Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Sindicate
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Proverbe şi...
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
15369
De la 07 Ianuarie 2003
77934681

Maestrul Fediuc va pregăti micul ansamblu de dansuri din Frumuşica

  • 19 July 2007, 23:00
Deşi de aproape o săptămână apele examenelor de capacitate şi de bacalaureat par să se fi liniştit, există încă suficiente unităţi şcolare în care vacanţa este percepută alt fel decât ca un prilej ideal de joacă şi de distracţie. Un exemplu concludent în acest sens îl reprezintă Şcoala cu clasele I-VIII Frumuşica unde, nu mai târziu de astăzi, va lua startul proiectul “Veşnicia s-a născut la sat”, care îşi propune să sprijine îmbunătăţirea procesului de predare şi învăţare prin activităţi extra-curriculare.
Finanţat de Ministerul Educaţiei Cercetării şi Tineretului prin Programul de Granturi pentru Dezvoltare Şcolară, proiectul beneficiază de un buget de 21.000 RON (din care 2.300 RON reprezintă contribuţia Consiliului Local Frumuşica). Ideea a fost de a se atrage fonduri pentru achiziţionarea de costume populare şi de aparatură electronică necesară unei bune organizări a manifestărilor culturale. Obiectivul principal al proiectului, de redescoperire şi revalorificare a tradiţiilor şi obiceiurilor locale prin atragerea şi a comunităţii locale în activităţi culturale specifice şi utile, va fi pus în valoare prin şase activităţi atractive, care se vor desfăşuram lunar, până la sfârşitul anului.
Vor fi înfiinţate două ansambluri culturale, o formaţie de dansuri populare şi un grup vocal, va fi organizată o şezătoare, o expoziţie cu lucrări realizate de elevi, o serbare cu datini şi obiceiuri de iarnă precum şi o excursie la obiectivele de interes turistic din judeţul Suceava (la care vor participa elevi din mediile defavorizate). Startul manifestării va fi dat vineri, la ora 16:00, cu activitatea “La porţile dorului”, în cadrul acesteia urmând să fie prezentat proiectul şi să aibă loc preselecţia elevilor pentru echipa de dansuri populare şi pentru grupul vocal. “Înfiinţarea unei echipe de dansuri este o idee mai veche, a colectivului nostru de cadre didactice, pe care am dorit să o punem în practică. Pentru instruirea echipei, beneficiem de consultanţa reputatului instructor artistic Mihai Fediuc, conducătorul şi creatorul Ansamblului Popular “Balada”, care a reprezenta de numeroase ori judeţul Botoşani, Moldova şi România la festivaluri de profil din ţară şi din străinătate, partea instrumentală urmând să fie asigurată de doi instrumentişti ai tarafului local “Doina Holmului”. De grupul vocal, se ocupă preotul Ioan Vamanu, care, în urmă cu doi ani, a câştigat cu grupul vocal al şcolii noastre primul loc la Festivalul Datinilor şi Obiceiurilor de Iarnă de la Flămânzi”, ne-a spus Viorica Nichituş, directoarea Şcolii cu clasele I-VIII Frumuşica. (Agenţia de Ştiri Flămânzi)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Părinţii din Frumuşica au acceptat albastrul salopetelor
Ateistul Rael propovăduieşte o altă origine umană
Oraşul Flămânzi înfruntă canicula cu apă rece şi alte cele
Penitenciarul are medici
LSI şi-a asigurat toţi membrii de sindicat
Minor dispărut după ce a plecat cu vacile la păscut
Furturi comise de acelaşi minor
Se încearcă reducerea cu 20% pierderilor din reţeaua de apă
Vor sărbători Ziua Gospodarului la Lacul lui Eminescu
Sindicaliştii din învăţământ cer demisia Preotesei
Primarul Flutur ia apărarea agenţilor comunitari
Consilierii nu mai vor să dea bani unui şef pus politic
Penegiştii botoşăneni lăudaţi la nivel Central
Listă subţire de investiţii la CJ
Promovând interesul spitalelor, Ciuştea îl sapă pe Conţac
Ţărăniştii nu vor agrement în umbra cimitirului
Verdictul inspectorului şef Ciobanu este accident tehnic
Municipalitatea vrea să sperie hoţii cu camere video
Licitaţii scandaloase… şi-atât
Ioan Rotundu
Program TELE'M Botoşani, vineri, 20 iulie
Horoscop
Comentariu la comentarii (CXLVIII)
(Ioan Rotundu)
Citate şi cugetări din Venezuela
Trotuar tare
Omul vinde inteligenţă artificială. Cumpără cineva?
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă