Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Anunţuri
Economic
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Religie
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
5949
De la 07 Ianuarie 2003
114934530

Leul, îmbarcat pe o traiectorie de apreciere

  • 5 January 2010, 23:00
Moneda nationala a continuat sa se aprecieze in debutul sedintei interbancare de marti, incurajata de tendinta pozitiva din regiune, astfel ca paritatea a coborat pentru scurt timp sub nivelul de 4,2 lei/euro. „Principalul eveniment de astazi este decizia de politica monetara a CA BNR. Credem ca atat rata de dobanda de politica monetara cat si ratele rezervelor obligatorii vor fi mentinute datorita perspectivelor ingrijoratoare ale inflatiei”, spun dealerii din piata.
Potrivit acestora, probabilitatea atingerii tintei de inflatie de anul trecut pare foarte redusa in timp ce indicele preturilor de consum va resimti anul acesta impactul cresterii accizelor.
Mai mult, adauga acestia, anumite preturi administrate ar putea creste in acest an dupa pauza inregistrata in anul electoral 2009 si nu este exclus ca preturile anumitor produse alimentare sa creasca avand in vedere ca anul precedent s-a dovedit un an agricol bun.
„Mentinerea ratei de dobanda de politica monetara la 8% nu ar trebui sa aibe un impact asupra pietelor financiare in care se tranzactioneaza moneda nationala avand in vedere ca aceasta este asteptata de majoritatea analistilor. Impactul unei decizii de reducere a ratei de dobanda de politica monetara ar putea fi limitat in cazul in care transmisia deciziilor de politica monetara va continua sa se realizeze in mod ineficient”, mai spun dealerii citati.
Piata monetara a fost relativ neschimbata in sedinta de luni. Randamentele implicite ale swap-urilor valutare pe termen scurt s-au tranzactionat la 9%. Ratele de dobanda la o luna s-au situat usor peste 10% in timp ce ratele la 3 luni s-au tranzactionat usor sub acest nivel. „In urmatoarele sedinte pare posibil ca aceste rate de dobanda pe termen scurt sa intre pe o traiectorie descendenta pe fondul factorilor ciclici ai perioadei de observare, amplificati de factori sezonieri specifici finalului anului”, conchid dealerii citati.
Agenţia de presă HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Nu rataţi primul spectacol din anul 2010
Anul 2010 va fi un an de creştere, dar standardul de viaţă al românilor nu se va modifica
Iavorenciuc – o familie cu probleme
Poveste de toamnă, cu incendii şi bani arşi, povestită-n plină iarnă
Boboteaza în tradiţii şi obiceiuri
Jobenul lui Boc
Probleme cu doamna de muzică
Program TELE'M Botoşani, miercuri 6 ianuarie
Analiştii economici: Decizia BNR arată normalizarea situaţiei politice
Din fiecare sută de lei încasată, românii cheltuiesc 16,5 lei
pe taxe şi peste 70 de lei pe consum
Prioritatea guvernului celui de-al doilea stat românesc este integrarea europeană
Mulţi basarabeni vin în Ţară ca să serbeze Crăciunul pe stil vechi
Cultură şi spiritualitate românească la parohia ortodoxă
“Sf. Apostol Toma” din Dandenong
Părintele Arsenie Boca: “Să ne ferim de judecăţile cele îndrăzneţe”
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă