Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Editorial
Horoscop
Umor
Comentarii
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
2540
De la 07 Ianuarie 2003
122888189

Liberalul Şoptică ar putea fi făcut preşedintele CJ de către Pro România

  • Ioan Rotundu
  • 3 September 2020, 12:29
Liberalul Costel Şoptică a pornit în cursa electorală pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Botoşani umăr la umăr cu Doina Federovici, candidatul PSD la aceeaşi funcţie. Ambii senatori, ambii şefi de partid, ambii fără rezultate notabile în administrarea judeţului Botoşani de către partidul lor atunci când a fost la conducerea CJ, Şoptică şi Federovici au intrat în această luptă cu o mare doză de lejeritate, lipsindu-le miza.
Socoteala lor a fost să meargă la plesneală cu şefia CJ, iar dacă nu le iese vor fi ce sunt şi în prezent: senatori, ambii având rezervat pentru alegerile parlamentare locul întâi la Senat.
Dacă la începutul campaniei electorale lucrurile stăteau cum le-am prezentat mai sus, în momentul de faţă s-au produs o serie de schimbări. Iar această schimbare vine din partea candidatei la preşedinţia CJ de la Pro România, respectiv deputata Mihaela Huncă.
Până mai ieri Huncă era o talibană a PSD dar în urma conflictului cu Doina Federovici, cum două săbii nu încap în aceeaşi teacă, Huncă a preferat să migreze la partidul lui Victor Ponta Pro România, devenind astfel o concurentă pentru Doina Federovici. Spre deosebire de Doina Federovici care este modestă intelectual, Huncă este o adevărată intelectuală şi asta o face şi mai periculoasă pentru Federovici.
Nu am aflat de la ce s-a iscat conflictul între Huncă şi Federovici, dar ştiu că orice luptă s-ar da între cele două, Huncă ar ieşi de fiecare dată câştigătoare. Huncă mai este periculoasă şi prin faptul că nu-i pasă de etică şi morală civică, nu are principii de viaţă şi este de-o ferocitate felină în a-şi demola duşmanii.
În momentul de faţă, în judeţ, candidaţii Pro România îşi fac campanie invocându-l ca lider pe Victor Ponta. Iar susţinătorii PSD care nu se mai regăsesc în formula actuală a conducerii partidului migrează grupuri, grupuri către Pro România, afectând în mod periculos zestrea de voturi pe care se baza Doina Federovici pentru obţinerea funcţiei de preşedinte CJ.
Mai trebuie spus că printre candidaţii Pro România se află persoane oneste dar şi huligani gen Cristi Voiniciuc de la Călăraşi sau penali gen fostul poliţist Romică Gorgan de la Vf. Câmpului. Însă este ştiut că votanţii PSD-ului n-au fost niciodată interesaţi de calitatea umană a candidaţilor partidului, aşa că şi huliganii, şi penalii vor rupe de la PSD un număr de voturi pentru a mări zestrea Pro României şi a-i da puteri sporite Mihaelei Huncă.
Un lucru este cert. Huncă nu va putea aduna suficiente voturi ca să câştige preşedinţia CJ dar va rupe suficiente voturi de la Doina Federovici, candidata PSD, ca aceasta să piardă alegerile. Dacă socoteala mea este una corectă, şi eu cred că da, liberalul Şoptică se va trezi că primeşte cadou funcţia de preşedinte al CJ din partea Mihaelei Huncă.
Nu ar fi un cadou gratuit. Liberalii sunt la guvernare doar pe hârtie că de condus instituţiile statului ce conduc şefii puşi de PSD, ALDE şi Pro România. Iar la Botoşani, la Inspectoratul Şcolar Judeţean şef a rămas Gabriel Hârtie, cumătrul Mihaelei Huncă. În desemnarea directorilor de şcoală la acest început de an şcolar , nu liberalii au decis, ci Mihaela Huncă prin cumătrul ei Hârtie.
Iar şeful PNL, Costel Şoptică, a acceptat situaţia, în pofida protestelor primarilor liberali care s-au trezit că au directori de şcoală puşi de Huncă, directori care le fac anticampanie.
Acum, în urma acestor explicaţii, cred că a-ţi înţeles de ce am credinţa că Şoptică va fi viitorul preşedinte al CJ iar Doina Federovici viitorul şef al socialiştilor care va fi devorat din funcţiile deţinute în stilul lor cunoscut. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul săptămânii 31.08 - 6.09.2030
Bancul săptămânii: Bulă, umbrela şi bordelul
Cel mai cumplit turnător la Securitate trăieşte boiereşte pe bani publici
Ioan Rotundu
Să ne ferească Dumnezeu de „Siguranţa unui trai mai bun”
Ioan Rotundu
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
PSD, cel mai mic scor din ultimele șapte luni. PNL conduce în intențiile de vot
Ce scor are Alianța USR-PLUS
Corneliu Popescu, politicianul obraznic şi bolnav după putere
Ioan Rotundu
Jaf în stilul haiducului Coroi asupra bugetului Primăriei Truşeşti
Ioan Rotundu
Gura păcătosului Lucian Trufin, tătic cu două mămici, adevăr grăieşte
Ioan Rotundu
Şicanele baronului PSD Târzioru la adresa candidatului PNL
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog