Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
24513
De la 07 Ianuarie 2003
122884580

Lumea lu’ Rotundu gata de drum spre Italia

  • 21 April 2019, 21:50
N-eu cam luat ceva timp pregătirile pentru deplasarea în Italia dar am reuşit să le apropiem. Nu ne puteam duce la românii care trăiesc în zona de nord a Italiei şi care ne-au invitat să filmăm Învierea, fără să nu aducem cu noi şi câteva amintiri din ţară pe post de suveniruri.
Pentru preoţii de la biserica din Verona şiMilano avem pregătit să le oferim câte un sfeşnic şi o candelă, obiecte lucrate de meşterul sticlar Dănuţ Bordeianu. Sfeşnicele au inserţii cu fir de aur şi o coloristică cu adevărat bisericească.
Meşterul popular Elena Bohaiciuc din Rogojeşti, cea care ne-a încondeiat ouăle, s-a întrecut pe ea însăşi în imaginaţie, creând desene şi folosind culori care o definesc generos în arta sa de încondeiere a ouălor.
De la Muzeul Ipoteşti am cumpărat câteva zeci de simboluri eminesciene pe care să le oferim cu predilecţie copiilor de români care învaţă în şcolile italiene, pentru că avem programate întâlniri li cu câţiva dintre ei.
Primarul Cătălin Flutur ne-a oferit câteva sacoşe personalizate cu sigla Primăriei Botoşani în care se află câte un album al municipiului, pliante, inclusiv cu Parcul Cornişa. Le vom oferi celor de la postul de radio din Verona, unde suntem invitaţi la o emisiune în limba română, dar şi preoţilor de la cele trei biserici unde vom filma pentru a putea fi văzute de românii care le frecventează.
Marţi dimineaţă vom pleca din Botoşani, via Borşa, pentru a trece pe la Săoânţa să procurăm şi de aici câteva simboluri maramureşene pentru că la Milano ne vom întâlni cu mai mulţi români din această zonă care muncesc prin mai toată Italia şi care în a doua zii de Paşti se adună la o biserică românească situată într-o suburbie la oraşului Milano.
În deplasarea noastră vom realiza mai multe reportaje care vor include secvenţe cu râul Tisa şi capitala Ungariei, Budapesta, marcând două importante momente din istoria modernă a Armatei Române. Veţi afla de ce urmărind reportajul când va fi difuzat.
Pe teritoriul Austriei vom filma străpungerea Munţilor Alpi către Italia. Ni s-a spus că zona este una extrem de impresionantă. Sperăm să reuşim să filmăm tot ce este interesant şi merită de văzut.
Cât priveşte programul din Italia, acesta este destul de concentrat şi impune deplasări în mai multe oraşe din zona de nord. Sperăm să filmăm întreg programul. Echipa cuprinde doi cameramani, respectiv Wily Ungurean şi Dumitru Brehuescu zis Popică, Mircea Brehuescu responsabilul cu tehnica şi transmiterea în direct din Italia pe pagina de Facebook a subsemnatului şi a Jurnalului a emisiunii radio la care vom participa, Claudia Brehuescu, studentă anul II la Facultate de Artă şi Cinematografie Iaşi, va fotografia momentele importante iar Cristian Brehuescu, stabilit deja în Italia, va fi interpretul nostru cu localnicii.
În timpul cât ne vom afla pe drum şi în Italia, pe pagina mea de Facebook vort fi postate imagini. Sperăm să vă placă!
Deplasarea noastră a fost posibilă datorită sponsorilor. Numele lor îl veţi alfa postat la sfârşitul fiecărui reportaj difuzat.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul săptămânii: Românul şi japonezii
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Horoscopul săptămânii 22 - 26.04.2019â
Dinamica economică: Târg de produse tradiţionale
Reprezentanții Comisiei de la Veneția vin în România:
În vizor sunt modificarea legilor Justiției, intenția PSD-ALDE de modificare a codurilor penale și Secția de anchetare a magistraților
Chemat să pângărească pământul sfinţit de Eminescu
Ioan Rotundu
Florin Roman, un nou mesaj pentru Dăncilă, după ce liberalul a catalogat-o drept ”tut㔠și ”analfabetă”:
Mai bine demisionează decât să faci România de râs / Tu nu poți vorbi în numele femeilor oneste
Codrin Ștefănescu și Mircea Drăghici, audiați la DNA în legătură cu folosirea banilor din subvenția primită de PSD
Ștefănescu: ”Este foarte posibil” să facem o reclamație la secția pentru magistrați
Dosarul în care Elena Udrea contestă condamnarea din Gala Bute, suspendat
. Instanța supremă sesizează Curtea de Justiţie a Uniunii Europene
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog