Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Editorial
Administraţie
Social
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Anchete
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
20248
De la 07 Ianuarie 2003
86926256

Macaleţi a deschis anul cu… minciunile de anul trecut

  • Ioan Rotundu
  • 8 January 2019, 20:00
Preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, social-democratul Costică Macaleţi, a declarat că în acest an va asfalta 50 km de drum judeţean, adică tot atât cât a asfaltat ş anul trecut.
Să recapitulăm ce a declarat anul trecut că va asfalta din drumurile judeţene. Drumurile judeţene care au stârnit frecvente proteste pentru că ajunseseră într¬-o stare jalnică, aproape de necirculat, respectiv Dorohoi – Havârna – Darabani şi Cişmea - Roma- Dorobanţi, au fost numai parţial reabilitate.
Pe drumul spre Darabani doar segmentul dintre Dumeni şi Havârna. De la Havârna la Darabani drumul se află în aceeaşi stare dezastruoasă Tot de la Dumeni s-a asfaltat drumul până la ieşirea din Cordăreni, preşedintele Macaleţi îndeplinind astfel cerinţa primarului de Cordăreni, social-democratul Cristian Dumitraş. Segmentul de drum Cordăreni – Vorniceni, la fel de dezastruos ca şi celelalte, o distanţă de 3 km, n-a fost asfaltat pentru că primarul de Vorniceni, Toader Leampăr, este liberal iar Dumitraş a dorit să-i arate că el este baronul local al PSD care face ordine în zonă.
Aceeaşi pedeapsă a aplicat-o Dumitraş şi primarului liberal al comunei George Enescu, Angela Toma – Grădinaru, blocând asfaltarea segmentului de drum Dorohoi – Dumeni.
Pe traseul Cişmea – Dorobanţi s-a asfaltat segmentul Cişmea – Roma, restul drumului de la Roma la Nicşeni şi Dorobanţi fiind cârpit cu plombe de asfalt care n-au rezistat decât vreo lună de zile şi s-au desfăcut din nou. S-a mai asfaltat segmentul Huţani – Bucecea şi s-a plombat segmentul de drum judeţean Drăguşeni – Coţuşca.
Cârpeli s-au mai făcut şi prin alte colţuri de judeţ dar într-un mod care mai mult a degradat drumul decât l-a reabilitat, aşa cum s-a întâmplat pe drumul judeţean Lunca – Hlipiceni – Răuseni.
Prin comunicate repetate pe întreg anul trecut preşedintele Macaleţi ne amintea că el va realiza drumul strategic care va străbate judeţul de la sud-est la nord-vest pe o lungime de 100 de km. N-a asfaltat din el măcar un metru iar pentru acest an n-a mai amintit de el.
Tot anul trecut şi tot prin comunicate Macaleţi s-a lăudat că a început asfaltarea drumurilor judeţene pe segmentele Corlăteni - Dimăcheni, Coţuşca – Ghireni, Manoleasa - Zahoreni şi nu Borolea cum au scris unele publicaţii, Coşula – Vorona. Întreaga demonstraţie de forţă s-a dovedit a fi o minciună. Niciunul dintre aceste segmente nu a fost asfaltat, aşa că Macaleţi se laudă cu asfaltarea lor în acest an. Ce nu ne-a spus este că trei dintre aceste segmente au fost câştigate la licitaţie de către firma Tehnic Asist care este declarată în insolvenţă, aşa că problema stă încurcată rău de tot şi asfaltarea nu este garantată.
Mai susţine preşedintele Macaleţi că va asfalta în acest an segmentul Ionăşeni – Măşcăteni şi Joldeşti – Tudora. Nicio vorbuliţă despre asfaltarea segmentelor Dângeni – Mihălăşeni şi Hăneşti – Buhăceni, deşi anul trecut le dăduse ca sigur că vor fi asfaltate în acest an.
Ce putem observa este faptul că toate asfaltările s-au efectuat pe raza comunelor cu primari PSD iar în acest an se va urma aceeaşi politică. Sper că botoşănenii din comunele situate pe drumuri judeţene abandonate la reabilitare pentru că aşa vor liderii PSD Botoşani să aibă în vedere acest mod prin care sunt pedepsiţi şi să voteze la europarlamentare respectând logica şi filozofia liderilor PSD, adică să voteze cu candidaţii altor partide.
Deocamdată, preşedintele Macaleţi a deschis anul cu noi minciuni în ce priveşte reabilitarea drumurilor judeţene. Poate se va răzgândi pe parcursul anului şiu-şi va aduce aminte că este preşedintele tuturor botoşănenilor din judeţ şi nu numai a celor din comunele cu primar PSD.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


9.171 de beneficiari de pensii de serviciu, la finalul lui 2018.
Cât primesc în medie pe lună
Horoscopul săptămânii 7 – 13.01.2019
Călăraşi - Tradiţii şi obicrriur de iarnă
Catrenul săptămânii
Bancul săptămânii: Optimismul profesorului
Un bilanţ al succeselor profesionale dar şi frustrări
Ioan Rotundu
Să te cutremuri, la ce pot vota unii dintre noi
Ioan Rotundu
Bun venit în.. Zodia Cancerului
Ioan Rotundu
Ionică Nechifor repurtează un nou succes în arta manipulării
Ioan Rotundu
Judecătoarea Tincu, corupţia şi isprăvile soţului ei preot
Ioan Rotundu
Lecţie de demagogie românească pentru şefii UE
Ioan Rotundu
Presa-n gura lu ' Rotundu: Emisiunea din 11.01.2019
LLumea lu' Rotundu: Chemarea străbunilor
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă