Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Editorial
Administraţie
Social
Horoscop
Umor
Reportaje
Pamflet
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
16178
De la 07 Ianuarie 2003
97454257

Ludovic Orban, Ceauşescul democraţiei liberale postdecembriste

  • Ioan Rotundu
  • 23 June 2021, 16:49
Vizita de sâmbătă, 12 iunie a.c., a lui Ludovic Orban la Botoşani , preşedintele PNL şi al Camerei Deputaţilor, a fost atent pregătiră de către Costel Şoptică care a jucat rolul primului secretar de judeţ din perioada lui Nicolae Ceauşescu. El a fost ajutat în pregătirea acestei vizite de către Dănuţ Pilă (foto - ce nume potrivit vremurilor noastre!) directorul Direcţiei Regionale Iaşi a Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Întreţinere Rutieră.
De exemplu, pe traseul Tg. Frumos – Botoşani, cei doi au regizat că se lucrează, postând la ieşirea din Tg. Frumos câteva utilaje şi chiar s-a decopertat un sens de circulaţie pe o distanţă de aproximativ 800 m, fiind montate şi cunoscutele semafoare rutiere atât de înjurate de către şoferi.
Pe raza localităţii Copălău s-au montat mai multe panouri avertizoare cum că se lucrează. Iar la întâlnirea lui Orban cu liberalii botoşăneni, Pilă a raportat cu mândrie că s-au creat depozite de piatră spartă în cantitate de peste 470 mii tone, fiind indicat şi depozitul de la Frumuşica.
Imediat ce Orban a plecat din Botoşani spre Bucureşti, panourile de la Copălău au dispărut în noapte iar de la intrarea în Tg. Frumos au dispărut utilajele de lucru, rămânând unul singur ce nu-şi găseşte rostul.
De atunci au trecut 11 zile şi la drumul Tg. Frumos – Botoşani nu s-a mai lucrat nimic. Toţi strâng din umeri şi nu oferă nicio explicaţie. Cât despre depozitele de piatră, toţi cei care au circulat pe acest traseu n-au văzut niciunul.
Aşadar, Orban a fost primit la Botoşani ca pe vrem,uri Ceauşescu iar după plecarea lui totul a revenit la normal, adică la starea de demagogie a politicienilor.
Ca să nu fiu prea răutăcios cu Orban, înaintea lui a fost primit la fel, la Botoşani, în anul 2013, premierul Victor Ponta când au început lucrările la drumul naţional Botoşani – Suceava, cu deosebirea că după plecarea lui Ponta lucrările au continuat.
După trecerea lui Orban prin Botoşani, ca valiza prin gară, lucrările au încetat. Pentru cât timp, nu se şti

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul săptămânii 21 – 27 iunie 2021
Bancul săptămânii: Dispariţie misterioasă
Traian Popa continuă războiul cu directorul DSVSA Botoşani
Ioan Rotundu
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Democraţia liberală şi lupta pentru putere
Ioan Rotundu
De ce tac cei de la DIICOT Buzău?
Zoe Zlata, Ioan Rotundu
Vameşul moldovean Radu Movilă are 3 dosare. Ai noştri niciunul
Zoe Zlata, Ioan Rotundu
Caz cutremurător de violenţă a bunicului asupra nepoatelor
Ioan Rotundu
De ce li s-au muiat picioarele procurorilor de la DIICOT Buzău
Zoe Zlata, Ioan Rotundu
Un excelent reportaJ despre spiritualitatea botoşăneană
Primarul Dresleucă şi poliţistul Hurmuz chefuiesc pe îndelete
Ioan Rotundu
Liberalilor botoşăneni le-a venit mintea la cap
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă