Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ultima oră
Umor
Gastronomie
Comentarii
Religie
Pamflet
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.7440 lei
1 USD = 4.1547 lei


Număr accesări
Astăzi:
15877
De la 07 Ianuarie 2003
68475561

Luni, 15 februarie, încep examenele de Bac

  • 11 February 2010, 23:00
Pentru prima oară în istoria postdecembristă a bacalaureatului, examenul începe în timpul anului şcolar şi nu la sfârşitul acestuia. Obişnuiţi cu problemele de tot felul la organizarea examenelor de importanţă crucială pentru elevi, reprezentanţii Ministerului Educaţiei au atenţionat nu doar inspectoratele judeţene şcolare, ci şi pe cei care elaborează subiectele, în a cărui responsabilitate intră organizarea şi desfăşurarea acestui examen.
„Nu ne mai dorim ca bacalaureatul să se afle pe prima pagină a ziarelor din cauza neregulilor”, anunţa, ieri ministrul Funeriu. Tot ceea ce înseamnă elaborare, corectare şi transmitere de subiecte trebuie făcute ireproşabil, cel puţin acesta este mesajul primit ieri de profesori şi inspectori. S-a atras atenţia că este esenţială comunicarea în timp real cu centrele de bacalaureat în vederea găsirii de soluţii optime pentru situaţiile punctuale. Şi cum de această dată bacalaureatul se dă şi cu profesorii de la clasă ai candidaţilor,
ministrul le-a cerut profesorilor să dea dovadă de cât mai mult obiectivism şi corectitudine. ,i>„Lansez un apel apoi către profesori, membri în comisiile judeţene de bacalaureat. Respectaţi prevederile Metodologiei! Cer responsabilitate, fermitate, verticalitate şi onestitate în supravegherea şi evaluarea candidaţilor. Fiecare membru al Comisiei judeţene îşi ia un angajament scris, pe care trebuie să îl respecte. În caz contrar, va fi sancţionat potrivit metodologiei”, se mai arată în comunicatul trimis în judeţe de către ministrul Funeriu. Prima sesiune a examenului de bacalaureat 2010 începe luni, 15 februarie, cu evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba şi literatura română (proba A). Proba se va desfăşura în zilele de 15, 16 şi 17 februarie.
Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă va avea loc între 17 şi 19 februarie 2010. Subiectele pentru probele de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, respectiv în limba maternă, se elaborează de către Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE). Subiectele vor avea un grad de complexitate care să permită tratarea lor integrală în maximum 10-15 minute.
La proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, respectiv în limba maternă, precum şi la proba orală de evaluare a competenţei lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională studiată în liceu, candidaţii intră în sala de examen în ordinea afişată, respectându-se criteriul alfabetic şi ora prevăzută pentru fiecare grupă. Se interzice candidaţilor să pătrundă în sală cu orice fel de lucrări: manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, precum şi cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul sau comunicare.
Nerespectarea dispoziţiilor referitoare la introducerea de materiale interzise în sala de examen duce la eliminarea din examen a candidatului de către preşedintele comisiei de examen, indiferent dacă materialele interzise au fost folosite sau nu. Rezultatul obţinut de fiecare candidat la proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, respectiv în limba maternă nu se exprimă prin note sau prin calificativ admis/respins, ci prin stabilirea nivelului de competenţă corespunzător grilei aprobate la nivel naţional.
Nivelul de competenţă lingvistică de comunicare orală în limba română, respectiv în limba maternă se stabileşte de comun acord de către cei doi profesori examinatori. Un elev care nu se prezintă la probele orale poate participa la probele scrise, însă nu poate promova examenul de bacalaureat. (Doina Marcu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (1)]


Senatul României reînfiinţează Regiunea Autonomă Maghiară
O zi ruşinoasă pentru România şi pentru Parlamentul Naţional
Primari mârliţi politic
Cum creşte numărul de proiecte cu finanţare europeană
totală sau parţială realizate la nivel comunal şi judeţean?
Se achită primele pe cap de animal
Străini „ilegali” depistaţi la Dorohoi
Au primit sfaturi de la poliţişti cum să se apere de hoţi
Mi-e ruşine că m-am născut român!
Ioan Rotundu
Profesorii vor putea urma cursuri postuniversitare cu durata de doi ani
În sfârşit, al 13-lea salariu dă să intre în buzunarul profesorilor
Salvaţi din nămeţi de pompieri
Municipalitatea va acorda 300 de mii lei pentru anvelopare termică
Infern pe şosele din judeţ
Sensul giratoriu de pe Sucevei va suferi modificări grabnice
Buget logic, în anul 2010, pentru cea de-a treia localitate din judeţ
ANAF m-a făcut să mă simt un tâmpit, în materia legii falimentului particularilor
Jumătate dintre beneficiarii ajutorului guvernamental
nu s-au prezentat să-şi ridice zahărul şi făina
Mârlănie rusească la NATO
Un vot pe echipe şi platforme la Congresul PSD riscă să rupă partidul
Politica financiară şi războaiele ideologice
Decizia lui Băsescu de a găzdui scutul antirachetă american
aminteşte de înţelegerile dintre Antonescu şi Hitler
Mitrea şi Iliescu au aderat la aripa Năstase
Geoană îşi face lobby intens prin ţară
Horoscop
Starea drumurilor din judeţ şi intervenţiile pompierilor
Bancul zilei: Replica soţiei
Gastronomia atractivă: Borş ucrainean
Comentariul comentariilor (XXVII)
Ioan Rotundu
Credincioşi români din America, în pelerinaj în Ţara Sfântă
Părintele Iustinian Parvu a împlinit 91 de ani
La mulţi şi duhovniceşti ani!
Românul şi marile victorii
Caricatură politică: Cătălina şi Mihai în trăsura făr' de... cai
Primari faultaţi de proprii colegi de partid
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă