Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Editorial
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Religie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
7158
De la 07 Ianuarie 2003
122867225

Lumea lu’ Rotundu devoalează boicotul celor din PSD

  • Ioan Rotundu
  • 3 May 2017, 23:00
Săptămâna trecută, consilierii municipali ai PSD în frunte cu viceprimarul Cosmin Andrei au blocat un proiect al primarului Cătălin Flutur prin care urma să se preia la Primăria Botoşani o parte din obiectivele de distracţie finalizate în cadrul investiţiei Parcul de distracţii Cornişa.
Ei şi-au motivat gestul cum că primarul nu i-a informat din timp despre acest proiect de hotărâre iar viceprimarul Cosmin Andrei a declarat presei de curte a PSD-ului că el nu cunoaşte ce s-a făcut la Cornişa şi nu poate vota şi asuma răspunderea pe lucruri necunoscute.
Adevăratul motiv pentru care consilierii PSD n-au votat proiectul de hotărâre este de fapt natură politică. Ei nu doresc ca primarul Cătălin Flutur să inaugureze aceste obiective pentru a fi puse la dispoziţia botoşănenilor pentru ca, apoi, să se fălească cu aceste realizări. Din acest motiv politic meschin au blocat recepţionarea obiectivelor finalizate, deşi legea permite o astfel de procedură. Blocând recepţionarea lor, au blocat de fapt accesul botoşănenilor la aceste forme de distracţie.
Ca răutatea celor din PSD să fie înţeleasă de toţi botoşănenii, inclusiv de către cei care susţin acest partid, marţi am filmat întreg complexul de distracţie şi agrement numit Parcul Cornişa. Însoţit de către directorul Direcţiei de Servicii Publice, Sport şi Agrement din cadrul Primăriei Botoşani Eugen Ţurcanu şi directorul adj. Ciprian Boariu, am filmat fiecare obiectiv în parte pentru ca toţi cei care vor urmări reportajul să fie convinşi care este adevărul.
Principalul obiectiv de distracţie este grupul de bazine de înot format dintr-un bazin acoperit şi permanent alimentat cu apă caldă, un bazin pentru copii, un alt bazin pentru înot împotriva curentului apei, jacuzzi şi un tobogan extrem de interesant. Toate acestea sunt acoperite şi vor putea fi utilizate pe tot parcursul anului. Intrarea se face cu înregistrare automată, nefiind posibil ca o parte din încasări să fie sustrase. Clientul primeşte o cartelă magnetică care-i permite să-şi pună hainele într-un dulap individual. Sunt 400 astfel de dulapuri. După ce se dezbracă într-o cabină şi-şi pune hainele în dulap, urmează un duş după care va avea acces la bazinul de înot din interior iar vara şi la cel din exterior.
Cu un singur bilet clientul va acces la toate aceste forme de distracţie cu număr de ore limitat sau pentru întreaga zi. Obiectivul este finalizat şi poate fi pus la dispoziţia botoşănenilor dar blocat de votul consilierilor PSD.
Un alt obiectiv de distracţie este lacul de plimbat cu barca. Din acest bazin, amatorul de senzaţii tari va putea porni cu un caiac pe pe un râu lung de peste 260 m. Pe traseu va întâmpina mai multe obstacole, ceea ce-i va stimula curajul şi apetitul pentru aventură. După parcurgerea râului se revine în lacul de liniştire de unde se poate pleca într-o nouă călătorie. Acest obiectiv este realizat cam în proporţie de 80%.
Patinoarul este un alt obiectiv finalizat. Amatorul de patinaj va intra printr-un sistem magnetic de control, se va dezbrăca pentru a-şi pune hainele într-un dulap, se va încălţa cu patinele şi va putea patina pe ringul de 1.000 mp. Cei care obosesc se vor putea odihni în tribunele laterale a căror scaune sunt încălzite. Temperatura interioară permite patinajul îmbrăcat la pulover, ceea ce va da supleţe în mişcare. Patinoarul este funcţional, numai să vrea consilieri9i PSD-ului să-l pună la dispoziţia amatorilor de acest sport.
Complexul sportiv este format din şase terenuri de tenis de câmp şi un uriaş balon care acoperă o sală destinată minifotbalului. Sala este excelent dotată, există vestiare, cabine de duş, grupuri sanitare şi tot ce este necesar asigurării unor condiţii pentru un sport civilizat şi reconfortant.
Finalizate sunt şi lucrările la arena de 1.000 locuri pentru activităţi culturale. Şi aici sunt amenajate cabine pentru artişti, grupuri sanitare iar sonorizarea permite desfăşurarea celui mai pretenţios spectacol. Există şi iluminat pe timp de noapte. Un parc de distracţii pentru copii, cu acces liber, adică fără taxare, este gata încă din tomna anului trecut dar blocat de a fi folosit tot de către votul consilierilor PSD. Există şi alte puncte de distracţie pentru toate categoriile de vârstă. Multă verdeaţă, pomi care în anii următori vor înnobila spaţiul exterior, alei pentru plimbat şi căi de acces bine gândite iar la principalele intersecţii sunt amenajate sensuri giratorii, parcul întinzându-se pe o suprafaţă de 48 ha.
Dacă politicienii ne pot minţi, camerele de filmat n-o pot face. Reportajul, intitulat „Boicot pentru Cornişa” va fi difuzat pe Tele’M Botoşani, sâmbătă, 6 mai, ora 19.00, în cadrul emisiunii Lumea lu’ Rotundu.
Sper ca după difuzarea acestui reportaj să le vină mintea la cap şi celor din conducerea PSD şi să nu mai boicoteze prin consilierii lor accesul botoşănenilor la aceste forme de distracţie care au costat până acum 78 milioane lei.
Să-şi aducă aminte cei din conducerea PSD că vreme de patru ani primarul lor Ovidiu Portariuc n-a fost capabil să ducă la bun sfârşit această investiţie. Alături de el s-a aflat şi actualul viceprimar Cosmin Andrei care, acum, cu neruşinare, boicotează această investiţie privându-i pe botoşăneni de beneficiile ei. Nu-i drept!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Comunicat de presă AJFP Botoşani
Toata conducerea executiva a CFR Marfa vizata de ancheta DIICOT
Presa romaneasca in 2016-2017, impartita in instrumente de propaganda-dezinformare
si furnizori de jurnalism de calitate
Romanii, fruntasi la dobandirea cetateniei altui stat UE
Ponta anunta ca lucreaza cu Teodorivici si Constantin la amendarea proiectului de lege privind salarizarea unitara
Intr-o epoca in care democratia se confrunta tot mai mult cu populismul,
nu are cine sa mai explice poporului ca solutiile cele mai usoare nu sunt neaparat cele castigatoare
Siegfried Muresan propune un proiect pentru combaterea propagandei ruse din presa si retelele sociale,
finantat din bugetul UE cu 3 mil euro
Imagini in exclusivitate, filmate in Coreea de Nord.
Ministerul Turismului vrea sa desfiinteze actualele birouri de promovare din strainatate,
acuzand cheltuieli pe care acestea nu le pot justifica
BPN al PNL l-a propus pe Eugen Nicolaescu pentru postul de viceguvernator al BNR
Mihnea Motoc, numit in conducerea unui think-tank al Comisiei Europene
, in domeniul politicii de aparare
Bancul zilei: Consecinţele abstinenţei la alcool
Horoscopul zilei de 4.05.2017
Ne fură, ne mint, ne înşeală şi vor acum să-i iertăm
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog