Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Publicitate
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
6235
De la 07 Ianuarie 2003
92801142
MAE :

incidentul din Timoc pune într-o lumină nefavorabilă relaţiile cu Serbia

  • 24 October 2013, 23:00
MAE a precizat marţi, într-un comunicat referitor la informaţia apărută în presă privind anchetarea de către autorităţile sârbe a unor români care au participat la sfinţirea unei troiţe în Valea Timocului, că este la curent cu situaţia şi că incidentul pune într-o lumină nefavorabilă relaţiile cu Serbia, scrie www.mediafax.ro, preluat de Romanian Global News.
Ministerul Afacerilor Externe a precizat, că este "la curent cu situaţia creată în urma sfinţirii unei troiţe româneşti în localitatea Podgorac, în Valea Timocului, Serbia" iar Ambasada României la Belgrad a întreprins "demersuri imediate" pe lângă autorităţile sârbe vizând clarificarea situaţiei.
MAE are "în permanentă atenţie situaţia etnicilor români din Serbia şi promovează constant respectarea drepturilor comunităţii române din ţara vecină. În contactele bilaterale la toate nivelele precum şi în contextul discuţiilor cu privire la parcursul european al Serbiei, Ministerul Afacerilor Externe se pronunţă constant în favoarea asigurării cadrului legislativ necesar pentru exercitarea de către persoanele aparţinând minorităţii române de pe teritoriul Serbiei a tuturor drepturilor, inclusiv al celui la practicarea religiei proprii", se arată într-un comunicat MAE.
Totodată, Ministerul de Externe reafirmă "necesitatea unor rezultate concrete" ale implementării prevederilor Protocolului sesiunii a doua a Comisiei Mixte Interguvernamentale între România şi Serbia privind minorităţile naţionale, semnat la 1 martie 2012, la Bruxelles), prin care se asigură respectarea drepturilor individuale ale etnicilor români de pe teritoriul Serbiei, în conformitate cu standardele europene. În contextul evoluţiei Serbiei în direcţia deschiderii negocierilor de aderare la UE, Ministerul Afacerilor Externe îşi exprimă "regretul faţă de situaţia creată, de natură să pună într-o lumină nefavorabilă bunele relaţii bilaterale dintre România şi Serbia". MAE îşi exprimă speranţa că autorităţile sârbe vor întreprinde "demersuri concrete" în sensul respectării angajamentelor asumate în plan european şi bilateral cu privire la respectarea drepturilor persoanelor aparţinând minorităţii române de pe teritoriul Serbiei.
Romanien Globan News

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Învăţăturile filosofilor greci pentru Victor Piţurcă
Gastronomie: Ciuperci marinate
Crin Antonescu exclude majorarea cotei unice
Azi, Dragnea va prezenta lui Ponta : Proiectul descentralizării
Ministrul Ramona Mănescu: Nu ne mai grăbim cu privatizarea CFR Marfă
Venit din SUA, Ponta se pregăteşte pentru Moscova
Cum vinde premierul Ponta întâlnirea cu vicepreşedintele Biden
Preşedintele PSD Slatina şi un medic de la Spitalul Judeţean Olt, urmăriţi penal
Pre4doiu este deştept dar nu şi eligibil
Ioan Rotundu
Botoşani: Boicot PSD la adresa preşedintelui CJ Florin Ţurcanu
Ioan Rotundu
Filme Uvertura Mall 25 - 31 octombrie 2013
Firmele private aleg varianta încălziri centralizate
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă