Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
14661
De la 07 Ianuarie 2003
103415172

MS a publicat o nouă listă privind duratele de spitalizare

  • 19 June 2012, 23:00
Specialişti din cadrul Ministerului Sănătăţii au publicat o nouă listă cu durata optimă de spitalizare pentru diverse specialităţi medicale. Asta după ce Şcoala Naţională de Sănătate Publică a stabilit duratele optime de internare în spitalele publice, în funcţie de afecţiunile de care suferă pacienţii Medicii vor trebui să se încadreze cu tratarea bolnavilor spitalizaţi în numărul de zile care reprezintă durata optimă de spitalizare pe o anumită secţie.
Depăşirea numărului de zile de internare ar putea fi penalizată şi asta ar însemna pierderea unor sume de bani de către spital. Mai exact, noile valori pentru durata optimă de spitalizare vor fi mai mici începând cu 1 iulie decât cele actuale. Medicii îşi vor grăbi pacienţii să se externeze pentru a se încadra în acest indicator.
Modificările privind zilele de spitalizare sunt cuprinse în normele de aplicare a Contractului-Cadru privind acordarea asistenţei medicale, pentru anii 2011-2012.
Cel mai mult au pierdut la zilele de spitalizare bolnavii secţiilor de Psihiatrie, cei de la ortopedie sau Endocrinologie. „La Psihiatrie, acuţi, de exemplu, durata optimă de spitalizare scade cu 3 zile, de la 17 la 14 zile. La ortopedie se pierd două zile, iar la endocrinologie la fel”, a precizat un cadru medical de la Spitalul Judeţean. În rest, la celelalte specialităţi, unde durata de spitalizare era mai mică, se pierde de regulă câte o zi de spitalizare.
Cadrele medicale spun că această reducere a duratei optime de spitalizare pregăteşte o nouă reducere de paturi în spitale, aşa cum prevăd acordurile cu instituţiile internaţionale. În schimb, dacă România vrea să se alinieze la indicatorii ţărilor europene dezvoltate şi se aliniază şi la îngrijirile de care beneficiază în acele ţări pacienţii care părăsesc spitalul.
Ordinul publicat mai arată că sunt şi boli pentru care durata de spitalizare este destul de îndelungată, dar asta numai în cazul bolnavilor psihici cronici, a celor cu tuberculoză care au rezistenţă la tratamente, internaţi în sanatorii.
Astfel, asiguraţii au dreptul să stea internaţi 120 de zile dacă au fost diagnosticaţi cu tuberculoză multidrogrezistentă, 60 de zile este durata optimă de spitalizare la secţii sanatoriale, 49 de zile - la Psihiatrie cronici, 37 de zile - la Pneumoftiziologie, 32 de zile - la Pneumoftiziologie pediatrică, 29 de zile - TBC osteo-articular, 28 de zile - la Recuperare Pediatrică. Asiguraţii au dreptul la opt zile de internare, dacă sunt pacienţii uneia din secţiile următoare: Psihiatrie pediatrică, Neurologie, Medicină Internă.
În schimb, la secţiile Dializă peritoneală, Chirurgie Cardiovasculară, Chirurgie Cardiacă şi a Vaselor Mari, Chirurgie Vasculară, Transplant Medular Copii vor putea fi spitalizaţi nouă zile. La Transplant Renal, Transplant Medular Adulţi, Chirurgie Toracică, Pneumologie, Boli Profesionale, asiguraţii au dreptul la zece zile de spitalizare. (Doina Marcu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Dialog conjugal
Şoarecele numit „zastoi”
Petru Bogatu
Perseverenta doctorului Ponta si precedentul Adrian Severin
Vladimir Tismăneanu
Victor Ponta zicw că are premonitii ca Basescu
Ecaterina Andronescu va fi ministru
Camera Deputatilor elimina cele doua functii de vicepresedinti de la ICR
Presa internationala despre presupusul plagiat al lui Victor Ponta
Le Figaro: un veritabil blestem al plagiatului loveste guvernul roman, de aceasta data la varf
Profesorul Diaconu nu este interesat că a fost plagiat de Ponta
Petrom nu vede o independenţă energetică a României Petrom va investi
Studenți în practică la Modern Calor
Botoşani: Ţurcanu dă iama prin personalul de la Nova Apaserv
Sorin Clim aspiră la şefia Drumurilor judeţene
Ţurcanu îşi amenajează biroul după gustul său estetic
Ovidiu Portariuc a participat la„Raţiu Friends and Family Week-end”
Lupta pentru expert în management educaţional continuă
Botoşani: IŞJ sărit pentru a doua oară la repartizarea de microbuze
Bacalaureatul anilor viitori, decis prin chestionare
Greu de învins!
Ioan Rotundu
Autorul articolului din "Nature" despre Ponta
Nu avem niciun dubiu privind plagiatul. Sursele revistei nu au fost influentate politic
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă