Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Religie
Important
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
17553
De la 07 Ianuarie 2003
122877620

Liceul în care elevii sunt tâlhăriţi de profesori

  • 3 October 2008, 23:00
Cristian Rauta s-a adresat lui Urban Iulian si echipei de la www.AsistentaPentruConsumatori.ro in aceasta problema:

”Buna ziua domnule Urban Iulian! Felicitari pentru articolele dumneavoastra, prin care ne ajutati de multe ori sa deschidem ochii, sa luam atitudine si sa nu ne lasam calcati in picioare, in conditiile in care avem anumite drepturi. Va rog sa imi spuneti daca ceea ce va scriu mai jos poate fi catalogat ca o actiune legala! In urma cu cativa ani, la Liceul Teologic "Fericitul Ieremia" din Onesti, au fost impuse cateva reguli interne, reguli pe care sincer nu stiu cati dintre parinti le-au semnat, insa nici nu cred ca are vreo importanta daca au fost sau nu semnate de catre acestia. Printre aceste reguli, se numara si interzicerea ca elevii sa aiba asupra lor telefoane mobile, atat in timpul orelor, cat si in pauze. Deci nu au fost interzise doar convorbirile, desi consider ca acest lucru nu ar dauna nimanui, atat timp cat ar avea loc in pauza, ci a fost interzis cu desavarsire ca orice elev sa detina telefon mobil pe toata perioada orelor. Singura exceptie acceptata de conducere a fost ca parintele sa semneze un acord prin care elevul sa poata avea telefonul asupra lui, cu conditia ca telefonul sa fie inchis (nu dat pe mod silentios, ci inchis), tinut in geanta sau buzunar. Cu toate acestea, astazi, prietena mea a avut telefonul asupra ei, iar in una din pauze a scos telefonul pt a scrie un mesaj. In acest timp, doamna directoare a liceului a intrat in clasa si i-a confiscat telefonul cu tot cu cartela SIM, pana la finele anului. Deci, telefonul ii va fi inapoiat in luna iunie 2009. Va intreb acum daca aceasta doamna avea vreun drept asupra bunului personal al prietenei mele, ca sa nu mai spun ca dumneaei ar putea accesa si mesajele, multe din ele fiind salvate in telefon, pozele si inregistrarile. Cum vi se pare? Nu era mai corect sa se aplice eventual o sanctiune baneasca, sau avertisment, sau scaderea notei la purtare, asa cum s-a procedat in cazul altor incidente din cadrul liceului? Tin sa precizez ca nu este primul caz din cadrul liceului, s-a intamplat acelasi lucru cu alti elevi in anii precedenti, telefoanele acestoara fiind returnate la finele anului scolar. Va rog sa imi raspundeti, pentru ca vreau neaparat sa recuperez acel telefon, cu acordul parintilor ei, cu atat mai mult cu cat in el exista foarte multe date pe care le consider confidentiale. Daca dumneavoastra considerati acesta un caz interesant, si va asigur ca este cat se poate de real si de concret, va rog sa il publicati si pe site-ul dumneavoastra. Va multumesc anticipat! Cu stima si deosebita consideratie,Ciprian Rauta”

Raspuns
Buna ziua d-le Rauta Mihai
Un cadru didactic nu are voie sa confiste un bun mobil al unei persoane, aceasta masura fiind posibil sa fie dispusa doar de catre organele de cercetare penala.
In cazul relatat de dvs. sunt intrunite elementele constitutive ale infractiunii de talharie intrucat eleva a fost deposedata fara vointa ei si prin forta de un bun personal, astfel incat va sfatuiesc sa depuneti imediat o plangere penala la Parchet iar directoarea se va alege imediat cu dosar penal.
Cadrul juridic al infractiunilor contra patrimoniului Infractiunile contra patrimoniului sunt acele infractiuni care au ca obiect juridic relatii sociale de ordin patrimonial. Desfasurarea normala a relatiilor sociale de ordin patrimonial, oricare ar fi acestea, constituie o conditie de existenta a societatii, de aceea faptele prin care se vatama ori se pun in pericol aceste relatii sunt fapte socialmente periculoase, impotriva carora este necesara actiunea represiva.
Pentru comentarii sau sugestii pe tema acestui material , ori daca ati trecut prin situatii similare si credeti ca ele trebuie cunoscute si reclamate autoritatilor si Justitiei, va invit sa imi scrieti la adresa [email protected]


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Comentariul comentariilor (CCVI)
(Ioan Rotundu)
Reglementări în modul de stabilire a diferitelor drepturi de asistenţă socială
Subvenţii diferenţiate pentru persoanele asistate
Prima tranşă de plăţi pentru sectorul zootehnic
Sprijin financiar pentru producătorii din sectorul vitivinicol
Un sex ratat
Horoscop
Anglia, Olanda, Belgia... vă aşteaptă cu salarii avantajoase
Ridicarea Catedralei Neamului loveşte în Mănăstirea Coşula
Frăţia minciunii
Criminalul de război Wass Albert comemorat cu bani publici la Sfântu Gheorghe
Parlamentari români care au trădat interesele româneşti la Strasbourg
COD GALBEN
Afară cu liberalii de la putere; aţi distrus destul economia naţională!
Ionuţ a dansat „Samba”
IŞJ a făcut-o pe Azoicăi scăpată de sancţiune
Angajaţii DGASPC Botoşani îşi iau leafa săptămâna viitoare
Asistenţii maternali vor picheta Prefectura cu copii în braţe
Au pierdut procesul, dar cine suportă cheltuielile de judecată?
Senatorul Alexandru este supărat că nu toţi îi accept㠄avansurile”
Turnătorul de Suliţa este trimis la „Sergiu”, pentru a fi consiliat
Peremiştii şi-au anunţat candidaţii la parlamentare, dar le mai trebuie
Pensionarele au grijă mai mult de zarzavat decât de sănătate
Codreanu l-asigură pe primarul Flutur de sprijinul său
asigurarea sa cimentează Alianţei PDL - PRM
Achiţei se dă din nou la domnişoara Pintilii
Botoşănenii au adunat 16.000.000 lei datorii la termoficare
Se fac deja negocieri pentru a se crea un monopol al firmei UTI la Botoşani
Se caută directori de şcoli
Aţa chirurgicală nesterilă ridică probleme şi în spitalele Botoşănene
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog