Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Anunţuri
Economic
Editorial
Administraţie
Social
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
11679
De la 07 Ianuarie 2003
78518614
Lumea interlopă controlată de Poliţia Ştefăneşti în alertă. Noi ameninţări cu moartea

Funcţionarul public Edu cere protecţie de la IJP Botoşani

  • Noi dovezi privind corupţia
  • 31 March 2020, 16:58
Eu m-am deplasat la Sarata – Mihălăşeni sâmbătă 28 martie a.c. şi a discutat cu asistentul social din Primărie Liviu Edu despre problemele sale cu corupţia din Poliţia Ştefăneşti. Vineri, adică cu o zi înainte, Stelică Miron, cel care i-a distrus sănătatea în bătaie, l-a ameninţat cu moartea prin postarea ameninţării pe pagina sa de pe Facebook. Ulterior postarea a fost ştearsă.
Sâmbătă, după discuţia cu mine, Edu a cerut în scris protecţie de la conducerea IJP Botoşani. Duminică, un alt cioban din satul Sarata, Vasile Paşalău, l-a ameninţat cu moartea dacă mai reclamă la autorităţi ce face el în comună. Tot duminică, Liviu Edu a cerut pentru a doua oară protecţie de la conducerea IJP Botoşani. Deocamdată n-a primit niciun răspuns. „Am cerut, prin cerere trimisă online, protecţie de la domnul comisar şef Viorel Şerbănoiu pentru că ameninţările cu moartea primite de la Stelică Miron şi Vasile Paşalău trebuie să le iau în serios. Sunt violenţi şi extrem de periculoşi” – mi-a explicat la telefon Liviu Edu.
În urma articolului publicat în Jurnalul, Stelică Miron a postat pe Facebook un comentariu din care citez: „Acum ajungem la bătaia mea și a lui EDU LIVIU ,însă eu nu am avut treabă cu acesta până când el ma jignit .I-am dat o palmă ,nu a căzut pe jos nicidecum ,nici nu l-am lovit la cap așa cum insinuează el ,când a chemat salvarea ,oameni de pe salvare au refuzat să îl ia deoarece nu reprezenta nimic grav ,însă el a insistat sa fie luat”. Deci, recunoaşte că l-a lovit dar nu mângâietor cum susţine ci destul de brutal susţin sătenii care au fost de faţă (foto) la corecţia fizică pe care Miron i-a aplicat-o funcţionarului public din primărie Liviu Edu. Mai are Miron şi o justificare cu privire la operaţia pe ceafă suportată de Edu după bătaia primită. Miron susţine că s-a lovit la cap în urma unui accident auto. Un scenariu pus la punct de către poliţiştii Racovei, cu ruda sa, şi Alecu, ambii din Poliţia Ştefăneşti.
Cum am mai precizat, Liviu Edu face parte din categoria oamenilor călăuziţi de spiritul dreptăţii şi are un comportament justiţiar, ajutându-i pe săteni să-şi caute dreptatea. Acest mod de comportament civic al său i-a atras ura viscerală a conducerii primăriei, respectiv a primarului interimar Ilie Hriţcu şi a fostului primar Loredan Buraga dar şi a îmbogăţiţilor comunei prin abuzuri şi ilegalităţi asupra celor incapabili să se poată apăra.
De exemplu, Edu a constatat că fostul primar Loredan Buraga, acum administrator public la primărie, a făcut nişte manevre pe seama construcţiei unui sediu nou de primărie care au ridicat multe semne de întrebare. În primul rând că, împreună cu constructorul Marcel Bârsan de la firma Cornell’s Floor din Roma, firmă care pare să aibă monopolul lucrărilor efectuate pe bani publici de anumite primării din judeţ, s-a înţeles să ridice construcţia fără a fi asigurată finanţarea..
Pentru că primăria n-a avut suficienţi bani să plătească constructorul, Buraga , în luna februarie a.c. a convins consilierii locali să aprobe ca primăria să angajeze un credit bancar în sumă de 2 milioane lei. Din aceşti bani, suma de 800 mii lei ar fi virată firmei lui Bârsan pentru lucrările efectuate, preţul sediului moii primării ridicându-se astfel la suma de 1,4 milioane lei, deşi sunt voci care susţin că lucrarea n-ar valora această sumă.
De restul banilor, Buraga ar urma să aducă balast de la balastiera Vultururi Agregate, situată pe apa Siretului pe raza comunei Corni, balastieră ce aparţine de grupul de firme Try Grup Betoane patronat de omul de afaceri Liviu cCepoi din Tudora. Despre Liviu Cepoi se ştie că este „sponsorul” comisarului şef Viorel Şerbănoiu iar Buraga este un apropiat al comisarului şef. Se leagă afacerile, nu! Este de notorietate faptul că prin pietruirea uliţelor satului mulţi primari de comune s-au îmbogăţit. Este imposibil de reconstituit ulterior dacă piatra din maşinile plătite proprietarului balastierei a ajuns pe uliţele satului.
Mai susţine Liviu Edu că Buraga, cât a fost primar, a făcut intabulări de terenuri abuzive, graţie cabinetului cadastral al lui Bogdan Rusu din Ştefăneşti şi Drancă din Botoşani, deposedând abuziv de terenuri familiile incapabile să-şi poată apăra proprietatea.
Oamenii din Caraiman mi-au relatat sâmbătă că un sătean a donat teren bisericii din sat dar că Buraga ar fi intabulat şi vândut acest teren. Sunt susţineri ale sătenilor şi nu par a fi manevre politice împotriva lui Buraga care se pregăteşte să-şi recupereze mandatul de primar în urma alegerilor locale care vor avea loc în partea a doua a acestui an.
Ioan Rotundu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul săptămânii: Regele tâmăiţilor
Epigrama săptămânii
Ioan mamaische
Horoscopul săptămânii 30.03 5.04.2020
Urmărit pentru a fi omorât de către interlopii din Poliţia Ştefăneşti
Primarul oraşului, Florin Buţura, m-a avertizat asupra pericolului care mă paşte
Presa'n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 27.03.2020
Lumea lu rotundu De la Botosani la Verona - Invierea II
TELE'M BT: Dosarul zilei . Cristian Roman, şeful Cabinetului prefectural
Cum au reuşit corupţii din Ştefăneşti să ia prizonier oraşul cu tot cu primar
Ioan Rotundu
Liviu Edu, funcţionar în primărie, bătut măr de protejatul poliţiştilor din Ştefăneşti
Ioan Rotundu
Coronavirus: Apel disperat din Dorohoi către surzii din DSP şi ITM Botoşani
Invenţia primarului din Corni în lupta cu coronaviruşii
Ioan Rotundu
Formens Botoşani s-a alarmat, apoi a tăcut. De ce oare?
PNL propune impozitarea progresivă a pensiilor speciale de la 10 la 95%.
Care sunt amendamentele
Aberaţiile lui Vela, Despescu şi Arafat validate de preşedintele Iohannis
Ioan Rotundu
Cum a executat Poliţia Rurală Darabani ordinul primarului socialist
Adică PNL ţine vaca de coadă şi PSD o mulge.
Primăria Mihai Eminescu: Comunicat de presă
Comunicat de presă: Facilități fiscale pentru contribuabili
Presa'n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 3.04.2020
Dosarul zilei TELE'M Botosani : Secretele "Fetei Verzi"
Mileanca: Analfabetă funcţională? Nu, director de şcoală
Ioan Rotundu
De la Botosani la Verona Diaspora I
Declarat nebun ca să nu poată depune,mărturie împotriva fostului şef IJP Suceava
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă