Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Comentarii
Mediu
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
26208
De la 07 Ianuarie 2003
118472207

Liberalii vor să-i scoată pe Cilinschi şi Ivănescu din CJ

  • 12 December 2007, 23:00
În pragul sărbătorilor de iarnă liberalii fac o nouă încercare de a-i scoate din Consiliul Judeţean pe cei doi consilieri, Vasile Ivănescu şi Lucian Cilinschi (foto), presupuşi simpatizanţi ai PLD. Prin adresa PNL Filiala Teritorială Botoşani, înregistrată la Consiliul Judeţean, s-a comunicată că cei doi consilieri şi-au pierdut calitatea de membri ai PNL, prin excludere la data de 17 decembrie 2006. Consilierilor judeţeni li s-a mai propus să ia act de încetarea mandatelor celor doi şi pe data de 8 februarie 2007, ca urmare a pierderii calităţii de membri, pe a cărei listă au fost aleşi şi să declare vacante locurile de consilieri în cauză.
În şedinţa CJ din 22 februarie 2007 a fost înscris pe ordinea de zi proiectul de hotărâre privind constatarea încetării de drept a mandatului de consilieri judeţeni a celor doi. Acest proiect a fost amânat întrucât prevederile Legi 393 privind Statutul aleşilor locali au fost declarate neconstituţionale. Textul de lege declarat neconstituţional a fost suspendat de drept pe o perioadă de 45 de zile, perioadă după care şi-a încetat efectele.
Pe date de 21 noiembrie 2007 liberalii au înaintat o nouă adresă Consiliului Judeţean solicitând adoptarea unei hotărâri privind încetarea de drept a mandatului celor doi consilieri. „Noi avem pe ordinea de zi un proiect de hotărâre privind solicitarea liberalilor de a vota încetarea de drept a mandatului consilierilor Lucian Cilinschi şi Vasile Ivănescu. Vom vedea care va fi decizia consilierilor asupra celor doi”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Constantin Conţac. Hotărârea Consiliului Judeţean poate fi atacată de consilierii judeţeni în cauză la instanţa de Contencios Administrativ în termen de zece zile de la Comunicare. Instanţa se va pronunţa în termen de cel mult 30 de zile şi procedura prealabilă nu se mai efectuează, iar hotărârea primei instanţe este definitivă şi irevocabilă. (BIanca ALBU)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Axinte aşteaptă să fructifice brazii confiscaţi
Acumulările de apă sunt pregătite pentru iarnă
N-are logică. Ba are…!
Ioan Rotundu
APM s-a dotat cu un aparat de măsurare a radioactivităţii
Vor verifica legalitatea comercializării brazilor
Nouă campanie de recrutări în Armată
Comentariul comentariilor (X)
(Ioan Rotundu)
CJ îşi rectifică bugetul
Penegiştii au trecut la represalii
Laval vine cu o nouă propunere pentru Botoşani
Urban Serv scăldat în lumină
Cei mai buni sportivi botoşăneni au fost premiaţi
Camelia Sucu, femeia cu cei mai mulţi bani din bussinesul românesc
Cristian Tabără spune povestea ceangăilor
Curiozitatea recepţionerului
Horoscop
Vă propune un troc
Sindicaliştii au pichetat Prefectura şi s-au ciorovăit pe îndelete
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă