Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Economic
Sănătate
Administraţie
Social
Sindicate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
9415
De la 07 Ianuarie 2003
122869482

Liviu Dragnea pleacă într-o deplasare în Elveția

  • în ziua în care se așteaptă sentința din dosarul angajărilor fictive
  • 23 May 2018, 23:00
Liviu Dragnea urmează să aibă o deplasare oficială, în calitate de președinte al Camerei Deputaților, la Berna, în Elveția, în perioada 29-31 mai, în contextul în care pe 29 mai Înalta Curte de Casație și Justiție este așteptată să pronunțe sentința în dosarul angajările fictive la DGASPC Teleorman, unde procurorii DNA au cerut pedepse de 7 ani și 6 luni pentru instigare la abuz în serviciu și 2 ani și 6 luni pentru fals.
În deplasare, Dragnea va fi însoțit de deputatul PSD Gabriel Vlase, care este și vicepreședinte PSD, de doi consilieri și de directorul general al cancelariei președintelui Camerei Deputaților.
Ce se precizează în memorandum
"În perioada 29-31 mai 2018, domnul Liviu Dragnea, președintele Camerei Deputaților, urmează să efectueze o vizită oficială în Confederația Elvețiană, la Berna, împreuna cu o delegație parlamentară.
Acțiunea are loc la invitația președintelui Consiliului Național al Confederației Elvețiene, domnul Dominique de Buman, și va contribui la extinderea bazei de cooperare dintre cele două foruri legislative.
Proiectul de program cuprinde o întrevedere oficială cu Președintele Confederației Elvețiene, domnul Alain Berset, și convorbiri cu Președintele Consiliului Național, domnul Dominique de Buman, cu președintele Comisiei de politică externă a Consiliului Statelor, domnul Filippo Lombardi, și cu cei trei consuli onorifici ai României în Confedereația Elvețiană.
Tematica propusă a fi abordată pe parcursul convoribilor vizează: viitoarea contribuție elvețiană la fondul de coeziune al UE extinse, programele desfășurate și noile perspective pentru România, relațiile economice bilaterale, politica europeană a Elveției, prioritățile viitoarei Președinții a României la Consiliul UE, Brexit, Balcanii Occidentaali, cooperarea în domeniile cercetării și științei.
Din delegație vor face parte și domnul deputat Petru Gabriel Vlase (PSD), vicepreședinte al Camerei Deputaților, doamna Anca Spiridon, director general al Cancelariei Președintelui Camerei Deputaților, precum și domnul Paul Mihail Ionescu și doamne Paula Turcu, consilieri la Cancelaria Președintelui Camerei Deputaților.
În ceea ce privește cheltuielile aferente realizării acestei acțiuni, din bugetul Camerei Deputaților vor fi suportate transportul internațional, diurna, asigurările contra accidentelor și de sănătate, precum și cadourile simbolice, costurile legate de cazare și transport intern, urmând a fi asigurate de partea elvețiană.
Această acțiune are caracter parlamentar și este inclusă în Programul de relații externe al Camerei Deputaților pentru anul 2018."
Agentia de stiri hotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Critică colegială
Horoscop zilnic 24.05.2018
CCR a admis cererea lui Iohannis și a declarat neconstituțională toată legea ce modifică acte normative din domeniul sănătății
Revine superimunitatea pentru judecătorii CCR:
pot fi urmăriți penal, dar nu și arestați sau trimiși în judecată fără acordul a două treimi dintre ei. Bonus: pensii speciale mai mari
Lira turcească, în cădere liberă / Devalorizare de peste 19% în ultima lună și peste 35% în ultimul an
Procuroarea Elena Iordache, după solicitarea lui Tudorel Toader:
Augustin Lazăr nu a exercitat vreo presiune sau amenințare
Primele precizări ale șefului CCR după ce a participat la o conferință la Sankt-Petersburg,
la care MAE îi recomandase să nu meargă. Cele două întrebări care îi „stăruie în minte” lui Valer Dorneanu
Comisia Europeană avertizează România că a deviat de la „faimosul” MTO
și nu a făcut nimic să se redreseze
Fondul de compensare a investitorilor de pe piața de capital a avut pierdere și anul trecut
Viorica Dăncilă, după ce Klaus Iohannis a întrebat-o dacă mai sunt bani de pensii și salarii:
„În mod sigur există salarii pentru pensii și salarii”
Tăriceanu s-a întâlnit la Guvern pentru discuții cu Dăncilă și Dragnea.
„Mersul meu la Guvern este de natură simbolică”
Prizonier în Guvern
Comisia Europeană, radiografie dură asupra României:
Independența judiciară e pusă sub semnul întrebării, se exercită presiuni asupra instituțiilor judiciare
GDPR: Legea Autorităţii de supraveghere a prelucrării datelor personale a fost adoptată.
Cum vor fi făcute controalele şi aplicate sancţiunile
Un ordin al ministrului Sănătății obligă instituțiile din subordine să solicite un aviz de la minister înainte să dea orice informație presei
Cum ăi sacul Dăncilă, aşa şi petecul Dan Şlincu
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog