Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Fapt divers
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Religie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
45927
De la 07 Ianuarie 2003
118342443

Luni incepe recensamantul traficului rutier de pe toate drumurile din tara

  • 17 April 2015, 23:00
Incepand de luni, 20 aprilie, va incepe recensamantul traficului rutier pe teritoriul Romaniei, pe toate drumurile nationale, judetene si comunale, anunta Compania de Drumuri si Autostrazi (CNADNR). Inregistrarile pentru recensamantul de trafic se vor face timp de zece zile, in diferite perioade ale anului (doua zile in aprilie, doua zile in mai, trei zile in august, o zi in octombrie si doua zile in noiembrie).
"Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania informeaza participantii la trafic ca luni, 20 aprilie 2015, ora 8:00, va fi demarat recensamantul traficului rutier care circula pe teritoriul Romaniei, indiferent de tara in care sunt inmatriculate. Actiunea are loc ca urmare a recomdarii Comisiei Economice pentru Europa a Organizatiei Natiunilor Unite si se va desfasura in toate tarile Uniunii Europene", se arata intr-un comunicat al institutiei remis HotNews.ro.
Potrivit CNADNR, inregistrarile de trafic se desfasoara dupa un calendar prestabilit, timp de zece zile, in diferite perioade ale anului, respectiv doua zile in luna aprilie, doua zile in luna mai, trei zile in luna august, o zi in luna octombrie si doua zile in luna noiembrie. Recensamantul traficului rutier se va incheia in data de 14 noiembrie 2015, ora 20:00.
Efectuarea inregistrarii circulatiei rutiere pe reteaua de drumuri publice se va realiza printr-o metoda combinata, manual-automat. "Aceasta metoda prevede inregistrari automate, cu caracter permanent, folosind contori de trafic rutier si inregistrari manuale, pe formulare", se arata in comunicatul CNADNR.
Astfel, pe intreaga retea de drumuri publice vor fi inregistrate vehiculele in 3.350 posturi de recenzare, din care 960 de posturi pe reteaua de drumuri nationale si 2.390 posturi pe reteaua de drumuri judetene si comunale.
"Precizam ca inregistrarea circulatiei pe reteaua de drumuri nationale va fi realizata de catre CNADNR SA, prin unitatile sale din teritoriu, respectiv Directiile Regionale de Drumuri si Poduri. Inregistrarea circulatiei pe reteaua de drumuri judetene si comunale se va efectua de catre autoritatile locale, respectiv Consiliile Judetene, cu coordonare tehnica si metodologica din partea CNADNR SA", se mai arata in comunicatul institutiei.
Colectarea electronica a datelor de trafic recenzate, de pe intreaga retea de drumuri publice interurbane din Romania, se face de catre CNADNR - CESTRIN (Centrul de Studii Tehnice Rutiere si Informatica, constituie organismul tehnic al CNADNR), care le va prelucra si organiza statistic.
Compania de Drumuri Nationale mentioneaza ca recenzarea traficului rutier se efectueaza periodic, o data la cinci ani si are drept scop determinarea repartitiei si evolutiei in timp a traficului de vehicule de marfa si persoane pe reteua de drumuri publice interurbane din Romania si stabilirea gradului de solicitare din trafic a acesteia.
"Astfel, vor fi monitorizate urmatoarele tipuri de vehicule: biciclete si motociclete, autoturisme, microbuze, autocamionete si autospeciale pana la 3,5 tone, autocamioane si derivate cu doua, trei si patru axe, autovehicule tip TIR, autobuze, tractoare, autocamioane cu remorca si vehicule cu tractiune animala", se mai precizeaza in comunicat.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Chibzuinţă
Bancul zilei: Zeamă de gulaş
Horoscopul zilei
Kaspersky Lab a descoperit un atac informatic neobisnuit: doua grupuri infractionale cibernetice s-au luptat ca-n "Razboiul Stelelor"
Profesorul de Teologie Constantin Necula critica Biserica Rusa pentru ca binecuvanteaza tancurile
Imi cer scuze pentru eroarea uriasa de a fi crezut in justitia facuta cu implicarea SRI
Agentiile spatiale pregatesc apararea planetara: modificarea traiectoriei unui asteroid
Guvernul de la Budapesta intentioneaza sa introduca in toate scolile economia si finantele, ca materii obligatorii
Parlamentul va decide in privinta pensiei speciale a parlamentarilor
Portariuc iar o caută cu lumânarea
Ioan Rotundu
Femeie cazuta intr-o fantana, salvata de pompieri
Maşină distrusă parţial într-un incendiu
Primarii din judeţ, instruiţi în domeniul situaţiilor de urgenţă
Nerestituirea iazului Obştii Dracşani, simbolul corupţiei din Prefectura Botoşani
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă