Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Religie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
16417
De la 07 Ianuarie 2003
122876484

Legea recunostintei pentru revolutia din decembrie 1989

  • Revolutionarii care au calitatea de "Luptator ranit fara grad de invalididate" si de "Luptator retinut" vor primi cate 2020 lei pe luna
  • 14 January 2015, 23:00
Guvernul a modificat miercuri, printr-o Ordonanta, Legea recunostintei pentru victoria Revolutiei Romane din decembrie 1989 si pentru revolta muncitoreasca anticomunista de la Brasov din noiembrie 1987. Obiectul principal al actului normativ il constituie reintroducerea in plata, incepand cu luna ianuarie 2015, a persoanelor care au calitatea de "Luptator ranit fara grad de invalididate" si de "Luptator retinut", aducandu-se astfel corecturile necesare Ordonantei de Urgenta nr.95/2014, informeaza Guvernul. Pentru anul 2015, persoanele care au calitatea de "Luptator ranit fara grad de invalididate" si de "Luptator retinut" vor beneficia de o indemnizatie reparatorie lunara in suma de 2020 de lei.
Indemnizatia reparatorie lunara reprezinta 1,10 din salariul mediu brut utilizat pentru fundamentarea Legii bugetului asigurarilor sociale de stat si aprobat prin aceasta lege (respectiv 1836 lei x 1,1= 2020 lei)
Incepand cu anul 2016, toate categorii de persoane vizate de Legea recunostintei pentru victoria Revolutiei Romane din decembrie 1989 si pentru revolta muncitoreasca anticomunista de la Brasov din noiembrie 1987, cu completarile si modificarile ulterioare, vor beneficia de o indemnizatie reparatorie lunara in coeficient de 1,10, calculata pe baza coeficientilor de multiplicare aplicati castigului salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat si aprobat prin aceasta lege, aferenta anului pentru care se face plata.
Indemnizatiile se vor acorda in baza certificatului de revolutionar si a unei adeverinte tipizate eliberata si transmisa de Secretariatul de Stat pentru Recunoasterea Meritelor Luptatorilor Impotriva Regimului Comunist Instaurat in Romania in perioada 1945- 1989 (SSR) direct institutiilor care fac plata acestor drepturi. Aceste prevederi sunt necesare pentru clarificarea situatiei evidentei Caselor de Pensii, in vederea acordarii indemnizatiilor.
Idemnizatiile prevazute de prezenta lege se calculeaza persoanelor care au titlul de "Luptator cu Rol Determinant" incepand cu 1 ianuarie 2015, dupa emiterea noilor tipuri de certificate si transmiterea adeverintelor tipizate.
In anul 2015 copiii eroilor martiri, indiferent de varsta, daca nu sunt incadrati in nicio forma de invatamant ori nu realizeaza venituri din motive neimputabile lor beneficiaza de o indemnizatie lunara reparatorie in suma de 2020 lei.
In anul 2015 Luptatorii cu Rol Determinant beneficiaza de o indemnizatie lunara de gratitudine in cuantum de 2020 de lei.
Pentru personale care au avut de suferit in urma revoltei muncitoresti anticomuniste de la Brasov din noiembrie 1987, pentru sotul si urmasii acestora, in cazul in care indeplinesc conditiile prevazute de lege, plata indemnizatiei se mentine la nivelul lunii decembrie 2014, respectiv 2020 lei, pana la obtinerea certificatelor si transmiterea adeverintelor tipizate catre casele teritoriale de pensii.
Dupa adoptarea de catre Guvern a acestei Ordonante, vor fi elaborate norme metodologice de aplicare a Legii recunostintei pentru victoria Revolutiei Romane din decembrie 1989 si pentru revolta muncitoreasca anticomunista de la Brasov din noiembrie 1987, cu completarile si modificarile ulterioare. Aceste norme de aplicare vor contine informatii referitoare la modelul de cerere care va trebui completata de catre luptatorii cu merite deosebite pentru a fi incadrati in noua categorie de Luptatori cu Rol Determinant, modalitatea si termenul de depunere a acestei cereri, precum si alte clarificari.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Interzis creştinilor
Reţeta zilei: Supa de hribi
Horoscopul zilei
Botoşani/Truşeşti: Preot suspectat că a fraudat bani publici (II)
Umoristul francez Dieudonne, arestat pentru apologia terorismului
Intalnirea dintre Klaus Iohannis si Victoria Nuland s-a incheiat
Nuland catre Iohannis: Vizita la Bucuresti se datoreaza dumneavoastra, am venit sa va vad
MRU l-a prezentat ministrului britanic de Externe pe Dan Mihalache drept seful Cancelariei Prezidentiale
Guvern: Victor Ponta i-a prezentat Victoriei Nuland rezultatele obtinute de Romania in consolidarea reformei justitiei si luptei impotriva coruptiei
MAE: Nuland a discutat cu Aurescu despre initiative comune Romania - SUA care sa sprijine reformele democratice in statele din regiune
Guvernul a aprobat acordarea tichetelor de masa pe suport electronic
Perchezitii DNA la sediul Ministerului de Interne
Vizata ar fi o consiliera a ministrului Gabriel Oprea Procurorii DNA
Cota redusa de TVA de 9% in turism se va aplica atat la cazare, cat si la alte servicii turistice
Cel mai cunoscut sistem de monitorizare a seismelor prevede un cutremur
430,5 milioane de lei in 2015-2016 pentru incluziunea socială a ţiganilor
Cum îi manipulează Huncă pe guguştiucii lui Cristoiu
Maşină distrusă parţial într-un incendiu
Prefectul se pregătește să dea o soluție în cazul președintelui Florin Țurcanu
Pământ la Rediu pentru cei care au luptat la revoluție în Botoșani
Site-ul ziarului Lumina al Bisericii Ortodoxe Romane a fost spart:
Nu exista alt Dumnezeu in afara de Allah, iar Mahomed este trimisul lui Allah
Devalizatorul de copăcei
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog