Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Fapt divers
Învăţământ
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Religie
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
17451
De la 07 Ianuarie 2003
122903100

Lucrările ISPA au fost deblocate

  • 30 October 2009, 23:00
Potrivit celor declarate de preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, Mihai Ţâbuleac, lucrările privind reabilitarea şi modernizarea sistemelor de alimentare cu apă, canalizare şi epurare a apelor uzate se vor putea relua în forţă şi se vor derula conform graficului. Numeroasele adrese trimise de şefii judeţului şi conducerea SC Apa Grup către Ministerul Finanţelor Publice pentru semnalarea situaţiei critice în care se află derularea programului ISPA la Botoşani îşi arată utilitatea.
Un document oficial semnat de directorul general al Autorităţii de Management Ex-ISPA, din subordinea MFP, arată că lucrările privind reabilitarea şi modernizarea sistemelor de alimentare cu apă, canalizare şi epurare a apelor uzate se vor putea relua în forţă şi derula conform graficului.
„Bucureştiul a anunţat că pe 20 octombrie plenul Camerei Deputaţilor a adoptat legea privind Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 47/2009, pentru modificarea unei ordonanţe anterioare privind alocarea de la bugetul de stat a fondurilor necesare pentru continuarea şi finalizarea măsurilor ex-ISPA”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean.
Textul legislativ precizează c㠄din fondurile prevăzute în bugetul Ministerului Finanţelor Publice - Acţiuni Generale, la poziţia globală Fondul Naţional de Preaderare, se asigură sumele necesare pentru continuarea şi finalizarea proiectelor ex-ISPA inclusiv TVA-ul aferent acestora”.
„Conducerea Autorităţii de Management Ex-ISPA ne-a asigurat că depune toate eforturile pentru deblocarea măsurii ISPA Botoşani în vederea atingerii obiectivelor memorandumului de finanţare şi a nivelului absorbţiei de fonduri comunitare. Pentru noi această alocare de fonduri, de circa 6 milioane de euro, este cu atât mai importantă cu cât de lucrările ISPA depinde şi infrastructura rutieră a municipiului Botoşani”, a declarat Mihai Ţâbuleac, preşedintele Consiliului Judeţean.
Încetinirea lucrărilor şi iminenţa blocării acestora s-a produs în urmă cu câteva luni, când SC Apa Grup Botoşani, beneficiarul final al programului de reabilitare, s-a aflat în incapacitatea de plată a TVA-ului aferent proiectului de circa 42,5 de milioane de euro. Contractorii lucrărilor au transmis notificări de încetinire a ritmului de lucru, urmând suspendarea şi chiar rezilierea contractului. Chiar şi în aceste condiţii, în ultima lună firmele de construcţii au continuat să execute porţiuni de lucrări. Astfel, înlocuirea conductelor de apă din municipiul Botoşani s-a realizat în proporţie de 68%, pe un total de 44 de străzi, în timp ce conductele de canalizare s-au înlocuit în procent de 26%. (Lavinia Preda)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Doli, Doli, cocalarul politic al Botoşaniului!
„Mulţumim domnului Cătălin Flutur pentru sprijinul acordat în campania pentru Mircea Geoană”
Românii din vecinătatea imediată
Românii, ruşii şi ungurii din Ucraina îşi unesc eforturile
contra măsurilor de ucrainizare forţată
Ultima toamnă a Clanului Voronin
Hillary Clinton i-a transmis un mesaj de încurajare lui Iurie Leancă
România îl premiază pe profesorul britanic care ne-a ajutat in procesul cu Ucraina
Hram la parohia Sfinţii Mihail şi Gavriil din Florida
Instantanee de ancestralitate
Zi de sărbătoare, salariaţii DGASPC au primit salariile
Candidatura lui Traian Băsescu împacă spiritele cele mai aprinse
Festivalul vinului se va consuma sub supravegherea jandarmilor
Program TELE'M Botoşani, sâmbătă
Nu vă fie frică, pedeapsa va fi mică!
Spaima ţiganilor
Horoscop
Plăcere inversă
Ardei bulgăreşti muraţi
În lipsa laptelui praf, sugarii fac post negru
Corb la corb nu-şi scoate ochii, aşa şi între profesorii corectori
Medicii pediatri s-au răsculat
dictatorial, în loc de satisfacţii, conducerea spitalului le oferă sancţiuni
Se pune de-un miting grandios
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog