Actualul director al instituţiei, Traian Apetrei, nu are contracandidat şi a declarat deja că vrea să continue munca începută la Teatrul „Mihai Eminescu”, mai cu seamă acum când clădirea va fi supusă reabilitării cu fonduri destul de consistente. „Trebuie să prezentăm şi o variantă îndeosebi a bugetului şi pentru eventualitatea mutării teatrului într-un alt perimetru. Eu sunt pregătit şi cu aceste detalii. Am propus ca pe perioada lucrărilor, spectacolele să se joace la Casa Tineretului. Eu am mai spus-o şi când eram consilier local că încă vreo doi ani teatrul fără o intervenţie de fond devine inutilizabil. Instalaţiile electrice, de apă, de canalizare, structura de rezistenţă sunt grave”, a declarat Traian Apetrei. Nici candidatul la şefia Teatrului „Vasilache” nu are concurenţă. Florin Aioniţoaie este singura persoană care îşi doreşte această funcţie. După ce a dus un război la propriu cu ceilalţi contracandidaţi la şefia Şcolii Populare de Artă, actorul botoşănean s-a orientat către Teatrul pentru copii şi tineret.
După duelul pre şi post concurs pentru manager la şcoala populară, Florin Aioniţoaie a arătat că nu a ştiut să piardă, lansându-se în declaraţii de presă siropoase, scrisori deschise, pe alocuri cu conţinut ironic şi maliţios. Nu acelaşi lucru se poate spune despre concursul pentru postul de manager la Filarmonica Botoşani. Locul ocupat atâţia ani de către Mircea Dan este râvnit de două persoane: preşedintele Asociaţiei „Cheia Sol” şi omul din interiorul sistemului, membru al orchestrei, Mihai Sârbu.
„Mie mi-ar plăcea ca la Filarmonică să fie director Oana Puscaşu. Ar putea fi o schimbare, însă mă îndoiesc că are suficientă experienţă să îi ţină în frâu pe cei de la Filarmonică. Din punct de vedere profesional este o tânără extrem de pregatită, a terminat Conservatorul şi are şi studii de management” este de părere viceprimarul Florin Ghiorghiţă. (Lavinia Preda)