Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
11987
De la 07 Ianuarie 2003
114940568

MAE: Directorul ICR Paris si functionara din cadrul Ambasadei de la Paris, responsabili pentru incidentul cu invitatiile

  • S-a decis demiterea lor
  • 11 February 2015, 23:00
Ministerul Afacerilor Externe informeaza ca investigatiile efectuate de Corpul de Control si Evaluare Diplomatica au confirmat responsabilitatea unei functionare din cadrul Ambasadei Romaniei la Paris si a directorului ICR Paris pentru trimiterea invitatiilor la o receptie organizata pentru vizita in Franta a presedintelui Klaus Iohannis avand atasat un fisier de uz intern al ambasadei in care erau folositi termeni ireverentiosi la adresa invitatilor, unul dintre ei fiind calificat "scarbos". In urma investigatiilor s-a decis incetarea raporturilor de munca a diplomtei cu MAE si initierea procedurilor de incetarea a misiunii lui Yvette Fulicea din functia de director al Institutului Cultural Roman din Paris.
Comunicatul MAE
Referitor la situatia inadmisibila si profund regretabila creata la Paris prin transmiterea unor invitatii insotite de un fisier de uz intern al Ambasadei Romaniei la Paris, MAE face urmatoarele precizari suplimentare:
Cele doua persoane implicate in incidentul creat au fost chemate astazi, 11 februarie 2015, in Centrala MAE, pentru continuarea cercetarilor de catre Corpul de Control si Evaluare Diplomatica.
In urma finalizarii investigatiilor efectuate la nivelul MAE de catre Corpul de Control si Evaluare Diplomatica, a fost confirmata responsabilitatea celor doua persoane cu privire la incidentul produs la Paris.
In consecinta, in cazul diplomatei din cadrul ambasadei Romaniei de la Paris, in urma finalizarii cercetarii interne, ministrul afacerilor externe a dispus de urgenta incheierea misiunii permanente la Ambasada de la Paris, precum si incetarea detasarii si a raporturilor de munca cu Ministerul Afacerilor Externe.
In cazul directorului ICR Paris procedurile specifice in vederea rechemarii acestuia de la post si a incetarii misiunii din functia de director al ICR Paris se initiaza, conform normelor in vigoare, de catre conducerea ICR Bucuresti. Aceste proceduri presupun avizele MAE, Ministerului Culturii si ale Comisiilor de politica externa si cultura si media din cadrul Senatului.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Reţeta zhilei: Perişoare în sos
Bancul zilei: Şi totuşi, era… poliţist
Horoscopul zilei
Reacţia celor de la Telekom în cazul furtului de la Buhăceni
PDL, unul dintre beneficiarii sumelor platite in cadrul licentelor Microsoft
Ana Maria Topoliceanu ii preda mita Elenei Udrea la locuinta acesteia sau la biroul de la minister
Armata SUA va antrena militari ucraineni in luna martie
Vinul rosu ar putea ajuta persoanele supraponderale sa arda grasimile
Marea Britanie incepe testarea de masini care se conduc singure
Lucrarile la Legea securitatii cibernetice, respinsa de CCR, au fost reluate
in Comisia pentru Tehnologia Informatiei si Comunicatiilor din Camera Deputatilor
Situatia drepturilor maghiarilor din Romania, "evident, un subiect de negocieri de neevitat"
In cazul unui esec la Minsk, UE va discuta noi sanctiuni economice impotriva Rusiei
Elena Udrea a primit mandat de arestare pentru 30 de zile
Cum se irosesc bani la TVR si pe un sediu nefolosit la Agerpres
Nereguli contabile, financiare si de patrimoniu la toate institutiile publice de presa - raportul Curtii de Conturi pe 2013
Modern Calor Botoşani: Comunicat de presă
Botoşani: Afacerile necurate ale primarului Portariuc au binecuvântarea Bisericii
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă