Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Sănătate
Sport
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Important
Pamflet
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
11883
De la 07 Ianuarie 2003
76458052

Lolek şi Bolek au părăsit corabia PDL

  • (Ioan Rotundu)
  • 21 October 2008, 23:00
Prin anii 2000, în ajun de campanie electorală locală, s-a format în Botoşani un interesant cuplu de activişti politici, pe care, nu ştiu din ce motive, în lumea politică s-au consacrat sub numele de Lolek şi Bolek. Poate că mai nimerit ar fi fost să fie botezaţi Don Quijote şi Sancho Pancha, pentru că Lolek este un tip deşirat şi blajin, iar Bolek rotofei şi guraliv. Dar să le respectăm numele de botez, aşa cum le-au ales politicienii.
În pragul alegerilor locale din anul 2000, Lolek şi Bolek erau activişti harnici la PSD, devotaţi trup şi suflet candidatului Florin Egner, care a şi câştiga primăria Botoşani. Bolek era deschizătorul de drumuri ale PSD către sufletul alegătorilor. După ce te cântărea din ochi, el te aborda într-un dialog ce aluneca spre politic, Egner fiind cel ridicat în slăvi. Lolek, care are tot timpul în mână o agendă şi câteva coli de hârtie îndoite în ea, dând impresia unui intelectual preocupat de problemele majore ale comunităţii, îl aproba aproape mecanic: „Aşa-i, aşa-i!”
În 2004, Lolek şi Bolek au simţit că prin PSD corabia scârţâie şi ia apă, iar Egner nu mai este mult iubitul conducător. S-au şupurit în echipa lui Flutur, la acea vreme liberal convins şi când culoarea portocalie nu era descompusă şi în galben. Bolek ridica osanale lui Flutur, iar Lolek îi ţinea isonul cu aerul său de intelectual: „Aşa-i, aşa-i!” Nu ştiu care o fi fost contribuţia lor la succesul lui Flutur, dar e cert că acesta a ieşit primar. În acele timpuri, când îi întâlneam, Bolek nu uita a mi se căina de câtă dezamăgire le-a produs Conţac şi Egner, pe care i-a slujit cu credinţă. „Aşa-i, aşa-i!” – îl completa Lolek, privindu-mă de la înălţimea sa deşirată. După care treceau tacticos în a lăuda PNL-ul şi pe Flutur.
Când Flutur s-a rupt de liberali, trecând la democraţi, Lolek şi Bolek l-au urmat precum câinele credincios stăpânului care-l hrăneşte. În actuala campanie a alegerilor locale, dacă intrai în sediul PDL, musai dădeai nas în nas cu cei doi. Consideraţi activişti cu experienţă, ei au fost folosiţi la diverse acţiuni ale partidului, de la gât nelipsindu-le eşarfa portocalie.
O bună bucată de vreme nu mi-au mai ieşit în cale. Aproape că uitasem de existenţa lor. Duminică, după ce-am participat la inaugurarea sediului de campanie a liberalului Gheorghe Ciubotaru, la ieşirea din sediu, peste cine credeţi că dau. Peste Lolek şi Bolek. Lolek cu nelipsita-i agendă în mână, Bolek dispus la destăinuiri.
Aşa am aflat că cei doi au părăsit corabia PDL. Cică ei nu vor să fie bătaia de joc a veneticului de la Bucureşti, Paul Ionescu, candidatul PDL la deputaţi. „Am avut o discuţie cu domul Flutur şi l-am atenţionat că s-a înconjurat de oameni necinstiţi. Nu ne-a luat în seamă. Să ştiţi că în PDL sunt multe şi grave probleme. Se petrec lucruri murdare” – mi s-a destăinuit Bolek. „Aşa-i, aşa-i!” – l-a completat Lolek, punând mult duh intelectual şi adâncă înţelepciune în vorbele rostite.
I-am întrebat dacă s-au pus cumva în slujba liberalului Gheorghe Ciubotaru. Au cam dat din colţ în colţ, semn că prezenţa lor acolo era de tatonare a terenului. Un lucru e sigur: dacă Lolek şi Bolek părăsesc o corabie, adică un partid, înseamnă că acolo „este ceva putred în Danemarca”. Instinctual, ei se pun în slujba celui ce merge spre câştig. Dacă s-au pus în slujba lui Ciubotaru, înseamnă că liberalul este înscris pe drumul succesului, iar mirosul politic al celor doi nu-i înşeală niciodată. Dacă Ciubotaru i-a refuzat, rău a procedat. Lolek şi Bolek sunt credincioşi, ei fac totul din pasiune şi sunt primii care părăsesc corabia când aceasta ia apă. Sunt convins că Lolek, dacă a citit textul de faţă, a rostit vorbele sale intelectuale: „Aşa-i, aşa-i!”

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Comentariul comentariilor (CCXXI)
Horoscop
Bush cel… deştept
Gluma lui Boc
Produce efect psihologic şi este un bun paznic
Reclamantul va suporta cheltuielile de expertiză medicală
cum expertizele costă, nimeni nu va mai avea curajul să-l reclame pe medic
Este candidat oficial al PNL
Va reuşi Dorin Chirtoacă să schimbe „limba moldoveneasca”?
Cazul "Mailat" o operaţiune informaţională antiromânească
Serbia continuă politica antiromânească distrugând un sat românesc din Voivodina
Extremiştii unguri împiedică amplasarea statuii lui Andrei Şaguna
Majorarea dobânzilor la creditele pentru persoane fizice poate fi contestată în instanţă
Bine ai venit în infernul de la Botoşani, măi dragă Pană!
Agamiţă de Constanţa este un traseist politic redutabil
Flutur se consideră faultat la fonduri şi acuză Guvernul de pomană electorală
Buchet de manifestări sportive şi culturale la inaugurarea Sălii Polivalente
Botoşănean arestat pentru omor în Spania
Şeful Poliţiei şi vicele Ghiorghiţă şi-au tras permis de vânător
Gaz metan şi în cartierul Tulbureni
Peste 100 de concurenţi la Concursul Naţional „Mihail Sorbul”
Comunicat de presă
Banii aşteptaţi de Protecţia Copilului s-au dus pe drumuri
Virozele şi pneumoniile fac ravagii
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă