Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
6105
De la 07 Ianuarie 2003
122866172

Măcelul asupra identităţii româneşti!

  • 15 July 2008, 23:00
Suntem martorii inocenti ai unui adevarat macel asupra spiritului identitar romanesc. Vorbim din ce in ce mai putin performant limba romana, de la simplu contribuabil pana la politicieni, ne aparam fara energie si fara rezultate valorile noastre identitare, fie ca ele inseamna artefacte culturale, obiceiuri sau opere artistice vii, suntem din ce in ce mai epuizati de mizeriile tranzitiei si de conducatorii ei si, in consecinta, refuzam sa mai punem umarul la viziuni si idealuri nationale. Inlocuim spiritul identitar cu prescurtarile si argoul de pe Net si cu limba de lemn si de bumbac a UE. Ne iluzionam cu salvarea pe cont propriu si refuzam sa raspundem la intrebarea decisiva: mai poate exista Romania fara spiritul ei identitar?
Macelul asupra spiritului identitar al Romaniei nu e, din pacate, doar un exercitiu de stil menit sa atraga atentia asupra marii nesimtiri ce a vrajit, in special, clasa noastra politica, cu exceptii ce intaresc si mai mult regula. Efectele acestui macel in plina desfasurare se traduc in statistici reci: am pierdut peste un milion de locuitori in 10 ani, iar in 2050 riscam sa fim o populatie imbatranita si aproape la jumatatea celei de acum. Am scris o populatie pentru ca nu facem nimic concret prin care sa ne aparam valorile identitare ce sunt supuse unui razboi dur, coplesitor, cu dictatura consumului, cu noile tehnologii ale informatiei si ale comunicarii, pe de o parte, si cu migratia teribila ce ne apasa dinspre Asia si Africa. Dictatura maximizarii, oricum si oricand, a profitului va aduce cu sine un rezultat pervers.
Romanii, care primesc acum in tara un salariu minim pe economie la limita subzistentei, vor intari profitabilitatea marilor state industrializate si vor forta in spatiul mioritic afluxul fortei de munca din China si Asia. Migratia acestei forte de munca va aduce cu ea, pe langa marile probleme de multiculturalism pe care ni le ofera in prezent etnicii rromi, alte izvoare de colonializare a spiritului identitar romanesc. Pe de o parte, in urmatorii 20 de ani vom fi din ce in ce mai putini romani, pe de alta parte migratia si procesul ei multicultural vor face sa avem standarde mai slabite, in sensul promovat de filosofii post-modernismului, asupra evaluarii constiintei identitare, nationale.
Cauza acestui macel sta in inconstienta ori reaua-credinta a guvernantilor din ultimii 18 ani carora nu le-a pasat decat de propriul lor profit material si politic. Spiritul identitar romanesc, ce ar fi trebuit cultivat printr-un sistem educational care sa parieze pe valori autentice si organice romanesti, printr-o cultura organizationala care sa fi pus in centrul ei compententele si comunicarea, printr-o retea culturala care sa distribuie si sa promoveze la nivel national produsul cultural al artistilor si al intelectualilor romani a ramas, astfel, in absenta acestor necesare puncte de sprijin, doar bun prilej de ipoteze si demagogii.
Desi au aparut pe canale oficiale si media informatii ca populatia descreste, ca natalitatea scade, ca suntem mai analfabeti decat bulgarii in statisticile europene, ca sistemul educational scoate pe banda analfabeti cu diploma si doctori in stiinta plagiatului, ca din programa de Bac a fost exilata literatura romana, nu am vazut nici o masura sau demers politic care sa indrepte aceste realitati. Masuri care sa stavileasca macelul de zi cu zi asupra spiritului identitar romanesc.
Ne ramane, atunci, sa ne pregatim de un exil cat mai confortabil in propria noastra tara, cautandu-ne identitatea in cotele de audienta de la stiri si din sondajele politice, in comunicarea de masa fara comunicare de pe forumuri, blog-uri, messenger, in viziunea manelista a valorii, adica a banilor si a puterii dobandite din fascinanta si seculara noastra mentalitate tranzactionala.
Tema identitara romaneasca trebuie sa devina, cu grabire, atitudine ferma si subiect de proiecte guvernamentale si politice. Altminteri, vom ramane o populatie buna de macelarit!
Dan Mircea Cipariu, Ziua
(Romanien Global News)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Cum puteţi eluda plata taxei de poluare
Program Tele'M Botoşani miercuri, 16 iulie
Un student român pe locul doi în lume la concursul “Imagine Cup” Microsoft
Ajutorul social şi reşedinţa efectivă în Italia
Monument sfinţit în memoria ostaşilor români, masacraţi de maghiari în 1944
Din activitatea Jandarmeriei
Nu este alarmată pentru că a crescut numărul zilelor de concedii medicale
Primarul de Frumuşica strică planurile medicului Bogdan
Pitorac visează la… dezvoltarea unei baze sportive locală
Bucăţica de drum de la Copălău se reîntoarce, din practică, în dosare
S-a găsit leac pentru drumul groazei dintre Miletin şi Lupăria
Horoscop
Noi bem apă infestată, iar inspectorii sanitari ridică din umeri
Criză de medicamente la Pediatrie
Probleme la REMAT Botoşani
Telefonul de la miezul nopţii
Cum l-a consolat Băsescu pe Boc
Actorii japonezi n-au stârnit interesul botoşănenilor
Humelnicu vrea pedepse mai dure pentru actele de violenţă
Directorul Teatrului „Mihai Eminescu” îşi lansează prima sa carte
Maria Lătăreţu va fi comemorată la Româneşti
Drăguş acuză insomnii din cauza Guvernului României
Subprefectul Şalgău, solicitat să lupte contra graurilor
S-a declanşat goana după medicamente
Victimele şarlatanului de la Havârna sunt bătrânii lipsiţi de apărare
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog