Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Anunţuri
Economic
Fapt divers
In vino veritas
Social
Horoscop
Ultima oră
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
15682
De la 07 Ianuarie 2003
93927366

Lipsa de profesionalism iese tot mai mult în evidenţă

  • 30 July 2007, 23:00
În urmă cu vreo trei săptămâni, aflându-se la postul local de televiziune, directorul Agenţiei judeţene de mediu afirma că în teritoriul judeţului Botoşani există, nici mai mult nici mai puţin, „un număr de 53.000 de fântâni”. Lansarea acestei informaţii, care se situează la o distanţă extrem de mare faţă de realitate, denotă multă superficialitate şi o gravă carenţă în sistemul de informare, indiferent de sursele din care s-a documentat.
Culmea este că după lansarea unei asemenea perle din partea unui „specialist” atestat politic, ne-a fost servită o altă perlă la fel de „valoroasă” pe această temă care, de data aceasta, a fost publicată în media scrisă, sub semnătura unei jurnaliste „Dorina L.” După cum reiese din materialul publicat (apărut în 27.07.2007), datele au fost preluate de la Prefectură şi S.G.A, unde se culeg şi se centralizează asemenea date. „Meritul” jurnalistei nu este cu nimic mai prejos, decât cel al unor „buni profesionişti” de la unităţile amintite. Aşa am putut afla că în judeţ ar exista „7201 fântâni”, de peste 7 ori mai puţine decât cifra lansată de către directorul de la Agenţia de mediu, de 53.000 de fântâni.
Din materialul publicat de către respectivul cotidian unde lucrează jurnalista vizată, prin profesionalismul celor implicaţi în abordarea temei fântânilor din judeţul Botoşani făcută, am putea spune, cu multă „acurateţe şi logică”, rezultă că numărul fântânilor afectate de secetă în judeţ este mai mare decât numărul fântânilor existente (7.209 în loc de 7201). Sunt exemplificate şase comune cu fântâni afectate de secetă, de unde mai rezultă că ar exista în aceste comune un număr de 2.766 de fântâni, din care 25 fiind secate. Dacă în aceste comune există 2.766 de fântâni, ar rezulta că în celelalte oraşe şi comune din judeţ (72 din totalul de 78) le-ar reveni doar 4.435 de fântâni. E logic, nu? Am mai aflat cu această ocazie şi despre existenţa unui record în materie de fântâni, prin exemplul din comuna Păltiniş, unde ar exista 1.000 de fântâni, ceea ce ar însemna că ar reveni o fântână la 1,3 gospodării cu câte 3,3 persoane.
Zilele trecute am mai auzit pe un mare specialist – inspector în construcţii şi aspirant la conducerea Consiliului judeţean că „nu ar trebui plimbată apa de la Prut către Siret şi invers, ar trebui să se foreze puţuri de mare adâncime pentru rezolvarea aprovizionării cu apă în localităţile unde sunt probleme în această privinţă”, recunoscând că pentru aceasta cheltuielile ar fi destul de costisitoare, „costul unui metru liniar de foraj porneşte de la 150 euro”.
Concluzia este că avem în faţă un tablou cu unele date extrem de controversate, dacă nu de-a dreptul false şi în mod mai mut ca sigur că nu este un caz unic, care reflectă o totală lipsă de profesionalism din partea celor vizaţi din instituţiile amintite. Toţi aceştia ar trebui să fie repartizaţi în unele activităţi de interes comunitar şi nu în posturi de funcţionari publici. (Niculae Sandu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Ghicitoare
Anunţ important
Test de inteligenţă
Politica companiei
Inspiraţia hoţului
Perle politice
Nedumerirea clientului
Diferenţa dintre o fată mare şi un diplomat
Nevasta lui Bulă
Perle din armată
Dorinţa Raşelei
Program TELE’M Botoşani, marţi, 31 iulie
Jugaru Shukaru s-a albit la fata
A murit părintele spiritual al României
Comunicat de presă E.ON
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă