Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.7440 lei
1 USD = 4.1547 lei


Număr accesări
Astăzi:
6188
De la 07 Ianuarie 2003
68430542

Luni, probă de bacalaureat

  • 16 April 2010, 23:00
Candidaţii intră în evaluarea competenţelor digitale, urmând să demonstreze cât de bine se descurcă în operarea pe calculator. Aşa cum se cunoaşte, pentru prima oară în istoria postdecembristă a bacalaureatului, examenul se desfăşoară în interiorul anului şcolar şi nu la sfârşitul acestuia. După evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba şi literatura română, respectiv limba şi literatura maternă, desfăşurată în intervalul 15 - 19 februarie, începând de luni, 19 aprilie şi până joi, 29 aprilie, conform calendarului stabilit de MECTS, va avea loc proba D, din cadrul examenului de bacalaureat - evaluarea competenţelor digitale.
Proba D se desfăşoară în laboratoarele de informatică din unităţile de învăţământ liceal şi presupune două etape, ce cumulează maximum 90 de minute ca timp de lucru. Subiectele pentru proba D, de evaluare a competenţelor digitale, se stabilesc de Centrul Naţional pentru Evaluare şi Examinare.
Subiectele, precum şi pachetele de fişiere, vor fi transmise în conformitate cu procedurile elaborate de CNEE privind transferul de subiecte pentru examene şi evaluări. Comisia de bacalaureat de evaluare a competenţelor digitale, organizată la nivelul unităţii de învăţământ liceal, trebuie să asigure, înaintea probei de evaluare a competenţelor digitale, pregătirea laboratoarelor de informatică şi a calculatoarelor pentru buna desfăşurare a acesteia. La pregătirea calculatoarelor se va avea în vedere ca, în timpul probei, candidaţii să nu poată comunica între ei prin calculator şi ca toate calculatoarele să aibă aceeaşi informaţie pentru toţi candidaţii.
„Nerespectarea dispoziţiilor referitoare la introducerea de materiale interzise în sala de examen va duce la eliminarea din examen a candidatului de către preşedintele comisiei de examen, indiferent dacă materialele interzise au fost folosite sau nu”, sunt avertizaţi elevii din anul terminal de liceu. Rezultatul obţinut de fiecare candidat nu se exprimă prin note sau prin calificativ admis/respins, ci prin stabilirea nivelului de competenţă în raport cu standardele europene recunoscute în domeniu.
În funcţie de punctajul obţinut, se va stabili nivelul de competenţă digitală a candidatului, după cum urmează: utilizator începător (0-25 puncte), utilizator de nivel mediu (26-50 puncte), utilizator avansat (51-74 puncte) şi utilizator experimentat (75-100 puncte). Rezultatele finale se comunică după ultima zi de examen. Un elev care nu se prezintă la probele orale poate participa la probele scrise, însă nu poate promova examenul de bacalaureat. (Doina Marcu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (0)]


Norul de cenuşă prezintă riscuri pentru sănătate
Cei mai bogaţi oameni de afaceri ruşi şi-au dublat averile anul trecut
Putin si Tusk, implicaţi în moartea lui Kaczynski?
Păţanii la ceas de noapte, cu şoferi băuţi, conducând maşini fără acte
Horoscop
Bancul zilei: Degetul plăcerii
Primarul de Flămânzi va achita, din propriul buzunar, bustul eroinei locale Maria Didiliuc
C O M U N I C A T D E P R E S Ă – nor vulcanic
Cseke mută balastul financiar al spitalelor în grădina autorităţilor locale
Nou născuţii nu mai sunt vaccinaţi contra TBC
Din nou se încing spiritele în învăţământ
CPC nu vrea alimente ieftine şi proaste, ci europene şi scumpe
Declarat oficial şi irevocabil turnător la Securitate
„Mari scriitori români”, un proiect de succes
Manuela şi Alexandru Zarug sunt membri PDL
O asistentă medicală de la Psihiatrie şi-a pus capăt zilelor vineri dimineaţă
Oraşul Toulouse transformă paşii oamenilor în curent electric
Patru judecători ai Curţii Constituţionale, în atenţia ANI pentru incompatibilitate
Femeile sunt cu adevărat orbite de gelozie
Ar trebui declarată alerta roşie în România din cauza plecării medicilor
Elena Udrea: România are potenţial pentru turismul de aventură
Parabolica şi stâna
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă