Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Învăţământ
Sport
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Mondene
Gastronomie
Comentarii
Religie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
8963
De la 07 Ianuarie 2003
122894612

Liviu Dragnea: Nu o sa ma mai intereseze sefia PSD daca mai continua lucrurile asa

  • 21 October 2014, 23:00
Presedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a fost intrebat, marti, dupa sedinta BPN, referitor la discutia dintre Viorel Hrebenciuc si Dan Sova cu privire la succesiunea in PSD, daca este interesat de sefia partidului, el aratand ca, daca lucrurile continua "asa", nu va mai fi interesat, potrivit Mediafax.
"Daca mai continua lucrurile asa, nu o sa ma mai intereseze (functia de presedinte al PSD, n.r.). Ma intereseaza sa ajunga Victor Ponta presedintele Romaniei. Chiar cred ca avem nevoie. Asta ma intereseaza. Restul... din ce in ce mai putin", a raspuns Dragnea.
El a aratat ca nu l-a intrebat pe Dan Sova, in BPN, despre afirmatiile facute in discutia cu Hrebenciuc despre sefia viitoare a partidului.
Intrebat daca l-a intrebat pe Sova ce a fost cu discutia despre sefia partidului si daca i-a cerut explicatii in acest sens, Dragnea a raspuns: "Nu. Trebuia? Doamne fereste, eu nu sunt procuror".
Deputatul PSD Viorel Hrebenciuc a fost anuntat, luni, de procurorii DNA ca este urmarit penal intr-un nou dosar, in care este acuzat de instigare la infractiunea de folosire, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii, trafic de influenta, folosire a influentei in scopul obtinerii de foloase necuvenite si cumparare de influenta.
Potrivit DNA, Hrebenciuc ar fi aflat informatii din interiorul DNA cu ajutorul fostului sef al Serviciului Protectie si Paza (SPP) Dumitru Iliescu, acesta cerand si obtinand de la un angajat al Directiei informatii despre interceptarea deputatului.
In acelasi dosar, Dan Sova este urmarit penal pentru trafic de influenta.
Potrivit procurorilor, in 17 octombrie, Viorel Hrebenciuc, lider al grupului parlamentar al PSD din Camera Deputatilor, membru al Comitetului Executiv National al partidului si vicepresedinte al Camerei Deputatilor, i-ar fi cerut senatorului Dan Sova sa initieze o propunere legislativa privind amnistia si gratierea unor pedepse.
Viorel Hrebenciuc i-ar fi promis lui Sova, in schimbul interventiilor sale, ca il va sprijini sa obtina functia de presedinte al partidului din care cei doi fac parte, in dauna altor doi posibili contracandidati.
Viorel Hrebenciuc i-a promis lui Dan Sova, daca acesta il ajuta cu abrogarea unui articol care il incrimineaza, sprijin la sefia PSD in defavoarea lui Liviu Dragnea si Valeriu Zgonea, deputatul spunandu-i senatorului, intr-o discutie interceptata: "Sa nu fie Liviu! (...) Ma focusez pe tine".
Potrivit anchetatorilor, influenta lui Hrebenciuc asupra lui Sova este confirmata, potrivit unui alt fragment de discutie, de modul in care deputatul i se adreseaza senatorul, de raportul de autoritate dintre cei doi si de modul in care purtatorul de cuvant solicita sprijin pentru obtinerea sefiei PSD. In acelasi context, Hrebenciuc i-a promis lui Sova ca va convinge mai multi membri ai PSD aflati in sfera sa influenta sa il sustina pentru presedintia partidului.
"HREBENCIUC VIOREL: Sigur, e corect asa. Si cum am vorbit cu tine la faza cu presedintele si modernizezi putin - adica sa mai fie si activitate la partid. Clar ca te impui. Orice aproba partidul. Ai forta imensa, Dane, asculta ce spun! Nu sunt nebun. Cel mai mare partid! Solid, e solid, asculta-ma ce spun! Nu conteaza ca dispare un baron sau altul, nu conteaza, Dane!
SOVA DAN: Partidul merge.
(...)
SOVA DAN: In legatura cu epoca post Victor, toata lumea cu care am vorbit, toata lumea merge cu mine. Nu il vor pe Liviu in primul rand.
HREBENCIUC VIOREL: Asta este problema.
SOVA DAN: Este negativ.
HREBENCIUC VIOREL: Boss, pentru mine, cum sa-ti spun tie, sa nu fie Liviu! In rest, nu am o problema, practic si normal ca ma focusez pe tine, stii".
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Odă Prostiei româneşti
Marmelada de pere
Horoscopul zilei
Sebastian Ghita: Cer suspendarea domnilor Sova si Hrebenciuc din PSD
Radoslaw Sikorski: Putin a propus Poloniei sa imparta Ucraina cu Rusia
Primarul Marian Vanghelie ii injura pe Ponta si Ghita intr-o altercatie cu paparazzi
Deputatul Dorinel Ursarescu, urmarit penal de DNA
Viorel Hrebenciuc a demisionat din Parlament
Zgonea anunta ca acesta nu vrea sa fie principalul subiect de discutie in campania electorala
Lista materiilor la care elevii sustin teze in anul scolar 2014 - 2015
Tezele din semestrul I vor fi date pana pe 19 decembrie
Ponta a alocat din fonduri bugetare inca 6.000.000 lei pentru biserici din Madrid, Barcelona, Gorj si Cluj
Liviu Dragnea despre discutiile Hrebenciuc - Sova pe tema sefiei PSD
Marele noroc pentru unii e ca prostia inca nu e infractiune in Romania
Botoşani: Clubul Rotary acordă trei burse şcolare anuale ]n memoria profesorului Manolache
Florin Ghiorghiță o face pe lupul moralist
Curat moral, nu-i aşa Florine?!
Ioan Rotundu
Vremea se răceşte accentuat
Turneul Campioanelor Simona Halep - Serena Williams 6-0, 6-2
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog