Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Cultură
Editorial
Horoscop
Umor
Mondene
Comentarii
Pamflet
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
5666
De la 07 Ianuarie 2003
114835298
Liberalii la fel de corupţi ca şi socialiştii

Gaşca care a pus la cale ca peştele lui Nistor să fie bun de consum

  • Ioan Rotundu
  • 4 January 2021, 19:02
După ce am publicat articolul intitulat „Peştele din iazul Dracşani este infestat cu pesticide şi metale grele” în ediţia din 13 decembrie, urmat de articolul intitulat “Botoşăneanului ajuns preşedintele ANPC pare să-i placă de peştele lui Nistor” în ediţia din 20 decembrie anul trecut, spiritele găştii care protejează afacerile unor patroni ce le aduce şi lor spor de câştig s-au încins.
Remus Iovu (foto), şeful Serviciului de Gospodărirea Apelor Botoşani, imediat ce a citit în Jurnalul articolele citate l-a sunat pe Gheorghe Nistor şi l-a avertizat să-şi ia măsurile cuvenite pentru a demonstra că peştele din iazul Dracşani este bun de consum şi nu toxic cum s-a scris în jurnalul.
Cine este acest Remus Iovu? Este vărul fostului ministru al Mediului, liberalul Costel Alexa, iar vărul ministru l-a pus în martie 2020 şef la SGA Botoşani că doar n-avea să numească şef unul din afara găştii sale. Iovu este cununat de fiica primarului liberal din Miroslava, Dan Niţă. DNA cercetează fapte de corupţie în care sunt implicaţi ministrul Alexa, primarul Niţă şi primarul Iaşului Chirica.
Ca ştire de ultimă oră, fostul ministrul al Mediului, acum şef al CJ Iaşi, Costel Alexa este cercetat de DNA pentru luare de mită cantitatea de 22 tone tablă. Iată cum gaşca liberală concurează în domeniul corupţiei gaşca socialiştilor.
Informat de Iovu cu ce s-a scris în Jurnalul, Nistor a apelat la ajutorul finului Mihai Ţurcanu, nimeni altul decât şeful Direcţiei Sanitar Veterinare şi Siguranţa Alimentelor Botoşani. De amintit că Ţurcanu a ajuns şeful DSVSA în condiţii controversate iar după unele surse din interiorul instituţiei numirea s-a făcut cu încălcarea legii.
Şi Mihai Ţurcanu de loc din Suliţa, cununat de Nistor, s-a implicat în rezolvarea problemelor sesizate în presă dar, se pare, nu şi pentru respectarea legii. DSVSA a recoltat două probe de peşte din iazul Dracşani, peşte în greutate de peste 4 kg bucata, iar ca totul să pară beton, i-a luat martori pe cei doi agenţi de poliţie din comună. Probele au fost trimise la laboratorul din Bucureşti aflat în subordinea Agenţiei Naţionale Sanitar Veterinare şi Siguranţa Alimentelor.
Important de ştiut este că Mihai Ţurcanu a fost şeful ANSVSA Bucureşti şi deci şi asupra laboratorului de analize. Tot important de ştiut este că ambele probe recoltate au fost trimise la acelaşi laborator şi nu la două laboratoare diferite cum ar fi fost legal şi pentru a se evita orice suspiciuni ori erori de analiză.
Printr-o sursă bine plasată la laborator am aflat că după ce probele au sosit pentru analiză, şeful laboratorului a primit un telefon şi i s-a pus „vezi ca totul să iasă bine şi nu rău”. Poate ne spune Mihai Ţurcanu cine este personajul „misterios” care a dat acest telefon!
Există indicii serioase că analizele de laborator nu vor reflecta realitatea dar în aceste ziler s-a recoltat din iazul Dracşani patru probe de apă care au fost trimise spre analiză la patru laboratoare, două în ţară, una în Austria şi una în Olanda pentru a se stabili toxicitatea apei. S-a luat această măsură tocmai pentru a contracara o eventuală falsificare a buletinului de analiză de către laboratorul ANSCSA a cărui şef a fost şi finul lui Nistor, liberalul Mihai Ţurcanu.
Precum putem constata, cei de la Protecţia Consumatorului s-au dezinvestit de a cerceta situaţia peştelui din iazul Dracşani iar cei de la ANSVSA Bucureşti vor să umble cu cioara vopsită. Iar dacă peştele este toxic şi impropriu consumului, aşa cum au arătat analizele Laboratorului Româno – Austriac, atunci vom continua să consumăm acest peşte. Celor puşi să ne protejeze de alimentele improprii consumului nu le pasă decât de paraua îndărăt.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul săptămânii: Misterul proaspetei soţii
Horoscopul săptămânii 28.12.2020 – 3.01.2021
Liberalii pregătesc o ticăloşie de zile mari
Ioan Rotundu
Socialistul Trufin şi-a făcut în anul 2021 o intrare triumfală
Ioan Rotundu
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Mesaj de mulţumire
A fost trimis acasă şi ultimul stâlp al culturii botoşănene
Ioan Rotundu
Târguieli mediocre pentru funcţia de subprefect
Ioan Rotundu
„Regina Minciunii” s-a dat iar de gol că ne-a minţit
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă