Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Fapt divers
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
8571
De la 07 Ianuarie 2003
122894220

Mai multi membri CNA ofera sprijin subtil Antenelor in scandalul evacuarii cerute de ANAF:

  • sunt invocate probleme tehnice si birocratice in cazul unei mutari rapide din actualele sedii
  • 16 February 2016, 23:00
Membrii Consiliului National al Audiovizualului vor avea discutii, joi, cu reprezentantii trustului Intact, pe tema implicatiilor tehnice legate de obligatia Antenelor de a parasi actualele sedii, la cererea ANAF, potrivit Mediafax. In sedinta de azi, insa, mai multi membri CNA au sugerat ca o mutare rapida a televiziunilor ar ridica probleme birocratice in forul audiovizual - lucru care, dupa cum aminteste un fost membru al Consiliului, nu s-a intamplat in cazul scindarii Realitatea TV-Romania TV de acum cativa ani.
CNA a decis, potrivit Mediafax, sa se intalneasca joi cu reprezentantii Intact, dupa ce ANAF a anuntat, luni, ca sediile Antena 1 si Antena 3 trebuie eliberate in cinci zile.
La inceputul sedintei de marti a Consiliului, membrul CNA Gabriel Tufeanu a ridicat problema Antenelor, intrebandu-se daca nu cumva, in urma obligatiei de a se muta, posturile ar putea ajunge in situatia de a nu mai emite, ceea ce ar duce la retragerea licentei.
Cererea lui Tufeanu a a avea discutii cu Intact si cu ANAF a fost, potrivit Mediafax, de vicepresedintele CNA, Rasvan Popescu, potrivit caruia Consiliul trebuie sa analizeze un eventual dosar de autorizare al unui nou studio, in cazul in care va fi depus unul, asa cum cere legislatia in cazul in care un post intentioneaza sa emita dintr-un alt studio.
Iar un alt membru CNA, Monica Gubernat, potrivit careia Intact este "cel mai important trust din Romania", a afirmat ca o eventuala intrerupere a emisiei lezeaza drepturile publicului. Tot ea a afirmat ca in cinci zile "nu avem timp din punct de vedere birocratic" pentru autorizarile necesare.
Declaratiile acestor membri CNA sunt contestate insa de un fost membru al Consiliului, Narcisa Iorga, pe contul sau de Facebook: "CNA se aliniaza in apararea Antenei 3. Gabriel Tufeanu, omul pus de Ponta in CNA, a ridicat problema posturilor familiei Voiculescu. Majoritatea membrilor CNA sunt propusi de PSD, ALDE si UDMR (8 din 11), unul de PDL, unul de Iohannis, unul de Traian Basescu (ultimul, intrat de mai bine de un an intr-o tacere absoluta si inexplicabila pentru mine).
Majoritatea aceasta a membrilor CNA e dispusa sa stea si peste program pentru a apara Antena 3. Ei spun ca e imposibil ca CNA sa poate autoriza noul sediu din care ar trebui sa emita posturile Intact in doar cateva zile. Serios? Dar cand Sebastian Ghita a dat afara Realitatea TV, cum a fost autorizat noul sediu? Ati uitat cortul din care a emis Realitatea?"
Ea a facut referire la momentul sciziunii Romania TV-Realitatea TV de acum cativa ani, cand, sub managementul lui Sebastian Ghita, televiziunea Realitatea a fost obligata sa-si paraseasca sediul si sa inceapa sa emita, brusc, dintr-un cort montat la actualul sediu din Willbrook, in timp ce la Casa Presei, unde functionase pana atunci, s-a infiintat peste noapte un nou post, Romania TV, detinut de Sebastian Ghita. Niciunul dintre cele doua posturi nu a intampinat atunci, la CNA, probleme majore in a obtine aprobarile necesare transmisiei, desi in ambele cazuri era nevoie de acordul prealabil al CNA pentru a putea functiona.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Reţeta zilei: Mâncare spanac cu usturoi
Bancul zilei: Întrebare răstălmăcită
Horoscopul zilei de 17.02.2016
RISE Project: Statul intarzie sa recupereze casa pierduta in instanta de
Iohannis, familia presedintelui inca incaseaza chiria
China va inaugura anul acesta cel mai mare radiotelescop din lume, ce va cauta semne de viata extraterestra
Situatia Antenelor, discutata in Senat la propunerea lui Tariceanu:
"un grav atentat la adresa libertatii de exprimare". Premierul Ciolos, convocat miercuri pentru a da explicatii in fata Parlamentului, prin votul senatorilor de la toate partidele
Un tanar a fost condamnat la doi ani de inchisoare cu suspendare dupa ce a furat stiri de la TVR Iasi
Acord intre Arabia Saudita, Rusia, Qatar si Venezuela pentru inghetarea productiei de petrol,
daca si ceilalti mari producatori procedeaza la fel
Consumatorii de alcool au sanctionat si ei Rusia:
Exporturile rusesti de vodca s-au prabusit cu 42%
Politistul Marian Godina anunta ca isi va da demisia:
Ati castigat militenilor!
Botoşani: Un nou exemplu de umilire a umilinţei
Ioan Rotundu
Ciolos, despre somatia ANAF la adresa Antenelor:
Nici eu si nici doamna ministru de Finante nu am fost intrebati - nu ca trebuia sa fim informati formal. Presedintele ANAF decide cum aplica legea
Bolşevismul a confiscat românismul
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog