Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Publicitate
Pamflet
Mediu
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
11218
De la 07 Ianuarie 2003
122871285

Majoritatea directorilor de cămine culturale nu sunt de specialitate

  • 22 February 2009, 23:00
Mare parte din căminele culturale botoşănene nu au un personal angajat abilitat, astfel încât activitatea să fie revigorată. Fără a mai vorbi şi de pregătirea profesională extrem de deficitară, de multe ori aceştia fiind angajaţi pe alte criterii.
„Ar trebui o amendare a legislaţiei prin care să se impună nişte condiţii foarte stricte de angajare a managerilor de cămine culturale. În care să se precizeze foarte clar că nu poate ocupa această funcţie decât cineva cu studii superioare. Salariile fiind foarte mici, Marea majoritate nu au studii de specialitate. Îndeplinesc şi rolul de bibliotecar şi director de cămin cultural”, a precizat şeful Direcţiei Judeţene pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Cultural Botoşani, Dănuţ Huţu, specificând că atribuţiunile instituţiei faţă de căminele culturale sunt foarte vagi, singurul lor fiind doar de avizare a înfiinţării, desfiinţării sau reorganizării aşezămintelor culturale.
„Am trimis de două ori adrese primarilor şi i-am rugat să găsească resursele de finanţare pentru aşezămintele culturale şi angajarea de personal de specialitate. Cei mai mulţi au spus că nu pot pentru că nu au prevăzut în buget, alţii că nu au fonduri pentru aşa ceva. Cert e că ar trebui gândit rostul căminului cultural şi adaptat la ceea ce ar trebui el să fie pentru comunitate”, a subliniat Dănuţ Huţu. Din punctul său de vedere, căminul cultural ar trebui să fie o instituţie care să furnizeze activităţi culturale, programe artistice, concerte, spectacole de teatru. În acest sens se pot încheia parteneriate între instituţiile de cultură şi de spectacol din municipiu, respectiv Teatrul „Mihai Eminescu”, Teatrul pentru Copiii şi Tineret „Vasilache”, Orchestra „Rapsozii Botoşanilor”, Ansamblul „Balada” sau instituţii din alte judeţe cu căminele culturale.
„Ar trebui organizate formaţii artistice pentru revigorarea tradiţiilor folclorice, cum fac cei de la Vârfu Câmpului, Vorona , Tudora. Să se ocupe de educaţia permanentă a populaţiei. S-ar putea organiza în cadrul căminelor culturale puncte de informare. Trei-patru computere conectate la Internet de unde oamenii să se poată informa. Apoi să se organizeze o serie de evenimente dincolo de nunţi, care din nefericire e principala lor activitate”, a mai adăugat directorul DJJCPC Botoşani. (Eliza Sofian)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Comentariul comentariilor XXXVI
(Ioan Rotundu)
Microbuzul rugineşte în zăpadă, iar 80 de elevi vin la cursuri pe jos
Drum nou şi meserii utile pentru ţiganii din Schinăraie
Primarul de Flămânzi visează ca Boc să-i dea cinci milioane de euro
Horoscop
Întâmplarea de la 3 dimineaţa
Şi-au dat mâna, pentru unitatea de monolit a PDL
Mica publicitate
I-au linşat profesional cu ajutorul Pro TV
Detalii despre "Masoneria botoşăneană"
Pâine feliată, garnisită cu furnici
Poliţiştii botoşăneni s-au dat iar la piraţii auto
Grosul amenzilor aplicate de poliţia comunitară rămâne neîncasat
20 de operatori ecologici rămân fără slujbă
Proiecte se întocmesc, dar cine dă bani pentru finanţare?
Românul şi bravura
A pierdut la Botoşani, dar poate câştiga la Bucureşti
Dar cu prigoana cum rămâne!
Ioan Rotundu
Inspectorii miros fumul de ţigară prin crâşme, iar noi cumpărăm produse alimentare toxice
O măsură anulată de către conducerile de spitale
Înapoi, la examen!
Al 13-lea salariu pentru cei din Sănătate, „visul unei nopţi de vară”
Ministerul Sănătăţii, prin noul contract cadru, pregăteşte surprize medicilor de familie
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog