Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Fapt divers
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
568
De la 07 Ianuarie 2003
81622055

Lungu, capo di tuti capi al traficului cu ţigări ăn Penitenciarul Botoşani

  • 25 January 2013, 23:00
Un sucevean condamnat la 25 de ani de închisoare deşi este închis în Penitenciarul Botoşani a reuşit să-şi menţină în continuare afacerea cu ţigări de contrabandă. În plus, acesta deşi este deţinut a putut nestingherit, probabil cu sprijinul angajaţilor închisorii, să aibă o afacere cu ţigări şi în spatele gratiilor.
Constantin Lungu, în vârstă de 32 de ani, condamnat la 25 de ani pentru tâlhărie cu moartea victimei, a reuşit să fie arestat de două ori, în dosare diferite, fiind acuzat că, din spatele gratiilor, coordona reţele de contrabandă cu ţigări. În primul dosar de contrabandă a fost trimis în judecată în iulie 2012, alături de 35 de persoane.
Recent, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava l-au trimis în judecată într-un nou dosar de contrabandă, alături de alţi şase inculpaţi, Vasile Pentiuc, Cucu Dănuţ Alexandru, Constantin Polocoşer, din municipiul Suceava, Radu Puşcaşu şi fraţii Marcel şi Romică Grosu, din comuna Adâncata.
Practic, din spatele gratiilor, Constantin Lungu îşi suna "partenerii" din Ucraina, iar aceştia livrau marfa unor complici aflaţi în libertate. Marfa era apoi vândută pe piaţa din municipiul Suceava, iar beneficiile erau împărţite de membrii grupării.
Unul dintre transporturile de ţigări a fost interceptat de poliţie pe data de 12 octombrie 2012, atunci când un echipaj de la Serviciul de Intervenţie Rapidă i-au prins pe o stradă din municipiul Suceava pe Radu Puşcaşu şi un anume Alexandru Palaghieanu (24 de ani), din Plopeni, care transportau cu un autoturism douăzeci de colete în care se afla cantitatea de 10.000 de pachete de ţigări marca Doina.
Palaghieanu le-a mărturisit anchetatorilor că a fost obligat să conducă maşina cu ţigări de către Constantin Lungu, pe care l-a cunoscut în puşcărie. Tânărul din Plopeni a fost închis pentru furt, în Penitenciarul Botoşani, şi a povestit că Lungu avea ţigări în celulă şi dădea tutunul cu camătă.
Atunci când un deţinut lua de la acesta trei pachete de ţigări (Plugarul sau Viceroy), la o săptămână, de regulă, era obligat să-i restituie lui Lungu cinci pachete de Kent. Printre cei care au luat ţigări de la deţinutul Lungu s-a numărat şi Palaghieanu. Acesta din urmă a reuşit să adune o datorie de 500-600 de pachete de ţigări.
Când tânărul din Plopeni s-a eliberat din penitenciar, Lungu i-a cerut ca în schimbul ştergerii datoriilor să transporte ţigări pentru el din zona de frontieră cu Ucraina în localitatea Straja. În caz contrar, Lungu l-a ameninţat pe Palaghieanu că o să-i trimită pe oamenii lui din libertate să îl bată în contul datoriei din penitenciar. În urma percheziţiilor făcute în penitenciar, în celula lui Lungu au fost găsite aproape 800 de pachete de ţigări marca Plugarul. (Adrian Marcu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Efectul Alzheimer
Gastronomie: Păstrăv aromat la cuptor
Britanicii ar alege să părăsească UE dacă ar fi organizat astăzi un referendum
ÎCCJ: 31 ianuarie, zi de judecată în dosarul lui Dan Voiculescu
achitare sau puşcărie?!
Dosar penal pentru pescuit cu plasă monofilament
Trafricul de ţigări este mai înfloritor ca oricând
Zăpada căzută a provocat mai multe accidente auto
Modernizarea drumului Botoşani – Suceava: parole PSD-iste
Întâşnirea prefectului cu pensionarii, timp pierdut de ambele părţi
Directorii subordonaţi CLM Botoşani vor fi evaluaţi
Botoşani: Deşi neastisfăcător, Ţurcanu laudă bugetul CJ pe anul 2013
USL: Ţurcanu şi Dolineaschi pupat piaţa Independenţei
cu Mihaela Huncă cum rămâne?
Botoşani: Ţurcanu vrea să-i ducă pe ţărani cu zăhărelul
el va trimite în judeţ echipe de activişti care să domolească revolta ţăranilor impozitaţi nemilos
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă