Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Editorial
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
12954
De la 07 Ianuarie 2003
122898603

Majorarea cu 30% a indemnizatiilor alesilor locali,

  • adoptata de Camera Deputatilor, in calitate de for decizional
  • 25 April 2017, 23:00
Proiectul de lege pentru aprobarea OUG 9/2017 prin care indemnizatiile consilierilor locali si judeteni, primarilor si viceprimarilor si presedintilor si vicepresedintilor de consilii judetene sunt majorate cu 30% a fost adoptat, marti, de Camera Deputatilor, cu 212 voturi "pentru", 33 de voturi "impotriva" si 8 abtineri, anunta News.ro. Camera Deputatilor este for decizional in acest caz.
Presedintele Comisiei de munca, deputatul PSD Adrian Solomon, a declarat luni, in cadrul sedintei Comisiei, ca indemnizatiile consilierilor locali si judeteni, primarilor si viceprimarilor si presedintilor si vicepresedintilor de consilii judetene sunt majorate cu 30% pana cand legea salarizarii unitare va intra "in linie dreapta".
"Am dat raport Ordonantei 9/2017. In primul rand sunt doleantele celor din sistemul de aparare si ordine publica, siguranta nationala, precum si din sistemul penitenciar, care se afla la Ministerul Justitiei. In urma aplicarilor succesive a maririlor de salarii minime, ei au ramas cu solda de baza undeva la 700 de lei, ceea ce era anormal.
Am adus-o incepand cu luna aprilie la nivelul salariului minim, astfel incat si politistii, si cei din armata sa beneficieze de maririle salariale promise. De asemenea, in urma unui amendament si cu sprijinul doamnei ministru al Muncii am adoptat si marirea salariilor primarilor si viceprimarilor, presedintilor si vicepresedintilor consiliilor judetene cu 30%, incepand cu luna aprilie, pana cand legea salarizarii va intra in linie dreapta", a declarat presedintele Comisiei de munca, deputatul PSD Adrian Solomon.
Deputatul PNL Corneliu Olar, fost primar cu cinci mandate, a propus amendamentul cu privire la majorarea alesilor locali: "Desi in comisie se discutase ca o sa pice amendamentul nostru, PSD nu voia sa ne sustina, doamna ministru a spus ca sustine amendamentul. Atunci s-a votat in unanimitate. Primarii erau oarecum frustrati, aveau salarii foarte mici si asteptam de la ei performante. Nu era nici constitutional, nici moral sa tii un primar cu un salariu mic, el nu are niciun spor iar salariul primarilor era depasit de multi profesori, de politistul din comuna, ceea ce nu este normal", a afirmat Corneliu Olar.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Un nou termen in procesul lui Liviu Dragnea, la instanta suprema
Un nou termen in procesul in care presedintele Senatului este judecat
pentru marturie mincinoasa si favorizarea infractorului: Fosta sotie a lui Tariceanu va fi audiata ca martor
Un submarin nuclear al SUA a ajuns in Peninsula Coreea
Guvernatorul Deltei Dunarii, care il criticase pe Dragnea pentru partida de pescuit, a fost demis din functie
Suntem pregatiti sa trecem la un sistem bazat pe increderea dintre stat si contribuabil?
Primavara si "nebuniile" vremii
Klaus Iohannis la o dezbatere cu mediul de afaceri:
Indemn ferm la prudenta in legatura cu diverse politici fiscale vehiculate in ultima vreme / Salariile trebuie sa creasca in ritmul si sustenabilitatea cresterii economice
CEDO a pronuntat decizia-pilot in cazul Romaniei privind conditiile din penitenciare
Statul roman are 6 luni la dispozitie sa prezinte un plan de masuri / CEDO nu cere gratieri sau relaxari ale politicii penale si nici nu da amenda de 80 milioane de euro / Un judecator CEDO atrage atentia ca masuri precum OUG 13 au provocat "proteste de masa"
Inca o lege pentru penali:
Deputatii au votat "desfiintarea" conflictului de interese. Legea merge la promulgare/ Ponta: "Donald Trump si-a angajat fiica, as vrea sa sesizam ANI s DNA
Bancul zilei: Înţelepciunea inteligenţei
Horoscopul zilei de 26.04.2017
Darabani: Final dramatic într-un dosar de fraudare a banilor europeni
Capul afacerii putrezeşte în cimitir, trepăduşii condamnaţi şi puşi la plată
Spaimă printre pensionari şi angajaţii din privat
Ioan Rotundu
Anunţ concurs Primăria Ibăneşti
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog