Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Economic
Fapt divers
Sănătate
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Comentarii
Mediu
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
585
De la 07 Ianuarie 2003
75031887

Locuitorii din rural informaţi despre importanţa biodiversităţii

  • 17 March 2008, 23:00
Cetăţenii din 16 localităţi de la nivelul judeţului Botoşani vor fi informaţi până la finele lunii mai despre importanţa biodiversităţii şi a ariilor naturale care se găsesc pe raza localităţii lor. Campania de informare şi de dezbateri publice în domeniul biodiversităţii este organizată de Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Botoşani.
Potrivit purtătorului de cuvânt al APM campania se desfăşoară în cadrul proiectului Phare CBS 2004, derulat de APM Iaşi în care instituţia botoşăneană are statut de partener. „Ne vom adresa populaţiei din 16 comune pe teritoriul cărora se află arii naturale protejate şi situri Natura 2000. Deja am făcut o întâlnire la Vlăsineşti şi cu ONG-urile de mediu din judeţ”, a precizat purtătorul de cuvânt al APM Botoşani, Narcisa Dumitriu. În această săptămână campania va continua în alte trei localităţi, respectiv Bucecea, Tudora şi Lozna. Participanţii la aceste dezbateri primesc şi o serie de pliante şi materiale informative.
După cum susţine purtătorul de cuvânt al instituţiei, necesitatea acestor întâlniri a rezultat dintr-un studiu de evaluare a gradului de informare a populaţiei. „În urma acestui studiu s-a constatat că locuitorii din comunele respective ştiu foarte puţine lucruri despre arii protejate, despre biodiversitate, despre ce trebuie făcut şi ce nu trebuie făcut. De aceea s-a luat decizia să mergem la ei să le facem prezentări, să le răspundem la întrebări, să le spunem ce obligaţii şi ce responsabilităţi au”, a adăugat Narcisa Dumitriu.
Dezbaterile publice la care participă cetăţenii comunei sunt organizate în mod special la sediul primăriei. În această campanie sunt vizate în special localităţile de pe malul Prutului. Narcisa Dumitriu a precizat că în această vară campania va continua şi în Republica Moldova.„Aceasta este o primă etapă. În vară vom merge în patru raioane din Republica Moldova, care sunt corespondentul nostru, şi le vom vorbi şi lor despre legislaţie. Va fi ca un schimb de experienţă”, a adăugat purtătorul de cuvânt al APM Botoşani.
Scopul acestor dezbateri vizează creşterea gradului de informare a populaţiei în domeniul protecţiei mediului în general şi a conservării biodiversităţii în special. În urma organizării dezbaterilor, reprezentanţii APM se aşteaptă la o mai mare implicarea comunităţii la soluţionarea problemelor de mediu şi la conservarea biodiveristăţii. (Margareta NICHIFOR)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Florentina Năstase e tocilară perfectă din “Arestat la domiciliu”
Constatare plictisitoare
Horoscop
Vă atrage lucrul într-o bancă?
Bulevardul „Mihai Eminescu” modernizat în proporţie de 70 la sută
Societatea de salubritate a dat mai mult cu măturoiul
Secretarii de primării cred că pot fenta controlul Prefecturii
Ajutoarele din stocul UE ar putea constitui un troc politic
Se apropie Ziua Paşaportului!
Fermierii din Surrey au găzduit delegaţia de primari botoşăneni
Olimpiada de muzică a luat sfârşit
Proiectul VPN de la Vorona a fost lansat oficial la Instituţia Prefectului
Oferă sprijin în înfiinţarea structurilor similare teritoriale
Luna pădurii
Executorul judecătoresc, spaima datornicilor la Apa Grup
Pacienţii spitalului vor completa chestionare la externare
Pot provoca poluări accidentale
Bursa pentru confecţioneri va fi organizată în aprilie
Românul şi ochii lumii
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă