentar roman cere o reacţie a Europei
Instruire în managementul serviciilor sociale
Captură de… 92 pachete de ţigări
Jandarmii au prins patru hoţi minori şi… au recuperat prejudiciul
Program Tele'M Botoşani
Horoscop
Construiesc orice şi de calitate
Cum s-a împlinit dorinţa domnului Gorsky
Comentariul comentariilor (CXLI)
(Ioan Rotundu)
Cireşul aducător de moarte
Sinucigaşul scandalagiu
Bebeluş chinuit de nişte părinţi beţivi
În comuna Roma, doar cinci consilieri s-au prezentat la şedinţa de constituire
Alexa, al doilea viceprimar de Botoşani
Dă anual 300-400 milioane pentru Biserica Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel
Stagiune estivală pentru Rapsozii Botoşanilor
Curtea de Apel Suceava a amânat verdictul la contestaţia lui Conţac
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog