Ingrediente: 1kg carne de vită, 1 ceapă tocată mărunt, 3 căţei de usturoi tăiaţi în bucăţele mai mari,
1 pahar de vin (100-150 gr), 400 de grame roşii în bulion, scorţişoară, 5-6 cuişoare, 2-3 foi de dafin, ulei de măsline, sare, piper, 500 de gr macaroane, 1 ceaşcă de brânză rasă (caşcaval, sau ce vreţi voi).
Preparare: Se taie carnea în bucăţele şi în fiecare bucată de carne se bagă o bucată de usturoi. Într-o cratiţă se pune uleiul, apoi ceapa la călit, adăugam apoi carnea şi lăsăm să se prăjească puţin!
Se pune apoi vinul, roşiile, scorţişoara, cuişoarele, foile de dafin, sare, piper, 2 pahare de apă şi lăsăm să fiarbă la foc mic până fierbe carnea şi se îngroaşă sosul, adăugând, dacă este nevoie, încă puţină apă, pentru a rămâne destul sos.
Separat fierbem macaroanele şi când este gata sosul punem în farfurie macaroane, deasupra carne cu sos şi presărăm brânza rasă.
Menţiuni: Sosul cu carne se poate servi alături de orice paste şi cu garnitură de orez. Iese delicioasă, dacă aveţi răbdare şi lăsaţi sosul să fiarbă la foc mic.
(Lucullus)