Lucrările de pe Bulevard au iscat scântei în rândul liberalilor botoşăneni. Vicepreşedintele PNL Paul Onişa şi-a manifestat dezacordul pentru modalitatea de realizare a reabilitării, transformându-se în purtătorul de cuvânt al agenţilor economici ce îşi desfăşoară activitatea pe Bulevard. Nemulţumit de lipsa de reacţie a opiniei publice, Paul Onişa se luptă cu morile de vânt pentru a trage semnale de alarmă privind situaţia lucrărilor de pe această stradă. Comparând Botoşanii cu oraşe precum Braşov sau Sibiu, liberalul botoşănean nu înţelege cum în acele localităţi pot întreţine un vulcan al activităţii pe toate palierele.
„Noi justificăm că suntem polul sărăciei, dar cred că e şi polul necunoaşterii, al inactivităţii şi inovaţiei. Nu tulburăm cu nimic viaţa economică a oraşului în sensul bun al cuvântului”, a precizat Paul Onişa. Acesta compară Fâşia Gaza o oază de linişte şi pace în comparaţie cu tranşeele create pe Bulevard în această vară.
„Ne-am trezit într-o zi, toţi agenţii economici de pe Bulevardul Mihai Eminescu, cu tranşee pe o parte şi pe alta, cu cinci oameni cu lopata. Nu am văzut tehnologie şi nici şefi de şantier care să coordoneze lucrările”, a declarat Paul Onişa. Acesta şi-a exprimat nemulţumirea pentru blocarea unor instituţii precum Şcoala Populară de Artă, unde copiii trebuie să facă unele cascadorii pentru a intra la ore.
„Edilii nu se preocupă decât să atragă fonduri de la noi, agenţii economici, iar banii să îi irosească în lucrări dezorganizate şi lipsite de eficienţă. Am şi eu o afacere pe Bulevard şi vorbesc în cunoştinţă de cauză”, a declarat vicepreşedintele liberalilor botoşăneni. Din punctul său de vedere i se pare de râsul curcilor ca primăria să nu trimită o adresă de înştiinţare pentru demararea lucrărilor în condiţiile în care agenţii economici contribuie la bugetul municipiului cu sume frumuşele pentru contractele de concesiune a spaţiilor ocupate. Acesta susţine că lipsa de activitatea a agenţilor economici afectează şi angajaţii care nu pot fi plătiţi. Constatările sale se îndreaptă spre ideea că Botoşanii se confruntă cu un marketing administrativ orientat spre câţiva oameni şi nu spre adevăratele probleme.
„Suntem la polul sărăciei pentru că nu au existat voci care să spună că în oraşul acesta nu se va întâmpla nimic nici în 20 de ani. În 17 ani cererea şi oferta nu este încurajată”, concluzionează vicepreşedintele liberalilor botoşăneni. Onişa consideră că toţi agenţii economici ar trebui să ceară despăgubiri din cauza faptului că activitatea lor economică este obturată de deciziile municipalităţii. Acesta este nemulţumit şi de viceprimarul Romulus Eram, membru al Biroului Municipal PNL. Paul Onişa este nemulţumit de faptul că nu poate să îl aducă în cadrul partidului la discuţii, în ideea de a-i prezenta situaţia reală a agenţilor economici.
„Eu nu pot să îl interpelez pe viceprimarul Eram pentru că el nu crede că eu sunt în măsură să îi cer socoteală. Dar în sondaje, la personalităţi politice el figurează cu zero. Este ultima persoană politică”, susţine Paul Onişa, ce îl consideră un om mort politic. Primarul municipiului Botoşani susţine însă că Bulevardul Mihai Eminescu va ieşi foarte bine şi botoşăneni vor fi mulţumiţi în urma finalizării lucrărilor. Acesta susţine că pe Bulevard lucrează aproximativ 100 de persoane intensiv.
„O să ne mândrim cu această stradă toţi botoşănenii”, a precizat edilul şef al municipiului Botoşani. (Bianca ALBU)