Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Gastronomie
Reportaje
Caricaturi
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
10834
De la 07 Ianuarie 2003
122582773

„Mă nemulţumea imaginea noastră în UK”

  • 28 October 2009, 23:00
Romanul Costin Raiciu, doctorand la University College London (UCL), se afla in Marea Britanie din 2004 si, desi acasa, nu se considera patriot, la Londra a simtit nevoia sa incerce sa schimbe perceptia negativa despre romani, transmite Romanian Global News, care citeaza publicatia „Gazeta Romaneasca".
Costin Raiciu, unul dintre cei care a primit diploma Ambasadorului la Conferinta Studentilor din 24 octombrie. Are 30 ani si s-a nascut in Constanta. Aabsolvit Facultatea de Automatica si Calculatoare din cadrul Politehnicii Bucuresti in 2003. A obtinut masterul in urmatorul an, la aceeasi facultate. Incepand cu 2004 a fost student la doctorat la UCL. Isi va depune teza de doctorat la sfarsitul anului 2009. "In tara nu ma consideram patriot. Contactul cu societatea engleza m-a facut insa sa realizez cat de mult imi pasa de Romania, de ce cred oamenii despre tara mea. In Anglia, ca si in alte parti, opinia publica este bazata de stereotipuri promovate de mass-media de-a lungul vremii: Romania este tara copiilor orfani, a hotilor de buzunare, a muncitorilor necalificat i care ii vor inlocui pe muncitorii britanici pentru salarii de mizerie, s.a.m.d."
In 2006, impreuna cu cativa prieteni romani din Londra, Costin a hotarat ca trebuie sa faca ceva sa schimbe - macar in mintea catorva straini - imaginea distorsionata a Romaniei. "Locuiam in acel moment in Goodenough College, un colegiu rezidential care gazduieste cateva sute de studenti inscrisi in programele de doctorat sau master ale universitatilor londoneze. Am planuit sa organizam un eveniment care sa dezvaluie participantilor fragmente din Romania frumoasa."
Evenimentul a avut 80 de participant i. Un concert de vioara al lui Tudor Andrei, o expozitie de fotografie a lui Tudor Prisacariu, alaturi de dansuri traditionale si cina gatita chiar de organizatori au dat evenimentului farmec si l-au transformat intr-un mare succes. "Ca o recunoastere a succesului evenimentului, am fost prezentat Reginei Elisabeta cand a vizitat Goodenough College in 2006." In anii urmatori, Costin Raiciu a organizat alte doua evenimente. "In 2007 am organizat o seara culturala est-europeana, unde am incercat - alaturi de prieteni unguri, bulgari, polonezi si cehi - sa surprindem specificul spatiului estic, unit prin trecutul comunist si tarele tranzitiei. In 2008 am organizat un mini-festival de film romanesc in Goodenough, mandri fiind sa aratam recenta avalansa de filme romanesti de foarte buna calitate." Pe plan profesional, in Marea Britanie a devenit un cercetator cunoscut. I-au fost publicate articole in cele mai cunoscute conferint e din retele de calculatoare (Sigcomm in 2009, Mobicom in 2004), securitate (IEEE Security and Privacy in 2008, Securecomm in 2006).
Proiectul la care Costin lucreaza in momentul de fata propune inlocuirea protocolului de comunicat ie folosit in Internet - TCP - cu o varianta care poate trimite trafic pe mai multe cai in acelasi timp (multipath TCP). Proiectul, spune Costin, va avea un impact major asupra Internetului si este deja in procesul de standardizare in IETF (Internet Engineering Task Force). "Am hotarat sa ma intorc in Romania dupa ce termin doctoratul, in cadrul Facultatii de Automatica si Calculatoare a Politehnicii Bucuresti. Speranta este ca pot sa folosesc know-howul castigat aici pentru a dezvolta cercetarea in Automatica. Pentru a grabi acest proces, sunt implicat - din partea Automaticii - intr-un consortiu de universitati si parteneri industriali care pregateste o propunere de proiect ce va fi propus spre aprobare UE. Daca este aprobat, proiectul va aduce Automatica pe harta cercetarii europene in retele de calculatoare."
Romanian Global News

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Românii de dincolo de Prut şi din Ucraina vor putea obţine mai uşor cetăţenia română
Noua hartă etnică a celui de-al doilea stat românesc, un joc ruso-german ?
Voronin şi Papuc vor fi audiaţi cu privire la represiunea din 7 aprilie
Ion şi Doina Aldea Teodorovici, 17 ani de nefiinţă
Ţâbu are probleme cu inima
Bâtele lui Ţurcanu
Horoscop
Ardei iuţi, umpluţi cu stafide
O alegere nefericită
Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a fost primit bine la Botoşani
Mica publicitate
Program TELE'M Botoşani, joi
A furat arborii cu totul
O femeie de 44 ani este dată dispărută de către soţ
Ţâbuleac vrea scurtarea perioadei contractului de deszăpezire
Alocaţii pentru copii diferenţiate în funcţie de salar
Crescătorii de animale din Botoşani au protestat la Bucureşti
Ţipirigan s-a dat de partea profesorilor "generoşi" în notele de la bac
Bolnavii cronici îşi strâng rândurile pentru un protest
Juristul Ţurcanu şi votul “de blană”
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog