Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Important
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.7777 lei
1 USD = 4.3149 lei


Număr accesări
Astăzi:
4527
De la 07 Ianuarie 2003
72510502

Liviu Pop aruncă profesorilor ceva mărunţiş

  • 24 May 2012, 23:00
Ministrul interimar al Educatiei, Liviu Pop, a anuntat joi ca sumele alocate pentru plata cadrelor didactice care fac parte din comisiile de admitere, evaluare nationala si bacalaureat vor creste cu 15%.
"Avand in vedere decizia Guvernului de majorare a salariilor, Ministerul Educatiei a luat hotararea sa majoreze cu 15% tarifele pentru plata cadrelor didactice care participa in comisiile de admitere, evaluare nationala si bacalaureat.
Majorarea propusa este in unele cazuri chiar si peste acest procent" a declarat ministrul Liviu Marian Pop, in cadrul unei intalniri cu liderii federatiilor sindicale din invatamant si ai organizatiilor nationale studentesti, potrivit unui comunicat postat pe site-ul institutiei.
La reuniunea informala de joi, desfasurata la sediul Ministerului Educatiei, au participat reprezentantii Federatiei Nationale Sindicale Alma Mater, ai Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant, ai Federatiei Educatiei Nationale, si cei ai Federatiei Sindicatelor Independente din Invatamant "Spiru Haret". Din partea studentilor au fost prezenti reprezentantii Uniunii Studentilor din Romania si cei ai Aliantei Nationale a Organizatiilor Studentesti din Romania, precizeaza sursa citata.
Pana acum, plata stabilita de minister pentru plata cadrelor didactice din comisiile examenelor nationale era aceeasi ca anul trecut. Astfel, pana la majorarea de 15%, presedintele unei comisii din centrele de examen urma sa primeasca 400 de lei la o comisie cu pana la 450 de candidati (inclusiv), respectiv 425 de lei la o comisie de peste 450 de candidati, potrivit unui ordinului semnat la 2 mai de fostul ministru al Educatiei, Catalin Baba, reaminteste Mediafax.
Vicepresedintii, secretarii si membrii comisiilor din centrele de examen urmau sa fie platiti cu cate 275 de lei, iar un asistent, cu 25 de lei pe zi. La comisiile din centrele zonale de evaluare, presedintele era trecut cu 600 de lei la o comisie de pana la 1.000 de candidati (inclusiv), respectiv 625 de lei, pentru comisiile cu peste 1.000 de candidati.
Profesorii evaluatori urmau sa fie platiti cu cate patru lei pentru fiecare lucrare corectata. Aceeasi suma era prevazuta pentru profesorii care vor face parte din comisiile de solutionare a contestatiilor.
Personalul didactic care va face parte din comisiile de bacalaureat de evaluare a competentelor lingvistice si digitale va fi platit cu cate doi lei pentru fiecare candidat examinat, se mai preciza in ordin.
La proba de evaluare a competentelor lingvistice intr-o limba moderna, plata era de trei lei pentru fiecare candidat examinat, iar acum creste cu 45 de bani, datorita majorarii cu 15%.
Agenţia de ştiri HotNerws

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (0)]


Horoscop
Caricatura zilei
Bancul zilei: Grasa cea slăbănoagă
Mamele nu-şi pot lua acasă nou-născuţii până când nu plătesc taxele de spitalizare
Guvernul Ponta a decis: reîncep să duduie fabricile de diplome universitare
Stefan Vlaston
Florin Georgescu taie companiilor de stat banii de chermeză
Euro-obligaţiunile recompensează politicile proaste
SOV este urmărit penal în alte patru dosare
Ponta l-a demis pe şeful ISC "din cauza comportamentului"
Gazeta Românească printre sinistraţii români din Emilia Romagna
Premierii celor două state româneşti grăbesc realizarea gazoductului Iaşi-Ungheni
Maurul şi-a făcut datoria!
„Pauvre” contabilă, s-a făcut de râs!
Încă un sacrificat marca Ţurcanu
Ioan Rotundu
Ţâbuleac dă o şansă Spitalului Darabani
Întâlniri maraton cu alegătorii
O adolescentă din Săvenim salvată de jandarmi
USL vrea să mai taie din elanul celor de la DNA şi ANI
Dură lovitură de imagine dată Guvernului Ponta
Curtea Constituţională dă primăriilor banii înapoi
Botoşani: Deblocarea posturilor în Sănătate, o gogoaşă a ministrului Cepoi
Botoşani: Mai puţine cazuri de boală Lyme
Accident de muncă la Dorohoi
Inspectorii OJPC numără prezervativele din cutii
Anunţ IŞJ Botoşani
Botoşani/Corni: Monument închinat eroilor dezvelit chiar de Ispas
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă