Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Fapt divers
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Religie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
5485
De la 07 Ianuarie 2003
122577424

Liviu Dragnea, urmarit penal de DNA in dosarul fostei sale sotii,

  • pentru instigare la abuz in serviciu si instigare la fals intelectual
  • 6 April 2016, 23:00
Presedintele PSD Liviu Dragnea este urmarit penal de procurorii DNA pentru instigare la abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, in forma continuata si instigare la fals intelectual, in forma continuata, intr-un nou dosar, cel in care si fosta sa sotie, Bombonica Prodana, este urmarita penal pentru abuz in serviciu, informeaza Directia Nationala Anticoruptie, intr-un comunicat. Dosarul vizeaza fapte din perioada 2006-2012, cand Liviu Dragnea era presedintele Consiliului Judetean Teleorman.
Potrivit procurorilor DNA, in perioada iulie 2006 - decembrie 2012, "suspectul Dragnea Nicolae Liviu, in calitate de presedinte al Consiliului Judetean Teleorman, respectiv de presedinte al organizatiei judetene a unui partid politic, cu intentie, a determinat-o pe inculpata Alesu Floarea, la acea vreme director executiv al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Teleorman sa isi incalce atributiile de serviciu prin mentinerea in functie si implicit plata drepturilor salariale pentru doua angajate ale aceleiasi institutii.
In realitate cele doua persoane si-au desfasurat activitatea la sediul organizatiei judetene Teleorman a partidului politic al carui presedinte era suspectul Dragnea Nicolae Liviu, aspect cunoscut de acesta din urma.
Aceasta conduita infractionala a fost de natura sa aduca persoanelor respective avantaje patrimoniale necuvenite, respectiv plata drepturilor salariale in cuantum total de 91.362 lei precum si operarea in carnetul de munca a vechimii in munca corespunzatoare."
Liviu Dragnea a fost citat, miercuri, la DNA in noul dosar. Dragnea a declarat, la iesirea din sediul DNA, ca a fost chemat in calitate de suspect in dosarul fostei sale sotii, Bombonica Prodana, urmarita penal pentru abuz in serviciu.
"Sunt suspectat ca doua angajate de la Protectia Copilului n-ar fi venit la serviciu in 2006 si eu as fi permis acest lucru. Am calitatea de suspect. Sotia mea nu a facut nicio angajare, nici nu a intervenit la conducere.Eu zic ca sotia mea, cand vine (la DNA - n.red.) sa discute cu procurorul, n-are atata experienta, sa vorbeasca cu dumneavoastra (presa - n.red.). In doua-trei zile o sa primesc continutul (dosarului de la DNA - n.red.), sa vad despre ce e vorba", a declarat Liviu Dragnea, la iesirea din sediul DNA.
"Acolo nu am ce sa comentez, e un dosar de mare coruptie", a comentat ironic Liviu Dragnea, pe 30 martie, in legatura cu dosarul in care este urmarita penal fosta sa sotie si in care procurorii l-au pus acum sub urmarire penala.
Bombonica Prodana, fosta sotie a lui Liviu Dragnea, este urmarita penal de procurorii DNA pentru abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit. Fapta ar fi fost comisa in calitate de coordonator al Complexului de servicii destinate copilului si familiei si sef serviciu Secretariat din cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Teleorman, potrivit DNA.
Procurorii DNA sustin ca, in perioadele 3 martie - 1 august 2008 si 3 iulie 2009 - 1 august 2010, prin incalcarea cu stiinta a atributiilor de serviciu, desi a cunoscut faptul ca doua subordonate incadrate in functii de referent nu s-au prezentat la serviciu si nu au respectat prevederile contractului individual de munca si fisa postului, Bombonica Prodana (fosta Dragnea) nu a intreprins niciun demers de sanctionare a persoanelor respective.
In acelasi dosar mai sunt urmariti penal de procurorii DNA Floarea Alesu, la data faptelor director general al DGASPC Teleorman, si Jenica Dumitru, la data faptelor sef Serviciu Resurse Umane, Juridic si Contencios din cadrul aceleiasi institutii, pentru abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit in forma continuata si instigare la fals intelectual in forma continuata.
In cauza mai sunt cercetati pentru fals intelectual in forma continuata Constantin Claudiu Balaban, la data faptei sef al Complexului de servicii destinate copilului si familiei din municipiul Alexandria, si Ionut Remus Boboc, la data faptei sef al Serviciului Administrativ, Patrimoniu, Tehnic si Aprovizionare din cadrul DGASPC Teleorman.
"In perioada iulie 2006 - 2013, inculpatele Alesu Floarea si Dumitru Jenica, in calitatile mentionate mai sus, cu incalcarea atributiilor de serviciu, au dispus in mod ilegal mentinerea in functii si implicit plata drepturilor salariale pentru patru angajati din cadrul DGASPC Teleorman. Acestea, in conditiile in care cunosteau faptul ca, desi cei patru au figurat in mod scriptic ca angajati in cadrul institutiei respective, ei nu s-au prezentat efectiv la serviciu si nu au prestat vreo activitate", potrivit DNA.
Agentia de stiri hotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul zilei de 7.04.2016
Reţeta zilei: Ciorbă de viţel cu ardei iute
Bancul zilei: Alegere între toanta şi premianta clasei
Botoşani/Drăguşeni: Terorista Huncă de la IŞJ trimite controale în scop politic
Ioan Rotundu
Noi dovezi că prefectul Dan Nechifor este controlat politic
Ioan Rotundu
Traumatismele, cauza frecventă pentru care copiii ajung la spital
Barack Obama vrea o reforma fiscala internationala, dupa dezvaluirile Panama Papers:
Evaziunea fiscala, o problema uriasa la nivel mondial
Sondaj Inscop: 58,8% din populatie considera ca lucrurile merg intr-o directie gresita in Romania
Care sunt principalele motive de ingrijorare pentru romani
Seful Centrului anticoruptie din Republica Moldova, blocat cateva ore pe aeroportul din Moscova
Cazul spionarii Laurei Codruta Kovesi:
Compania israeliana Black Cube sustine ca cei doi angajati ai sai au fost arestati in timp ce faceau descoperiri semnificative legate de coruptia din guvern si agentiile
Ambasada Israelului la Bucuresti, despre cazul spionarii sefei DNA:
Autoritatile israeliene nu sunt implicate. Ancheta ii vizeaza pe angajatii unei companii private
Franta renunta la tentativa de a numi un ambasador gay la Vatican
Fostul procuror Ioan Lascu, tatal Laurei Codruta Kovesi, este cel care i-a denuntat pe cetatenii israelieni
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog