Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
27387
De la 07 Ianuarie 2003
92390898

Legea privind confiscarea extinsa a averilor, promulgata de Traian Basescu

  • 17 April 2012, 23:00
Presedintele Traian Basescu a promulgat, marti, Legea pentru modificarea si completarea Codului penal si a Legii nr. 286/2009 privind Codul penal, referitoare la confiscarea produselor, instrumentelor si altor bunuri aflate in legatura cu criminalitatea. Legea privind confiscarea extinsa a averilor fusese adoptata pe 27 martie de Camera Deputatilor, prin apel nominal, inregistrandu-se 171 de voturi "pentru", dupa ce, initial, la votul electronic, proiectul nu a trecut, potrivit Mediafax.
Legea a fost adoptata in varianta Senatului si prevede ca se supun confiscarii mai multe bunuri in cazul in care persoana care le detine a fost condamnata pentru comiterea anumitor infractiuni si daca fapta este susceptibila sa ii procure un folos material, iar pedeapsa prevazuta de lege este inchisoarea de cinci ani sau mai mare.
Infractiunile sunt cele de proxenetism, trafic de droguri si precursori, trafic de persoane, la regimul de frontiera de stat, de spalare de bani, a legislatiei privind prevenirea si combaterea terorismului, initiere sau constituire a unui grup infractional organizat.
Alte infractiuni sunt: nerespectarea regimului armelor si munitiilor, materialelor nucleare sau alte materiale radioactive, falsificarea de moneda, divulgarea secretului economic, concurenta neloiala, deturnare de fonduri, nerespectarea dispozitiilor privind importul de deseuri si reziduuri, organizarea si exploatarea jocurilor de noroc, coruptie, evaziune fiscala, regimul vamal, bancruta frauduloasa, prin intermediul sistemelor informatice si mijloacelor de plata electronice, traficul de organe.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Botoşani: Modernizarea Spitalului judeţean este la cheremul constructorilor
Târgul Meşteşugarilor ediţia a VI- a pe Pietonalul Unirii
Cazul Valiza: Gigi Becali a fost achitat
Sorin Blejnar a fost revocat din funcţia de preşedinte al ANAF
Jandarmii şi credincioşii în perioada pascală
Îmbulzeală la urgenţe după mesele de Paşti
CNAS nu renunţă la reţele electronice
ANL-iştii acţionaţi în judecată pentru datorii la apă
Botoşani: Cele mai scăzute salarii din ţară
SUA au cheltuit pentru apărare în 2011 mai mult decât UE, Rusia şi China la un loc
Horoscop
Bancul zilei: Sacrificiile nevestei
Caricatura zilei
Botoşani: Arhip Titel, colecţionarul mărcilor de Frumuşica
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă