Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Mediu
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
13089
De la 07 Ianuarie 2003
114941670

Liviu Dragnea anunţă începutul dictaturii PSD

  • ca legea de înfiinţare a regiunilor ar putea fi adoptată prin angajarea răspunderii Guvernului
  • PDL: Asumarea răspunderii pe regionalizare, inadmisibilă
  • 26 April 2013, 23:00
Legea de infiintare a viitoarelor regiuni ar putea fi adoptata prin angajarea raspunderii Guvernului, in luna noiembrie, dupa ce va avea loc modificarea Constitutiei, a declarat, vineri, vicepremierul Liviu Dragnea. Liviu Dragnea a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa la Cluj, ca modul in care vor arata viitoarele regiuni va fi finalizat in vara acestui an, dupa care vor urma dezbateri publice regionale.
Prim-vicepresedintele PDL Liviu Negoita a declarat, insa, pentru Mediafax, ca PDL considera "inadmisibila" asumarea raspunderii Guvernului in Parlament pe regionalizare, avand in vedere ca exista o coalitie la guvernare care are o majoritate de 70% in Parlament.
"Nu este finalizata analiza consiliului academic care sa ne dea propunerea finala privind regionalizarea, cu care vom veni in fata Guvernului si a opiniei publice. Exista o analiza extrem de serioasa, care nu este finalizata, nu pot sa ies cu un desen al regiunilor cata vreme nu este gata. Pana la modificarea Constitutiei se va finaliza, undeva in vara, iar dupa desenarea regiunilor vor urma dezbateri publice regionale.
Pana la finalul acestui an, dupa modificarea Constitutiei, sfarsit de septembrie, inceput de octombrie, vom veni cu proiectul de lege privind regionalizarea. Se vor infiinta regiuni administrative, se vor stabili structurile de conducere pana la 31 decembrie, pentru a prinde inainte de exercitiul financiar 2014-2020 o structura administrativa stabila", a afirmat Liviu Dragnea.
Potrivit acestuia, nu se poate "iesi" cu legea de infiintare a regiunilor pana cand nu va fi modificata Constitutia: "Dupa ce modificam Constitutia, iesim cu legea de infiintare a noilor regiuni care va fi aprobata in Parlament, eu sper ca prin procedura angajarii raspunderii. Asta inseamna ca, la sfarsitul lunii noiembrie, cel mai tarziu, regiunile sa fie infiintate, adica si forma lor si comunitatea administrativ-teritoriala", a precizat vicepremierul.
Liviu Negoita: Este inadmisibila o procedura de asumare a raspunderii pe regionalizare
"Din punctul nostru de vedere, este inadmisibila o astfel de procedura de asumare a raspunderii pe reginalizare, avand in vedere ca, dupa Constitutie, cel mai important proiect de lege care se poate adopta intr-o legislatura este regionalizarea adminsitrativa a Romaniei. Cum sa mergi pe o astfel de procedura, avand in vedere ca aceasta coalitie are o majoritate consistenta de 70% in Parlament?", spune Liviu Negoita, prim-vicepresedinte PDL.
El a aratat ca un astfel de proiect trebuie adoptat prin dezbatere publica si parlamentara: "Acest proiect se adreseaza cetatenilor si nu politicienilor care doresc sa imparta tara pe regiuni de influenta la dispozitia politicienilor".
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Banzul zilei: Băsescu la vrăjitoare
Gastronomie: Aripioare cu zaft
Cum a reuşit o fabrică de conserve din Galaţi să pornească un scandal alimentar mondial acum 160 de ani
Credincioşi în beznă
Trădătorii
Prognoza meteo pentru perioada mai - iulie 2013
Unul dintre bărbaţii deportaţi din Arabia Saudita pe motiv sunt "prea atrăgători"
Botoşani: Conferinţa judeţeană PNL, o demonstraţie de forţă politică
Mediu: Interlopul Rotaru s-a spovedit de păcate, înainte de Paşte
Tupeul învăţătoarei greviste de la Senat
Victor Mihalachi nu mai vrea să aibă afaceri cu Spitalul judeţean
Poirtariuc s-a răfuit cu PNL, după care a anunţat plecarea în Germania
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă