Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Cultură
Fapt divers
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Religie
Anchete
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
14778
De la 07 Ianuarie 2003
122874845

Liderul suprem iranian: Politica Occidentului "s-a intors impotriva sa"

  • 5 June 2017, 23:00
Atacurile gruparii Stat Islamic (SI) in Europa si in lume arata ca politica occidentalilor in Orientul Mijlociu are un efect contraproductiv, a afirmat duminica ghidul suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, la o zi dupa atentatul sangeros de la Londra, scrie AFP, citata de Agerpres.
"In prezent, Daech (acronimul in araba al SI) este alungat din fiefurile sale din Irak si Siria si se extinde spre alte tari - Afganistan, Pakistan, chiar Filipine si tarile europene", a declarat Ali Khamenei intr-un discurs transmis la televiziune.
"Este un foc pe care puterile occidentale l-au declansat si care s-a intors impotriva lor", a sustinut el la Teheran in cursul unei ceremonii care a marcat comemorarea decesului fondatorului Republicii Islamice, ayatollahul Ruhollah Khomeini, in 1989.
Sambata seara la Londra, mai multi indivizi au intrat cu o camioneta in trecatorii aflati pe London Bridge dupa care au atacat trecatorii din apropiere cu cutitul, facand sapte morti si peste 50 de raniti.
Declaratiile ayatollahul Ali Khamenei suna ca un raspuns la retorica reformista utilizata de presedintele Hassan Rohani in cursul campaniei electorale care a dus la realegerea sa luna trecuta.
Rohani a afirmat despre adversarii sai conservatori ca sunt "extremisti" si a promis mai multe libertati individuale si dialogul cu Occidentul.
Khamenei a deplans asimilarea "comportamentului revolutionar" cu extremismul. "A fi revolutionar este ce are nevoie tara noastra in prezent", a afirmat el, adaugand ca este de neconceput sa fie "din nou dominata de puterea Americii si aroganta sa".
Ghidul suprem iranian a mai criticat Arabia Saudita, marele rival al Iranului si aliat al Statelor Unite, acuzand recenta vizita la Riad a presedintelui american, Donald Trump, soldata cu incheierea unor contracte in valoare de miliarde de dolari.
"Pentru a-l multumi pe noul presedinte american, guvernul saudit este obligat sa cheltuiasca mai multe de jumatate din resursele sale financiare (...), conform dorintei Americii", a spus ayatollahul Ali Khamenei.
Agentia de stiri Hotnews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Vladimir Putin neaga ca ar detine materiale compromitatoare despre Donald Trump
si afirma ca nu s-a intalnit niciodata cu presedintele american
Bancul zilei: Băsăsciană
Horoscopul zilei de 6..66.2017
Firea: Categoric sunt dezamagita de Guvern
Avem o relatie mai proasta decat pe vremea tehnocratilor
BBC: Un brutar roman, printre eroii din timpul atacului de sambata
Seism diplomatic in lumea araba: Egiptul,
Arabia Saudita, Emiratele Arabe Unite, Yemenul si Bahrainul rup legaturile diplomatice cu Qatarul, acuzat ca sustine terorismul
Surprinzatoarea vizita a lui Iohannis in America: ce putem astepta de la intilnirea cu Donald Trump
Drama Cameliei Văculişteanu şi lipsa de scrupule a stareţului Harpa
Ioan Rotundu
Muzeul judeţean omagiază naşterea istoricului Nicolae Iorga
Janos Lazar, seful de cabinet al premierului ungar Viktor Orban, mesaj catre Bruxelles la comemorarea Trianonului:
Nu vom tolera incalcarile repetate ale sensibilitatilor noastre nationale pentru inca 100 de ani
Luat cu asalt de „stafiile nopţii” la poarta mănăstirii Popăuţi
Ioan Rotundu
Hainele cernite şi poftele carnale neînfrânate
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog