Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Anchete
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
11588
De la 07 Ianuarie 2003
95556579

Mafia PSD face legea prin APIA Botoşani

  • Ioan Rotundu
  • 7 July 2019, 21:47
La APIA Botoşani situaţia financiară este una dezastruoasă. Surse din interior susţin că dezastrul ar fi fost creat de către interesele unui grup din interiorul PSD, cele mai vehiculate nume fiind ale senatorului Lucian Trufin şi a primarului de Săveni Relu Târzioru, cel căruia pare să-i fi trecut spaima pe care i-au produs-o mascaţii care l-au sculat în zori de zi pentru o percheziţie ordonată de DNA Suceava.
Fost liberal din oportunism, venind de la PRM, Târzioru (foto) a trecut la PSD tot in interese personale, având probleme cu legea penală.
Ca să înţelegeţi situaţia de la PAIA Botoşani fă ofer, spre comparaţie, nişte cifre cu precizarea că sunt aproximative, urmând ca în baza prevederilor Legii 544 privind accesul la informaţiile de interes public să solicit o situaţie exactă.
În perioada când director APIA era Liviu Zaharia, suspendat din funcţie pentru că era cercetat penal, din cei 37 mii de fermieri existenţi în evidenţă cu drept de a primi subvenţii, doar vreo 3 mii figurau cu debite generate de primirea unor sume de bani necuvenite.
În momentul de faţă fermierii debitori ar fi în jurul a 15 mii iar sumele de recuperat colosale. Debitele s-au creat în urma controalelor care s-au efectuat şi care au constatat că la calculul plăţii subvenţiei s-au produs erori atât din vina celor de la APIA Bucureşti cât şi a celor de la Botoşani. Problema este că actuala conducere a instituţiei nu acţionează în niciun fel pentru recuperarea debitelor, cauza părând a fi una de natură politică, supă unii de protecţie a grupării din PSD Botoşani care conduce din umbră activitatea celor de la APIA Botoşani.
Cele mai multe debite, sursele spun că peste jumătate din numărul lor, se înregistrează pe zona Săveni, zonă controlată de către senatorul Lucian Trufin şi primarul Relu Târzioru, cel despre care se spune că ar fi la momentul de faţă cel mai influent om din PSD Botoşani.
Nici la plata subvenţiilor cuvenite fermierilor instituţia nu stă bine. Dimpotrivă, stă foarte rău fiind ultima pe ţară în clasamentul plăţii subvenţiilor la zi. Dar despre problemele cu care se confruntă instituţia şi cine le-a generat voi reveni cu precizări în perioada următoare

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul săptămânii: Între evrei
Se înfiinţează Muzeul Scriitorilor Botoşăneni
Ioan Rotundu
Epigrama săptămânii
Ioan Mamaische
Horoscopul săptămânii 8– 14.07.2019
Incident diplomatic SUA-Marea Britanie:
Ambasadorul britanic la Washington spune despre Trump că este ”inept, incompetent, instabil” și cariera sa ar putea sfârși în dizgrație
Dosar penal întocmit de DNA Suceava la presupusa comandă a PSD-ului
Cum au fost scăpaţi de dosarele penale ex-prefectul Macaleţi şi primarul Gânga
Ioan Rotundu
Anunţ AJFP Botoşani
Finanțele au împrumutat 2 miliarde euro de pe piețele externe.
Una dintre emisiuni are scadența în 2049
Val de ironii după ce Dăncilă a felicitat-o, pe Facebook, pe Simona Halep:
Știți măcar în ce țară se ține Wimbledon-ul?
Firea nu exclude o candidatură la prezidențiale:
Voi face toate clarificările săptămâna viitoare
Lumea lu' Rotundu: O afacere de viitor
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă